Upoznaj neprijatelja – sistem 1/3

6416a9bf7bc60272bfa9aef94445a1477bb0fa85eb5cd9b949fbc8154e067f73Osnova bilo kakve svrsishodne radnje jest potpuno razumijevanje materije kojom se određena radnja bavi. Stoga ukoliko ne znamo točno materiju onda je svrsishodnost svake radnje upitna. Mnogo puta u zadnjim godinama čuo sam riječ „matriks“ kojom se svaki malo ozbiljniji teoretičar i praktičar zavjere i uvjere koristi u svojem govoru bez pravog znanja što je to matriks. Riječ koja se meni više sviđa jest sistem, koja možda ne korespondira u potpunosti sa riječju matriks, ali je sasvim sigurno dostojna zamjena i ljudima mnogo bliža i lakša za razumijevanje. U slijedećim javnim predavanjima bavio sam se sistemom u kojem prebiva osoba, ali obrnutim redoslijedom. Išao sam od općeg k detaljnijem i dubioznijem objašnjavanju ovog fenomena. Odnos osobe i sistema ne može biti do kraja razjašnjen ukoliko se točno ne zna što je to sistem i što je osoba – biće koje prebiva unutar tog fenomena.

Ljudima koji su skloniji duhovnom promišljanju jednostavnije je razumjeti ovaj fenomen kroz vlastiti um i njegov sistemski način djelovanja.

Da li je sistem neprijatelj i ako jest možemo li ga pobijediti saznajte u ovim videima.

5 thoughts on “Upoznaj neprijatelja – sistem 1/3

 1. Damir 20/01/2017 at 11:54

  Šteta, ništa ne razumijem , zvuk kao iz bačve, prijedlog za ubuduće, Dražene, uzmi neki mali mikrofon , okači ga na majicu i poveži s kamerom, ljudi bi puno toga mogli naučiti kroz sliku i zvuk. Šteta za veliki trud, ako nije dostupan za shvaćanje putem audio-video uradka. Pozdrav

 2. an 29/08/2016 at 20:03

  Napokon mi je legla ova riječ matrix. I ja upotrebljavam za ove stvari riječ sistem, to mi je daleko shvatljivije i pri ruci. Čini se da je pojam matrix podesan za korištenje, za krajnje manipulatore, a mi tek idemo ka tom nivou razotkrivanja. Recimo, uzmemo nekoliko državnih sistema iz različitih religioznih područja, i otkrivamo zajedničke karakteristike. Kada od tih karakteristika izvučemo sistem, mogli bi za to već spomenuti pojam matrix.

 3. paštašuta 27/08/2016 at 12:13

  dobar dan, ovaj video ti se pokvaria, možeš li ga popravit? pozdrav.
  ps, umisto da pišeš, moga bi crtat znakove za određene stvari.

  • dražen 27/08/2016 at 14:25

   izgleda da stvarno nevalja, a bija je radio. ponovo ću nešto probat. imaš li ideju kakve znakove.

   • paštašuta 27/08/2016 at 17:28

    kad govoriš i ideš napisat čovik..onda nacrtaj krug sa crton ispod + nogice rukice; ugovor..pravokutnik + bulu da visu resice; sistem..nacrtaš govno; matrix…matricu s nulama i jedinicama… oću ti kazat kad govoriš nemoraš ponavjat pisat riči jer uzima vrimena, nego nacrtat nešto brzopotezno a da asocira na ono šta govoriš. točno ka dica kad crtaju, jednostavne stvari, brze i lako shvatljive
    https://www.youtube.com/watch?v=L4MQYEDY1GU

Odgovori

Naziv *
E-pošta *
Web stranica

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.