Zašto moramo biti pažljivi sa primanjem poklona? 1. dio

smurfRazum je poklon Bogova ljudima, onaj najveći od svih.“ Hemon, Antigona

Razum je savršeno oruđe za spoznaju istine (Boga).“ Toma Akvinski

Početno pitanje svake filozofije jest: Što je čovjek i koja su oruđa njegove spoznaje?

 1. Čovjek je biće razuma (skuplja podatke, imenuje, stavlja etikete, uspoređuje, sudi, vrednuje,…). Razum nije fizičko-energetskog karaktera već duhovnog, metalnog, umjetnog karaktera. Razum je odvojen od tijela, nadređen tjelu i vredniji od njega. Razum je savršeno sredstvo za poimanje objektivne istine. Razum je transcendentalni duh. Razum je Bog. Čovjek je razumno biće napravljeno po liku i naličju razumnog Boga i time superiorno svim ostalim bićima na zemlji. Čovjek je kao razumno biće odvojen od prirode i njoj nadređen.

 2. Bog je otac, stvoritelj, muškarac.

 3. Bog voli muškarce i daje im razum.

 4. Žena nema dušu, tj. profinjeni razum muškarca.

 5. Muškarci su stup društva.

 6. Društvo je patrijarhalno i stvara institucije kontrole (država, religija).

 7. Sveto trojstvo patrijarhata je:

-samovažnost

-hijerarhija

-nasilje

8. Ekonomija patrijarhata se zasniva na osobnoj dobiti dobivenoj sistemom izrabljivanja.

Ukoliko smo uvjereni da je čovjek racionalno biće i da je razum glavno oruđe njegove spoznaje, onda smo predodređeni odbaciti sve što se ne podudara sa njim. Za ljude koji posjeduju mogućnost uvida ili širu perspektivu, razum je samo jedan otok ili cloud koji ne obuhvaća niti 5° čovjekovih spoznajnih mogućnosti. Za skolastiku i njeno kopile, koju poznajemo kao modernu znanost, razum je onaj koji određuje što je stvarno, a što nije. Ako pak razum sagledamo ne kao oruđe za objektivno proučavanje istine, već kao strani program, koji je ljudima nametnut izvana i postavljen na pijedestal vrhovnog sudca i svećenika, onda se slika u potpunosti mijenja. Trik je uvjek u prevodu i interpetaciji. Razum jest trans-subjektivan, ali to ne znači nešto objektivno i istovremeno istinito. Istom inercijom logike je kolektivno pravo predpopstavljeno individualnom pravu. U tom kontekstu je povelja o pravima ljudi-osoba, vješta pravna prevara, ili ukratko vic. Istom logičkom igrom je kolektivni razum ne samo predpostavljen individualnoj svijesti, već ju je u potpunosti izgurao na Kareopovac. Jedna mala namjerna greška u početnoj definiciji, pokazala se kao klica jednog potpuno novog smjera razvoja i stvaranja jednog potpuno novog bića (fizička osoba), koji je sa originalom izgubio svaku stvarnu vezu.

Koje su vrijednosti našeg humanog, demokratskog, slobodnog, globalnog društva? Danas postoje čak i instituti, obično na većim Univerzitetima, koji proučavaju nastanak i razvoj kolektivnih (civilizacijskih) vrijednosti. Tako na evropskom nivou opstaje ESS, u Zagrebu se sa tim temama bavi institut za društvene znanosti Ivo Pilar. Takve ustanove, ukoliko su sponzorirane od države, trebale bi raditi na stvaranju trans-stranačke platforme, koja bi uključivala vizije i smjerove budućeg razvoja društva. Bez takvog programa, neke vrste platforme mudraca, razvoj ide stihijski, da ne kažem spontano. Rad tih instituta bi trebao biti transparentan, za razliku od rada onih „tvornica misli“, koji rade u interesu privatnih naručioca i stoga ne uvijek za opću dobrobit. Ipak, kako je moguće da ti instituti odrade svrsishodan posao, ako se temeljne vrijednosti patrijarhalnog društva ne smiju dovoditi u pitanje?

Živimo u svijetu (zatvoru) razuma i nemamo ni prava ni legalnih mogućnosti izaći iz njega. Svi smo robovi razuma, a da toga većinu vremena nismo ni svjesni. Kako bi uopće i mogli postati toga svjesni, kad je razum zamjenio našu prirodnu svijest? Samo-ekskomunikacija ne postoji ni kao ideja, niti kao pravna opcija. Alternativa za svijet razuma ne postoji, niti smije postojati. Konzept osobe, osobnog vlasništva i samovažnosti su jedine vidljive opcije. Sve alternative su skrivene, zabranjenje ili javno ismijane. Konstrukt osobe, jezika, pisanih dokumenata, birokracije, zakona i sl. je uspostavljen za zaštitu hijerarhije i osobne imovine. Takvo nešto je u sistemu vrijednosti matrijarhata nezamislivo.

Paradigma živog čovjeka ne pretpostavlja metamorfozu postojaćeg stanja. Kao i sve ostalo, tako se i „smješak“ živog čovjeka također može zaglumiti. Paradigma živog čovjeka pretpostavlja potpuno novi pristup, potpuno nova oruđa, potpuno novu terminologiju, potpuno novi vrijednosni sistem. Bez sistematskog pristupa i rigorozne discipline čišćenja postojeće mentalne superstrukture, postoji realna opasnost da se umjesto potpune promjene ušulja kozmetička preobrazba, promjena maske ili što bi TBF otpjevao „od govna se napravi torta“ (insinuacije na temu preobrazbe institucionalizirane religije Vatikana u New Age, su neprimjerene i neumjesne!). Isto tako je bulazniti o ljubavi, bogu, religiji i slobodnoj volji unutar clouda patrijarhata nadasve  besmisleno i krajnje neproduktivno. Ti pojmovi su izgubili svaku vezu sa realnošću. Postali su idiomi, mrtve tvorevine uma koje žive svoje fantomske živote unutar fantomskog clouda.

17 thoughts on “Zašto moramo biti pažljivi sa primanjem poklona? 1. dio

 1. istina 15/08/2019 at 07:14

  uz današnji dan…..odabrati ću ovu fotku i obratite pažnju na …..o č i……..(po mojem skromnom mišljenju je primjer “upucavanja” holograma u mozak …….za koje ćete naći potvrdu zbivanja u svjedočenju napisane knjige sa granice HR-BiH”Poslanik Svjetla”-nema je u pdf-već dvostruka duga Čakovec štampa……. i bez moje sugestije za saznavanje)
  https://sardegnaterradipace.files.wordpress.com/2016/06/apparizionemirjana2giugno2016.jpg?w=525&h=348
  Zadnja Poruka, 2. kolovoz 2019. – Poruka preko vidjelice Mirjane
  dio zadnje poruke:
  ……..”Zna moje majčinsko srce da ste , kada pođete putem vjere, mladice, pupoljci ali uz molitvu i post biti ćete plodovi, moje cvijeće, apostoli moje ljubavi. Biti ćete nositelji svjetla i rasvjetljivati ljubavlju i mudrošću sve oko sebe. Djeco moja, kao majka vas molim: molite, mislite , razmatrajte. Sve što vam se događa lijepo , bolno, radosno, sveto, čini da duhovno rastete , da moj Sin raste u vama. Djeco moja, prepustite mu se, vjerujete mu , uzdajte se u njegovu ljubav, neka vas on vodi. Neka Euharistija bude mjesto gdje ćete nahraniti svoje duše i poslije širiti ljubav i istinu , svjedočiti moga Sina. Hvala vam. ”

 2. istina 15/08/2019 at 06:57

  evo još ispravnog teksta od …….Dra…………..žena————-hm,hm samo ovaj vas ne vodi na “kobilu” za pregled…..a dio teksta se odnosi upravo na priloge koje sam izlipia u komentarima……………………..u svrhu – što se to događa na ovoj planeti 606 ???????????
  http://www.gacka053.com/wp-content/uploads/2017/10/ginekolog-czym-sie-zajmuje-jakie-badania-wykonuje-ginekolog_3717706-640×250.jpg
  ……………………………………………….Stoga je ova stranica izvanredna jer ispravno detektira problem i ostavlja svakome da sam ponudi rješenje za sebe, ili barem sam donese odluku. Ako niste spremni probuditi demona koji spava u vama i suočiti se sa njime onda je ova stranica za vas samo bildanje uma.
  ….”Je ste li ikad probali složiti puzzle od nekoliko stotina komada ili više a da ne znate koju sliku slažete. Pretpostavljam da niste, jer je to izuzetno naporan i složen posao. Kad znate koju sliku radite stvari su mnogo lakše ali i sterilne, jer vam je poznat krajnji rezultat. Ali kada slažete sliku od fragmenata koje imate, a nemate pojma kakva će slika izgledati onda to izgleda jako kompleksno, ali beskrajno izazovno. Ono što vas goni naprijed je slika za koju ne znate kako će izgledati. Ljepota je i u tome što nisi nikad siguran da li je određeno da slika bude takva ili si je ti kreirao putom. Nadalje nisi siguran niti da li je slika gotova, koliko još djelova ima i da li ih uopće ima.

  Slika o kojoj govorim je život. Čovjek, život i svijet oko nas. Mnogo stvari jednostavno ne možemo shvatiti niti približno zašto se događaju takve i kako je moguće da unatoč našim željama za mirom, napretkom i sviješću stvari idu u drugom pravcu. To je iz razloga što smo odustali o postavljanja pitanja i aktivnog sudjelovanja u slaganju slike života. Teško je, naravno, kad nemate sliku i ne znate kud idete, ali put spoznaje i osvještavanja je put za hrabre. ( ooooooooo niiii čiiii vaa -japanski odavanje poštovanja s naklonom)

 3. istina 14/08/2019 at 15:30

  ——————-“Početno pitanje svake filozofije jest: Što je čovjek i koja su oruđa njegove spoznaje?”
  eto vidimo kako razmišlja i o čemu bi da se raspravlja(zbilja je gužva od komentatora) honorarac -fernando dok se odvija boj između dobra i zla ovoga vremena a sad vidite malo šta kaže David Wilcock:(kako su svugdje se pripremili za činjenje kaosa) balkan cvate u prosperitetu zar ne…?????????????????
  David Wilcock: “Najbolje Moći koje sada možemo očitovati su da podržimo Okupirajmo Wall Street pokret, jer znaju da njihova cijela “crna ekonomija” će tako i tako propasti. Prekasno je i oni to znaju. Bitka je izgubljena. Nisu mislili da je moguće da budu poraženi, ali sada su itekako svjesni njihovog predstojećeg kolapsa…zahvaljujući ovoj velikoj, internacionalnoj koaliciji.
  (…) Kao što sam rekao u Prvom Dijelu, najpovjerljiviji ‘insideri’ nas sada izveštavaju da su u ključne mostove ugrađeni naboji kao i u avio-piste diljem Sjedinjenih Država.
  Izmeđudržavni Eisenhower sustav, od svog početka, izgrađen je s rupama u mostovima gdje bi se mogle smjestiti eksplozivne naprave na svim ključnim lokacijama koje su potrebne da bi ih se onesposobilo. ”
  (ponekad djeli i za ostale dijelove svijeta-prioritet mu je SAD-u propadanju a koje i mi trpimo)
  prilog okupljanja protiv iluminata i ostalih…….
  http://www.galacticchannelings.com/afbeeldingen/occupy/occupy-berlin-germany-980.jpg

 4. rock 14/08/2019 at 11:35
 5. istina 11/08/2019 at 20:34
 6. istina 11/08/2019 at 20:23

  ………………..Paradigma živog čovjeka pretpostavlja potpuno novi pristup, potpuno nova oruđa, potpuno novu terminologiju, potpuno novi vrijednosni sistem……..
  izgleda kao dobro-točno i primjenljivo na ovu aktualnost koju pokazujem…….
  saaaaaamoooooo
  ŠTO JE ISTINA – dobri ljudi u ovoj nenormali i opačinama kazarske mafije koju Q-anonimusi neumorno razotkrivajuuuuuuuuu-rekoše idete u povjest ove planete dosta je sranja……..ali imaju li ove fotke veze s tim događanjima jer se to z l o—–raspada-
  eto ko bude živ nek gleeeeedaaa i zapisuje….samo na čemuuuuu—–Tot pokazao kako se to radi i na čemu

 7. istina 11/08/2019 at 20:10

  …i da malo pitamo …što o ovome misli….recimooooo…
  tanja 08/08/2019 at 10:32

  …. pa ce tako radnje sanjanja i imaginacije uzrokovati da pronađemo ……….eto nastavi…..

 8. istina 11/08/2019 at 20:02

  fernando……PA MAKA SI ŠUTNJU…….no ajd ova fotka je žestoka ki ovo kuži
  uz prilog…navodaaaaa
  Čovjek je biće razuma (skuplja podatke, imenuje, stavlja etikete, uspoređuje, sudi, vrednuje,…)
  ……e ak ima dobar za prepoznavanje fotošopa ili neke “mućke” nek se lipo javi……talijan koji je ovo objavio kaže da snima sa teleskopom i filterima…….”zašto je plamen svjetlosti na rubu svojih telefoto objektiv krugovima. ,
  Zumirao na max. Illuminade zona u bijeloj sadašnjosti što? Jasno je slika će imati veliki krug uzrok teleskop. Teleskop s otvorom 70 mm poslije okulara 40 mm. Fotocamera s dobrim zoom.
  Albertos najnovije, teleskopski objektiv. Tu se nalazi “čaša s ..biru !!
  https://st4.ning.com/topology/rest/1.0/file/get/3415863470?profile=RESIZE_710x

  • istina 11/08/2019 at 20:07

   +
   …….Bez sistematskog pristupa i rigorozne discipline čišćenja postojeće mentalne superstrukture,,,,,,,,,,,,,—————————————————————————————-
   iz Bosne amater 5.8.2019.
   https://storage.ning.com/topology/rest/1.0/file/get/3413903721?profile=original

   • istina 11/08/2019 at 20:14

    ….Novinar: Dakle, gospodine Mujo, vi ste pjesnik?
    Mujo: Da, ja sam pjesnik.
    Novinar: Amater?
    Mujo: A mater nije, ona je domacica, malo po basti i tako to.

   • istina 11/08/2019 at 21:03

    i kakve veze ovo ima sa postom fernanda-ostaje svakome na volju za mišljenje—————-“Alternativa za svijet razuma ne postoji,…………………
    Zašto moramo biti pažljivi sa PRIMANJEM POKLONA……..????????????????
    ………………………………ta rečeno je Amerika će puknuti na pola s početkom na San Andreas rasjedu—i napomena je upravo na izrazu……..DOMINO EFEKT……
    Juan F Martinez komentirao na Kojima je blogu domino efekt Plate pokreta …..
    „Saint Lawrence morski put je cijepanje. Predvidio(……….alku ) je New_Madrid se prilagođava sada, pripremite se za jedan veliki…..(Earthquake-potres). https://www.emsc-csem.org/Earthquake/earthquake.php?id=785010
    na priloženom prilogu je “balun” s petokrakom i vidi se odprilike na pola kontinenta……….dakle o čemu ćemo mi to raspravljati ……draaaagiiii posjetioci kontrole uma…….pa jel moguće da su ameri prvi na redu aaaaa ?????ma ljudi moji ma jeli to moguće…..e Deliću,deliću i da deli ću

   • istina 11/08/2019 at 21:23

    dakleeee-poveznica……s kime mi to imamo poooooslaaaaaa ?????’ a Dražene i ekipo dobro pogledajte….tko je u stanju ovo izvesti
    https://st3.ning.com/topology/rest/1.0/file/get/74199653?profile=RESIZE_710x

Odgovori

Naziv *
E-pošta *
Web stranica

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.