Živo dijete

 

we-dont-need-no-educationKako nastaje živi čovjek? Kako se odgaja dijete da postane živi čovjek? Koje su osnovne karakteristike živog čovjeka?

Čovjek je plod rasta i razvijanja djeteta. Živi čovjek je proizvod rasta i sazrijevanja živog djeteta. Evo dva moguća scenarija:

ŽIVO DOJENČE — DIJETE — ČOVJEK/OSOBA

ŽIVO DOJENČE — ŽIVO DIJETE — ŽIVI ČOVJEK

Osnovno pitanje obrazovanja glasi: kakvog čovjeka namjerava da stvori obrazovni sistem države? Da li je cilj klero-države da stvori ljude sa vlastitim razmišljanjem, samoodgovorne i suverene u odlučivanju ili im je cilj da stvore ravnodušne i šutljive spodobe, bez sposobnosti samostalnog kritičkog razmišljanja, te kao takve sklone manipulaciji izvana. Jasan i iskren odgovor na to pitanje bi objasnio sve strateške greške u obrazovnom sistemu. Kada je i iz kojeg razloga nastao prototip školstva koji danas poznajemo, sa učenicima koji mirno slušaju autoritativog učitelja? Kad je Duh Vremena oduzeo religijama njihovu apsolutnu dominaciju, sile koje upravljaju stvarnošću su posegnule za novim tipovima obrazovanja. Nakon industrijske revolucije su vladari država i nacija u stvaranju, brzo spoznali da bez školstva, tj. programiranja djece od ranih dana, nema budućih hrabrih i požrtvovnih vojnika, koji će bezpogovorno slušati naređenja, srčano se boriti i ponosno poginuti za interese nacionalne elite. Dali je sistem školstva u našem demokratskom društvu danas također demokratski (otvoren za sve debate) ili autoritativan (gdje vlada dogma, strah, „zna se!“ i „šuti!“)?

Cilj obrazovnog sistema nije iz temelja stvoriti novu vjeru u društvenu zajednicu (klero-državu) u pojedincu, jer to prevazilazi njegove mogućnosti. Njegov zadatak je samo postojeće resurse preimenovati i dati im novo usmjerenje. Moj subjektivni osjećaj mi „govori“ da je prikriveni zadatak školstva ono povjerenje dojenčeta u svoje roditelje, tj. njegovu neupitnu vjeru u njihovu savršenost-božanstvenost, translatirati u bezpogovornu vjeru u konstitutivne institucije društva. Crkva tako uspješno oponaša arhetip majke, njenu odanost, suosjećajnost, moralnost, te spremnost na oproštaj, utjehu i pomoć. Ona je potpuno predana u cilju moje dobrobiti, njena ljubav prema meni je beskrajna i njen autoritet činiteljice dobra neupitan. Država, nasuprot crkve, se trudi preuzeti arhetipsku ulogu oca. Ona je apsolutno pravedna sa svojim pravnim sistemom. Kad zatreba biti stroga, tu su njene sile represije (njena vojska nas štiti od opasnosti izvana, a policija od onih iznutra), dok nam njena ekonomija stvara osnovu za bezbrižan i ugodan život.

Mi obrazovanjem i sazrijevanjem zapravo zamjenjujemo našu privatnu porodicu sa onom javnom. Naša mama i tata postaju crkva i državni aparat, a naša privatna obiteljska kuća postaje javna kuća. Naš prirodni instikt za zaštitom svoje privatne porodice i kućnog praga se vješto preusmjerava u našu bezupitnu spremnost da zaštitimo našu javnu porodicu. Ništa nas ne smije iznenaditi i uvijek moramo biti spremni zaštititi naše javne roditelje, našu crkvu i naše ustrojstvo države (iza kojih na kraju krajeva stoji jedna te ista sveta država). Jedna od najvećih bogohulnih misli koje se mogu pojaviti u neobrazovanom i nezahvalnom pojedincu je posumljati u dobronamjernost svoje porodice. Obično se to dogodi kad taj isti pojedinac shvati da njegovom privatnom porodicom upravlja ona javna i kad shvati da one privatne uopće i nema. Ima li još išta privatnog u mojoj obiteljskoj kući ili je ona u potpunosti javna. Misli moje majke su misli crkve, a misli mog oca su misli mainstream medija.

Pošto se iz generacije u generaciju dosljedno koristi trik sa povjerenjem dojenčeta, mora se konačno roditi i stasati ona koja će zaustaviti tu nasljednu bolest. Ako to ne učini generacija rođena u šezdesetim godinama prošlog stoljeća, onda se ta nasljedna bolest vjerovatno preživjeti još koje stoljeće ili tisućljeće. Zašto? Jer je autoritativni sistem obrazovanja mlađe generacije već dobrano sažvakao, a onim starijim je prošao rok djelovanja.

Sumlja u dobre namjere oca i majke je temeljni osjećaj svakog koji je počeo preispitivati svoju okolinu i postavio svoje privatno-individualno uvjeravanje u istinu ispred dogmi javne vjere. Ipak sramotno je posumljati u namjere svog oca i majke! Sramotno je posumljati u humanost društvene zajednice čiji kostur čini klero-državni aparat! Sramotno je biti pečatiran kao „praktičar zavjere“! Ako dijete sumlja u svoje roditelje, onda njima ne preostaje ništa drugo nego da ga izbace iz obiteljske kuće, ukoliko ih ono ne preduhitri svojom odlukom o izlasku iz sistema vjere.

Dojenče vjeruje — dijete vjeruje — čovjek vjeruje i prestaje biti čovjek, jer je i ne primjetivši postao osoba, poput žabe koju se ubaci u lonac sa hladnom vodom, kojeg se onda postepeno zagrijava, dok žaba ne bude skuhana, a da to ni ne ubere. Bez obrazovnog sistema (lonac + voda + vatra), nije moguće pretvoriti živo dojenče u neživog čovjeka – osobu. Obrazovni sistem tako nije ništa drugo do namjeran proces nevidljivog (strukturalnog) nasilja, koji oblikuje prirodno dijete u nešto neprirodno, zaobilazeći njegovu istinsku volju. Pod udarom ta dva mentalno nasilna sistema (obrazovni sistem škole-oca, te vjersko obrazovanje –majka), dijete ima malo šansi da sačuva svoju autentičnu čovječnost. Planski se stvara dvojni obraz jedne nove osobe, sa jednim u samom sebi kontradiktornim umom, koji iz zbunjujućeg okružja dualističke ideologije, ima vrlo malo šansi da se iskoprca i postane slobodno svjesno biće.

Ona majčinska vrsta nasilja obično počinje u vrlo ranoj dobi djeteta, gotovo par dana nakon rođenja. Tada se vjera i ljubav prema majci ritualno zagađuje virusom vjere i ljubavi u „javnu majku“. Na svom nevidljivom programskom jeziku, krštenje etablira sljedeću jednadžbu u emocionalno tijelo djeteta: moja prirodna majka = moja neprirodna javna majka (umjetno stvorena institucija crkve sa svojom anti-prirodnom ideologijom). Ako taj ritual uspije, dijete je dobilo nevidljivi pečat romantike, koji će kasnije odraslu osobu pretvoriti u neizlječivog romantičara. Poslje toga je samo potrebno dodati racionalnu nadgradnju obaveznog državnog obrazovanja i budući poklon za žrtvovanje bogu romantike je već gotov. I zato zbog toga ili usprkos tome, uvijek poštujete svoje roditelje, kako one privatne, tako i one javne!

Uvijek!

U vijeke vjekova!

8 thoughts on “Živo dijete

 1. TOVAR 29/05/2019 at 18:15

  http://fenomeni.me/cica-milova-koliba/
  Promjenite nazivnik zemlje jer je razmišljanje univerzalno ;*)

 2. TOVAR 29/05/2019 at 18:01

  Zašto se na ovom svijetu zla, nasilja i iskorištavanja nije moglo, ne može se i neće se moći promijeniti ama baš ništa!
  Čak i kad bi nestali svi psihopate i slični, i dalje su i adamični i organski portali POD TOTALNOM I SVEOBUHVATNOM KONTROLOM 4DOPSa.I vrlo brzo bi 4DOPS reproducirali/ inducirali NOVE psihopate.
  Na ovom svijetu nema učenja, lekcija i napretka za duše. To je samo laž i propaganda da vas se drži zatočene, hipnotizirane, omamljene, – da bi vi pristajali na ŽIVOT, na beskrajne cikluse re-inkarnacija, da bi vi voljeli vaše SADISTE, vaše mučitelje, jer mislite da je to za vaše “DOBRO” i za vaš “NAPREDAK”.
  Što je to što ste vi kao duša ovdje naučili do sada?
  OVDJE imate samo učenje o tome kako je biti u septičkoj jami zla, nasilja, iskorištavanja, robovanja, prevara, laži, je*anja vas u zdrav mozak i sve ostale organe, dok vas se od rodjenja do smrti koristi KAO HRANU.
  I tako opet i opet i opet i opet…
  OVAJ svijet je hranidbeni svinjac za 4D OPS.
  Ovaj svijet je RAJ za psihopate.
  Ovo je “ŽIVOT JE LIJEP” svijet za portale.
  Ovo je “Nigdar ni bilo da ni nekak` bilo” za hipnotizirane i omamljene adamične.

  Ovo je pakao za wandererse.
  Gdje je link za knjigu ? ;*) Koja će nam objasniti primarnu istinsku svijest koja je potisnuta ispod mnogobrojnih zavjesa iluzornih igrica i slova lažne svijesnosti ;*) Osvijetli nas u tami,da se ne osjećamo sami,mada je jedina istina mir i tišina ;*)

  • Damir 04/06/2019 at 20:24

   Oh, prijatelju , nemoj tako!

 3. istina 29/05/2019 at 12:31

  ………………………………Posljednju polovicu svoga života proveo sam u aktivnoj potrazi za
  istinom. Na stranicama koje slijede skicirao sam najširu sliku
  onoga što sam naučio. Između korica ove knjige nećeš pronaći
  dokaze, nego ideje i principe koji će ti dati razumijevanje i uvid u
  dokaze koji su posvuda oko tebe, ali i u tebi. Što više istražiš te
  ideje, inteligentnije ćeš moći prosuditi točnost moje skicirane
  slike.
  Ako je neznanje blagoslov, zašto tražiti istinu? Zato što je
  trajna sloboda puno vrijednija nego privremena ugoda. Istina te
  oslobađa manipulacija, loših procjena i razočaranja, a koja
  neznanje neizbježno donosi. Želiš znati i nema tog vanjskog
  zadovoljstva koje može ispuniti taj unutrašnji vakuum koji žudi da
  bude ispunjem značenjem, svrhom i razumjevanjem.
  Društvo je nekada patilo zbog neukog praznovjerja, a danas pati
  zbog neukog skepticizma. Kada su ljudi suočeni s nekim
  izazovnim stajalištima, većina njih vidi samo ono što se razlikuje
  od njihovog stajališta te tako propuštaju više istine koje su izvan
  njihovog dometa spoznaje, isto kao što propuštaju očite obmane
  koje se nalaze ispod praga njihove lakovjernosti. Više znanje se
  nalazi na rubu, zato su oni koji su u potrazi za njim otuđeni od
  društva, odnosno nalaze se na njegovom rubu. Ti tragaoci za
  rubnim znanjem slijede svoja srca i otvaraju svoje umove, više
  vodeći računa o oslobođenju svojih duša nego o društvenim
  konvencijama.
  Koristi ovu knjigu kao radnu pretpostavku, kao test svojih
  iskustava, istraživanja i uvida. Prihvati ono što ti ima smisla, a
  ostalo ostavi za neki drugi put…………………………………………
  ……istina je toliko fantastična,velika,kompleksna i višedimenzionalna da bi bila savršeno objašnjena u našem kulturnom kontekstu i jeziku.Zato, ko god dobije pristupa istini,neizostavno će je interpretirati kroz svoje vlastite filtere i zagrabiće od nje samo onoliko koliko može stati u njegovu kantu.A ja sam ponio veliku kantu.
  Nadam se, da si i ti ponio veliku kantu sa sobom.(posjetioče ovog komenta)

 4. doki 28/05/2019 at 21:47

  Među nama je vrlo mnogo razboriti, inteligentni i poštenih ljudi koji svi odreda mogu shvatiti suštinu i bit ove objave, ali zbog ustaljenog stoljetnog svjetonazora, običaja i normi od strane sustava tj. države i crkve ne žele ili nisu toga svjesni i ne idu zatim da bilo što promjene. Ja bih samo apelirao pogotovo na mlađe generacije za opće dobro, za naše dsobro, za promjene da se nadiđe i osvjesti scenarij: ŽIVO DOJENČE – DIJETE – ČOVJEK/OSOBA u ŽIVO DOJENČE – ŽIVO DIJETE – ŽIV ČOVJEK.
  Da postanemo živi slobodni ljudi kako nam je stvoritelj predudedrio bez tutora i manipulatora, …
  Uvjek!
  U vjeke vjekova!

 5. TOVAR 28/05/2019 at 21:37

  https://youtu.be/3JtF1qbAK0E glazba je lijek za dušu jer nije s ovog svijeta već spada u nevidljivo i nedokučivo ;*)

 6. TOVAR 28/05/2019 at 16:06

  https://youtu.be/YR5ApYxkU-U
  Prije interneta i teorija zavjera ;*)

 7. TOVAR 28/05/2019 at 15:57

  Da vidimo;spermić (mozak i živčani sustav,odnosno kablaža)iz oca (ljudskog mužjaka)nije ni žensko ni muško,u majci(nije odjevni predmet od tekstila)se oblači i formira u funkcionalno tijelo,koje se u utrobi majke dijeli na žensko ili muško,a programi se usađuju prvo doma(od predprogramiranih roditelja) tako da prvi par roditelja koji bude u stanju poučiti vlastitu djecu bez pomoći sistema će proizvesti istinsko živo djete i stvarnog novog čovjeka na zemlji moš mislit ;*)

Odgovori

Naziv *
E-pošta *
Web stranica