U početku bijaše matematika

mateBog, prije nego li je zasukao rukave i krenuo graditi svijet, prvo je kreirao zelenu ploču i kredu. Zatim je dugo po njoj ispisivao matematičke formule, jednadžbe, derivacije, multidimenzionalne grafove. Noći i dane neprospavane provjeravao je ispred ploče Bog da li je kreacija moguća na način na koji ju je on zamislio! On bi recimo zamislio da iz sjemena nikne biljka koja u sebi sadrži i plod, ali i isto to sjeme, koje padne na zemlju i onda ponovo rodi istu takvu biljku. U oduševljenju idejom bog prvo kreira matematički model, a onda shvati da matematika ne podržava takvu kreaciju, tj. da je to nemoguće kreirati.

„Smola“, pomisli Bog, „moram odustati od ovoga jer matematika ne podržava ovakvu kreaciju.“ Oduševljenje mu naglo splasne. Zatim se Bogu svidi druga ideja, pa treća. Ponovo isti prione tabli i kredi, ali zalud, matematički modeli jedan za drugim odbijaju mogućnost kreacije kakvu je Univerzalna svijest zamislila.

„Ma koji kurac“, pomisli Bog, pa zatim iz ničega kreira malj i njime skrši onu tablu, a kredu pretvori u prah. „Odustajem od matematičkog modela, neće meni brojevi govoriti što je moguće a što nije, pa tko je koga ovdje stvorio.“ I tako je kreiran ovaj svijet nekompatibilan sa matematičkim principima pa tako matematikom ne može niti biti objašnjen.

Matematika je sintetički svijet koji je kreiran kao ograničenje u spoznaji, a svi koji se kledu u njega nepopravljivi su naivci i romantičari.

Tako su mi iz ove pozicije smiješne znanstvene dogme koje kreiraju matematičke modele da bi obuhvatili cijelu kreaciju. Sjećam se kako me je prije par godina kad sam pisao o ravnoj zemlji napao jedan „znanstvenik“ rekavši da to mogu izjaviti samo potpune budale koje nikada u školu nisu išle i koji ne znaju osnovne znanstvene matematičko – fizikalne modele. Jer ako odbacimo lažne slike koje nam plasira NASA, jedini dokaz o zemlji kugli može biti spoznat samo kroz matematiku i fiziku. Ono kao: „Ne mogu ti dokazati da je zemlja kugla, ali to mogu izračunati.“ „A je li, ma daj šta daš!“

Ako ti svojim očima ne vidiš krivulju, ne osjećaš ikakvo gibanje, vidiš da se svod okreće u perfektnom krugu, osjećaš vjetrove i čvrstoću i stabilnost zemlje pod svojim nogama, kome ćeš vjerovati sebi ili znanstvenicima i njihovu sintetičkom modelu/teoriji. Znanstvenicima, naravno! Pa nećeš valjda vjerovati svojoj prosudbi, intuiciji, promišljanju. “U znanost se može malo sumnjati, ali ne baš i previše”, razmišljam, ” A i sva sreća da je netko izmislio matematiku i znanost, pitam se kako su ljudi uopće živjeli prije pronalaska iste!”

Običan čovjek izgleda bez matematičke izobrazbe mora biti slijep za vidjeti ono što jest. Čudi me kako stvoritelj nije odmah u gen kod čovjeka upucao kalkulator kojim stanično možemo koristiti matematiku, a sve u svrhe spoznaje i smisla kreacije. Biće je zaboravio!

Nikola Tesla jednom je prilikom rekao da današnja znanost zamjenjuje eksperimente matematikom, kreirajući prekrasne jednadžbe koje sa stvarnošću nemaju ikakve veze.

Matematika može objasniti samo modele koji su nastali u skladu sa matematičkim ograničenjima, tamo gdje je bog bila matematika. Znanost koja se oslanja na istu, a nimalo na vlastito promišljanje, spoznaju, intuiciju, van matematičnu logiku, je prevara nametnuta od sistema koji želi uniziti čovjeka i kreaciju.

Ona sa druge strane ipak mora protežirati matematički princip, u samoodržavajuće svrhe, jer bez njega ona sama nema smisla. Ako je uzrok svijeta subjektivan, (stvoritelj, inteligencija) onda on ne može biti spoznat ikakvim objektivnim metodama (ukoliko je znanost uopće objektivna metoda). Znanost to ikada neće priznati, jer tada gubi svoj smisao. Ista je stvar i sa znanstvenicima, koji bez obzira što mnogi vide ridikuloznost vlastitog modela, neće javno ikada priznati istu. Ego koji shvaća vlastitu samo-prevaru prestaje biti ego. Budala koja shvati da je budala više nije budala. Znanstvenik koji shvati da je budala, više nije znanstvenik.

Ako znanstvenici skupe hrabrosti (imaju muda) priznati da ne znaju to će biti kraj znanosti, ali početak novog, van matematično-fizikalnog, znanošću ne ograničenog svijeta.

Živi bili pa vidjeli!

P.S. Sreća da je kreator odustao u startu od matematičkog modela!

52 thoughts on “U početku bijaše matematika

 1. Covjek 27/07/2019 at 06:44

  Los tekst i ispod razine ove stranice kakvom ju pamtim.

 2. Damir 19/07/2019 at 10:32

  Vidiš, “istina”, prvo zeza, a kad ponovim, odoše u krivu ulicu, ne treba se sekirati radi toga.

  • istina 23/07/2019 at 08:31

   samo spomenuh da uzmeš u obzir tu kvaku uz provozavanje po semaforima -izlozima isl forama-to ima i kod drugih na wordpresu kao ograničavanje i nema sekirancijaaaa više me sekira zastoj tehnologija a kad nam se napiše lipo da smo pod nadzorom prema stanju svjesti-ne zaslužimo bolje od smrada koji koristimo po nečijoj volji-no ja čutim da imaaaa boljeeeee….i opet iz tog cure ?????????? po tragovima povjesti koji su ipak neumoljivi kad se utvrde i nađu…no štaš…….nekako ćemo finit i ovaj život

 3. Damir 19/07/2019 at 10:30

  Nije problem, ne ulazim u Draženove principe, postavim u izlog šta mogu i na šta sam pozvan, a upravitelj će odlučiti hoće li ili neće navući zastor i kada, nikakvog problema nema.

 4. istina 16/07/2019 at 21:13

  ……………………………………………..Živi bili pa vidjeli!……………………………………………………..
  eto će ovaj post u arhivu a pošto sam tu govorio o nekim aktuelnostima dopunit ću svježim komentarom na zbivanja u New Yorku-Manhatan di boravi elita koja maltretira cilu planetu pa su ostavljeni 6 h bez struje-mrkli mrak znači da nisu radili ni agregati-čudno malo zar ne sve dok ne nađem ovaj komentar : Odgovor od N.L. jučer 15.07.2019.
  F Martinez je rekao: New York Blackout je vrlo sumnjivo s mnogo slučajnosti.Biste komentirali što se stvarno dogodilo? Postoje mnogi Q postovi koji upućuju na vrijeme ovog događaja je povezano s uhićenjem Jeffrey Epstein….i + Galileo, globalni navigacijski satelitski sustav EU-a, bio je dolje za četiri dana, od 11. srpnja, nakon misterioznog nestanka. „Tehnički incident” stavlja u Europi GPS sustav u potpunosti odsutan danima15. srpnja 2019.
  ……..objašnjavajući 5 sata raspada koji je zahvatila Manhattan jer nije bilo zbog propusta u njihovoj opremi, iako je to bio eventualni i neizbježan izgovor. To zamračenje je učinjeno namjerno Vijeće svjetova, u dogovoru s brojnim drugim poduzetim koracima u zadnje vrijeme, pokazati eliti da oni više nisu zaduženi za ljudske poslove na planeti Zemlji.Suočeni s nemogućnošću da dominira ljudskim pitanjima, a uz nedostatak podrške od njihove tehnologije, oni će se okrenuti jedni drugima, poput štakora u kutiji. U međuvremenu, duhovna preobrazba planeta Zemlje se dalje odvija…………….
  eto da ne kopiram sve što je ispisano ….već sam tu u jednom komentaru naveo da je i “kreatoru” kazarske mafije dano do znanja da se to ima prestati postojati i pustiti čovječanstvo na miru…..eto tak kako reče oni čovik sa sjekirom—–4 slova idu na biro rada-ali u nekoj drugoj galaksiji ovdi je ekipa koja je rekla dosta je bilo sranja……

 5. istina 14/07/2019 at 16:08

  ……………..”Bez obzira na to svi ste dobrodošli ovdje i možete koristiti ove informacije kako želite. Dodatna pojašnjenja o prirodi ovih informacija pogledajte u uvodnom videu.”
  i na sve što sam priložia na ovom postu nudi mi AL – ovo i odgledam-zanimljivo alegorično…..
  https://youtu.be/UO8ZnToiJWs
  ……..želim da su živi zdravi i sa svojim porodicama uvjek sretno slavili. Svim ljudima želim sreću ljubav i zdravlje. Hvala Svima ………………….

 6. Damir 13/07/2019 at 21:40

  pred par dana prođoše godišnjica teslinog rođenja, najviši nivo njegovog formalnog obrazovanja bila je gimnazija, pa se prisjetih , prije četiri godine, igrom slučaja baš na godišnjcu njegova rođenja pustih u rad ručno, s osjećajem izrađen (bez matematike) reaktor koji u ispušnoj cijevi pomoću temperature , vodeni plin–vodene pare, pretvara u vodik i kisik, te sam tako uspio uštediti barem 50% dizerl goriva od ukupne količine koju bih inače potrošio, pritom , nije ušteda samo na gorivu, već, drastično smanjena količina čađe puno manje zagađuje okoliš, ulje ostaje trajnije i bistrije, pritom se čuva i produljuje vijek motoru, princip rada spomenutog uređaja izumio je Tesla s obrazovanjem gimnazijskog nivoa.

  • istina 14/07/2019 at 10:12

   ……………………………………………“E pur si muove.”……………………………………………………………..
   Damir 12/07/2019 at 21:19
   U redu, ali ima sličnih priča proizašlih iz izvora sličnih principa, koje govore suprotno.
   Ja na to gledam kao i na akumulator + i – s posljedicama nepoznavanja………
   zato nas se uči koristiti …i n t u i c i j u…za razlučivanje-previše je skriveno od nas i sad ovakva …n a v a l a…na ovaj naš uspavano jadni um i sad to triba sve izpreposlagivati-nije lako priznajem ali razmjena mišljenja je korisna što svjedočiš i svojim komentarom di si koristio svoj um i potrudio se razumjeti i napravia si nešto korisno-ČESTITAM
   a za TESLU i datum si moga’ i ti nešto plasirati pogotovo što imaš d o k a z…….jasno veliki je to um složen za zemljane ali ne i za GOSPODARE LUTAKA-oni imaju svoju politiku za ovaj planet-eto jezuiti zatrovaše svijet sa ravna il okrugla samo im sad fali lomača….
   Galileo Galilei, punim imenom Galileo di Vincenzo Bonaiuti de’ Galilei (Pisa, 15. veljače 1564. – Arcetri, 8. siječnja 1642.), bio je talijanski matematičar, fizičar, astronom i filozof…Zbog napretka u metodologiji znanstvenog eksperimenta i empirijski utemeljenog povezivanja astronomije i kozmologije, Galileja se dogovorno naziva ocem moderne astronomije,[4] ocem moderne fizike,[5] ocem znanosti[5] i ocem moderne znanosti.[6]
   “E pur si muove.”
   malo je genetike poklonia i Draženu

   • Melita 14/07/2019 at 13:27

    Komentar br 1 (Damir) i komentar br 2 (Istina) odlicni komentari, zreli, parlamentarni, uljudjeni! Baram s moje perspektive.

    • istina 14/07/2019 at 16:10

     i mogla si dodati……….a ja nastojim pratiti……..samo ti se omaklo …….a umjesto eeeeee pa ti vuće baram…..kao obaram…….pa i nije loše jer odaješ da si ti još u forci i mlada željna ….poštena…..života

  • ja 15/07/2019 at 15:29

   Damire, molim te napisi detaljni post o tome znanju i iskustvu na http://www.perforum.info uz slike i bitne trikove i ostale sitnice s kojima si se susreo u tom dugogodisnjem radu.
   Sto se tice tema o “free energy”, internet je -izmedju istinitih- prepun i laznih informacija koje imaju za svrhu da covjeka odvrate od neke stvarne vrijednosti, a i jedno je citati neke informacije s linka, a drugo porazgovarati s covjekom koji posjeduje to zananje.
   Cuo sam da je na necemu slicnome radio Stanley Meyer, ali sa strujom kao glavnim izvorom energije za dobivati HHO.

   • Damir 16/07/2019 at 00:21

    Gle, dosta podataka koji drže “vodu” i po kojima možeš skužiti princip, bilo je na ovoj stranici, http://tbsites/geet_plasma.htmlesla3.com/free_we , ali izgleda da je to nekome zasmetalo, žao mi je što nisam sve kopirao, jer tu je , na jednom mjestu bio prezentiran postupak , kako sa dizelom, tako i s benzinom.
    No, ukratko, sve se svodi na to da treba H2O raspršiti u što sitnije čestice koje će potlakom uzrokovanim usisnom granom , ući u reaktor smješten u ispušnoj grani što bliže glavi motora radi što veće topline kako bi se prethodno spomenute čestice vode , u uskim tjesnacima reaktora što učinkovitije razbile na HHO i sa ostalim zrakom ušle u cilindre motora da pospješe i doprinesu sagorjevanju dizel goriva ili benzina.
    Kod benzinaca dotok HHO-a priključiti ispod klapne zraka, jer kod manjeg otvora klapne , iznad klapne može biti mali potlak koji neće prouzročiti značajnu reakciju u isparivaču, isparivač, tj, rezervoar s vodom dobro je konstruirati da bude u doticaju s ispušnom granom radi grijanja radi što većeg isparavanja vode, kod klasičnih dizelaša, naravno HHO se priključi na usis, između filtera zraka i motora, opet je dobro isparivač koji je ujedno i rezervoar za vodu, postaviti da što više dodiruje ispuh, ako je reakcija u isparivaću slaba, moguće je povratnom vezom iz ispuha, s regulacijom, pojačati isparavanje, no sve je to stvar osjećaja i pokusa u praksi i ovisi o motoru, jel štedljiv ili rastrošan.
    Iako se opisan princip, iz vidljivog i pristupačnog , baš u praksi ne koristi na benzincima, isprobao sam i vidim rezultate, na autu starom preko 20 godina, 70tak konja, pristojnom vožnjom, između 5 i 6l, bubin VW , tjera jedan radni stroj s 5l na sat, dodatkom prethodno opisanog sistema isti posao radi s 3l na sat, ako ruku staviš na ispuh, nečeš osjetiti ikakav miris na svome dlanu.
    Inače, ništa nisam doslovno kopirao, skužiš princip pa onda u okviru mogućnosti koje mogu , malo, biti ograničene s alatom i materijalom kreneš u izvedbu i gledaš što pokazuju rezultati. Radio sam i s elektrolizom ali mi se ovo čini dosta jednostavnije.
    Za rezervoar s isparivačem i reaktor najbolje koristiti Inox.

    http://www.hypnow.com/hypnow-products.html
    https://www.youtube.com/watch?v=W8qaYZY0Rzw

    Moguće ti ovo pomogne da lakše shvatiš.
    Lp.

    • ja 17/07/2019 at 17:07

     Hvala na pojasnjenju! Link za stranicu koja je nekome zasmetala izgleda kao da je izmjesan u mikseru – jednostavno nije ispravan u odnosu na rfc standard. Pretpostavljam da je ‘html’ trebao biti na kraju a link sadrzavati ime i sufix servera uz negdje naziv ‘tesla’. Ako uspijes odgonetnuti svakako javi.

     Primjer s linkova koji si dao koristi za ulaz vlagom obogacen zrak. Piroliticko razlaganje vodene pare na hho pocinje na oko 700 st.C sto je temperatura crvenog zara. Ne znam da li je ona u ispusnoj grani dostignuta i dovoljno dugo raspoloziva. Zanima me da li si napravio posebni eksterni test gorenja dobivenog produkta, jer malene kolicine vode u gorivu iz nekog razloga isto smanjuju potrosnju (mozda se trenutno u cilindru hhoiziraju) ali valjda posljedicno i smanjuju snagu zbog endotermne reakcije. Trebalo bi testirati auto na vecoj uzbrdici mjereci vrijeme sa i bez tog sustava. Meyer se susreo s problemom ‘pametnog kompjutera’ kod benziskih motora s ubrizgavanjem pa je i to rijesio jednostavnom elektronikom da zavara kompjuter. Kompjuter je vec tvornicki podesen da ubacuje vise goriva nego sto moze izgoriti pa vec njegovim podesavanjem se moze znacajno ustediti.

     • Damir 19/07/2019 at 10:24

      ,Gle, u istraživanje kemiskog sastava zraka, plina na određenim mjestima u sistemu i na kojoj točno temperaturi, nisam ulazio, to je dosta dobro obrazloženo na onoj stranici do koje ne možemo, ovo šta pišem, pišem iz prakse.
      Testirao sam i zavaravanje lambda sonde elektronskim modulom koji očitava vrijednost napona na sondi i pretvara ga stepenasto u + ili- prema vlastitoj želji, tako računalo ne dobije original podatak već modificirani, na taj su način moguće uštede, ali , čini mi se u sitnim postotcima.
      Teško je u tom slučaju cijeli proces držati u savršenom redu da su omjeri uvijek idealni , jer proizvodnja, bilo preko toplinskog reaktora ili el. generatora, rijetko je proporcionalna s pritiskom papučice gasa.

   • Damir 16/07/2019 at 15:17

    napisao sam ti , noćas , dosta toga i dao nekoliko linkova koji drže “vodu” da vidiš u praksi, izgleda da je dražen to stavio po strani pošto direktno nije tema članka, pa vidi s njim da ti pošalje.lp.

    • istina 16/07/2019 at 20:24

     ma Damireeeee vidi malo-promaklo ti, samo ovo……ako staviš u komentar dva linka -tada ti komentar čeka Draženov blagoslov za prolaz a on gleda kad gleda tko je na čekanju

     • Damir 19/07/2019 at 10:29

      Nije problem, ne ulazim u Draženove principe, postavim u izlog šta mogu i na šta sam pozvan, a upravitelj će odlučiti hoće li ili neće navući zastor i kada, nikakvog problema nema.

 7. Melita 13/07/2019 at 15:28

  Nije sporno jel ravna ili okrugla vec je li krug ili kugla??? Dakle mozda u pocetku ne bijase matematika nego geometrija (sveta geometrija)!!!! Istina je u oku promatraca!!! Sam cin promatranja uzrokuje promjene!!! Gotovo svaka istina ima svoj rok trajanja. Najveci broj istina moze se dulje zadrzati samo ako se dogmatiziraju a one nove potpuno ignoriraju. Nase prihvacene istine gotovo uvijek su interpretativnog karaktera jer ih je uvijek prvo izrekao neki autoritet koji je vec imao svoje svjetonazore. Mi tu istinu koju interpretiramo prihvacamo kao svoju ne zbog toga sto je ona dokazano istinita vec zbog toga sto nam je bliska vise od drugih istina koje smatramo nedovoljno istinitima. Dokazi/argumenti zapravo su na neki nacin varijante polarizacije i nikad ne odrazavaju tocno pravo stanje stvari.. Buduci da apsolutna istina nije dokuciva, ne mogu postojati ni apsolutni dokazi. Nedokucivost apsolutne istine nije stvar relativizacije istine nego otvorenosti za prihvacanje novo otkrivenih istina. A kako cemo otkriti novu istinu ako vec znamo onu pravu krajnju istinu? Zasto smo onda stvoreni sa bezbroj mogucnosti???? Na svijetu ima oko dvije milijarde krscana. Oni su vec polarizirani do apsurda. Maltene vec svako dvoriste ima svoju “krscansku” vjeru (naravno “pravu”) dok je ona druga iako krscanska uvijek “sotonska”, a sad su tu vec i babilonci (iako su bas oni smatrali zemlju ravnim krugom). Tako polarizacija ide dalje sve do ravnozemljasa sto je jednako zahvatila intelektualce i znanstvenike i pseudoznanstvenike i new aegeovce i ne-krscane i mnoge druge. I ne bi u tome bilo nikakvog zla kad jedni druge ne bi nazivali budalama, neznalicama, sotonistima, idiotima…. tako da postaje ocito da nije cilj polarizacije tocna istina koja ocito ide u drugi plan, vec antagonizam, odvajanje umjesto jedinstva, mrznja, monopol nad istinom…. Jer nije poanta u tome da svatko mirno vjeruje sto zeli vec u tome da onaj drugi vjeruje “krivo”!!! U konacnici od dvije milijarde ostat ce samo nekoliko pravednika, a mozda ni oni. Uz duzno postovanje to itekako asocira na najokorijeliji totalitarizam kad su zene svoje muzeve, a muzevi svoje sestre i majke slali u Sibir jer su se ogrijesili o politicke principe…. A sve zbog uvida u “tocnu i pravu” istinu!!!!

  • Melita 13/07/2019 at 17:16

   Ne mogu vjerovati da nam je onaj isti Bog koji nam je dao osjecaje, razum i intelekt u isto vrijeme zabranio i njihovo koristenje.
   Galileo

   Biblija pokazuje put ka nebesima alu ne i kojim putem nebesa idu.
   Galileo

   Elvis kaze: “Ne postoji ni jedan jedini znanstveni dokaz koji nije baziran na pretpostavci ili na interpretaciji.”
   Procitala sam da on nudi 20.000-200.000 Kn (ovosno o podatku iz medija) i svoju kucu onom tko dokaze da je zemlja sfericna. Uvijet je dakako da ti dokazi ne budu na bazi pretpostavki i interpretacija!!!
   Teorije koje on iznosi o ravnom zemljinom krugu sa “kupolom”, bez daljnjega su vrijedne paznje i zanimljive te ih kao takove “nove” “stare” ideje ne bi trebalo ignorirati. Problem je samo u tome sto oni koji vec znaju punu istinu ne mogu to na taj nacin promatrati. Osim toga nije mi dovoljno poznato je li on za svoju teoriju pronasao dokaze kakve trazi od drugih tj koji nisu bazirani na pretpostavkama ili interpretacijama. Drazen kaze: ono sto osjetim pod vlastitim nogama i vidim oko sebe, nije li to dovoljno??? Pa jest ili nije???? Ako netko moze objasniti?

  • istina 13/07/2019 at 20:53

   zbog uvida u “tocnu i pravu” istinu!!!!
   imam prijedlog………bili ti htjela posjetit svemirsku postaju koja kruži u orbiti…….primaju se prijave za let….jer eto Draženu sam predložia da pozove Semjase-znaš valjda ka je to…….. da ga provoza pa da usporedimo vaše viđenje

   • Melita 14/07/2019 at 07:22

    Ne barba, ja ne bih u letjelicu. Iz vise razloga. A o mojem “vidjenju” nisam govorila, niti sam u tom smislu izrazila neku tvrdnju tako da neznam na sto se odnosi ovo: “vase vidjenje”? Nisam za to da se bilo koga apriori “popljuje”. Istrazivanjem, propitivanjem i otvorenoscu mozemo ici naprijed. U drevna vremena bila je istina da pucanje gromova i munja te velike oluje predstavljaju “bozju srdzbu”. Danas to vise nije istina jer se zna kako nastaju gromovi i munje. U tom smislu vidljivo je da istina ima svoj vijek trajanja. A bas sam vas htijela uzeti kao svijetao primjer postovanja i uvazavanja tudjeg misljenja pa i onda kad se s njim ne slazete. Kao i nacina na koji vase misljenje i dalje stoji bez da vrijedjate drugo i drugacije.

    • istina 14/07/2019 at 10:39

     …… A bas sam vas htijela uzeti kao svijetao primjer postovanja i uvazavanja tudjeg misljenja pa i onda kad se s njim ne slazete.
     pa jedina si konkretno dala svoje viđenje i mislim da se tako može nakon viđenog konkretnije nešto tvrditi……….
     eeee pazi ne zaranjaj…..nis”””’ ja ništa mislio popljuvavat’… i vidiš da sam uzeo mjerodavnu rečenicu ne komentirajući tvoj istup već mi je to onak kao primjer kako utvrditi ….i s t i n u… i bilo bi viđeno okom i razumom a želio sam vidjeti tvoju reakciju za spremnost na dokazivanje iz svoje spoznaje- jer ja sam nevjerni Toma-duboko i sve bi tia razumno posložit jer i Toma nije povjerovao da je uskrsnuće Isusa tek tako,.nešto mu je tu zvonilo da nije tako kako oko vidi jer i nije bia običan čovjek…što i nije jer alieni znaju kako čovjeka preveslati…..e sad bi li ja se odvažio ući im u letjelicu priznam da sam ka Toma sumnjičav do bola ali sam zato viria kroz …o k u l a r …i virujem da su nebeska tjela okrugla s malim odstupanjima na ekvatorima….no štaš nemam bradu ka Mojsije ili Enoch ili svježije švicarac Majer i ostali koji pišu da su imali čast kontakta i vraćeni di su i bili ali svakako ne isti kao što su bili jer um ne može ostati isti a vjerojatno ni tijelo ovakvo kakvo mi imamo…….
     a Draženu sam izdjelia onak kako je i sam priznao smatra se naprednim a tu je zapeo a pošto se pokazalo da Univerzum mari za njega sam i predložio da zove na provozanje pa da se uvjeri…….no kontakt oči u oči ne određujemo mi sa svojom željom ali Mojsije je dokaz da se poziv u interesu više ljudi-čak mase uvažava i da se pomaže pa čitamo….kontakt oči u oči-vodstvo svjetlom sa broda kroz mrkli mrak- pokaz prolaza kroz more-hranjenje MANOM itd.itd

  • istina 14/07/2019 at 11:37

   pokazat ću ti ovaj tekst iiiiii pazi na rječ………g l o b u s………na extreme klime 46 u francuskoj
   What would happen if the globe were to fall on its side while still rotating throughout the 24 hour day? It would still be facing the Sun at the expected daylight hours, but for the Northern Hemisphere the northern latitudes would get more sunlight and for the Southern Hemisphere the southern latitudes would likewise get more sunlight. The latitudes normally above and below the Equator would swing across the Equator during their daylight hours. Would this create the blending of the seasons.The blending of the seasons is still ahead of you, when the globe starts leaning to its side with greater frequency and for longer periods.The blending of the seasons will be a phenomena that will occur during the 8 of 10 scenarios, in the time prior to the last weeks. But the blending of the seasons will be characterized by extreme change happening rapidly, one direction to another. What you have had up until the present is trends for more extreme weather. Imagine going from the heat of the hottest summer day to the cold of the coldest winter day, all within a day or so. That is a blending of the seasons.
   prevod :
   Što bi se dogodilo ako bi globus pao na bok dok bi se još okretao tijekom 24-satnog dana? U očekivanom dnevnom svjetlu i dalje će biti okrenuta prema Suncu, ali za sjevernu hemisferu sjeverne širine bi dobile više sunčeve svjetlosti, a za južnu hemisferu južne širine bi također dobile više sunčeve svjetlosti. Zemljopisne širine koje su normalno bile iznad i ispod ekvatora ljuljale bi se preko Ekvatora tijekom njihovih dnevnih sati. Da li bi ovo stvorilo miješanje godišnjih doba. Miješanje godišnjih doba još je ispred vas, kada globus počinje naginjati na svoju stranu s većom učestalošću i na dulja razdoblja. Miješanje godišnjih doba bit će fenomen koji će se pojaviti tijekom 8 od 10 scenarija, u vrijeme prije posljednjih tjedana. No, miješanje godišnjih doba bit će obilježeno ekstremnim promjenama koje se događaju brzo, u jednom smjeru u drugo. Ono što ste imali do sada je trend za ekstremnije vremenske uvjete. Zamislite da idete od vrućine najtoplijeg ljetnog dana do hladnoće najhladnijeg zimskog dana, sve u roku od jednog dana. To je miješanje godišnjih doba.

   • Melita 14/07/2019 at 20:56

    Barba odlicno, brutalno iskreno, hrabro, gospodski…. napisla sam vam odgovor ali sve mi je pobjeglo i nestalo…. budem sutra!

 8. istina 13/07/2019 at 10:30

  ajl bi bek……..
  https://youtu.be/-YEG9DgRHhA

 9. an 12/07/2019 at 17:11

  Ako je uzrok svijeta subjektivan, (stvoritelj, inteligencija) onda on ne može biti spoznat ikakvim objektivnim metodama…”

  To bi bilo isto kao spoznati covjeka preko osobnih dokumenata. Postoje neki tragovi, i vode do pretpostavki, ali…”poznavati “taj subjekt na taj nacin je samo predodzba znanja. Ili konkretnije govoreci, mozdane operacije su nedostatne. Ali umske spoznaje su konkretnije, iako jos uvijek nedovoljne. Umnost je duhovna sposobnost, duh.

  Takoder spoznaja Boga nam izmice i kroz dualisticku postavku svijeta.
  “Timoteju, poklad čuvaj kloneći se svjetovnoga praznoglasja i proturječja nekog nazovispoznanja,
  1. Timoteju 6,21 koje su neki ispovijedali pa od vjere zastranili. ”
  Bog i Sotona nisu suprotni nego neprijatelji. Sotona je Bozje stvorenje andeo , a koji mu sada sluzi do odredenog vremena da bi odvojio zito od kukolja.

  I trece, “Istina” hajde izdvoji iz ovih videa konkretnije stvari za sve one kojima je ovo predugo.
  Ali tko ima vremena ovo je svakako osnovna i obavezna”literatura”. Ima 4 dijela. Prevod automatski je dobar ali i engleski je jednostavan.
  https://www.youtube.com/watch?v=j253mIvgigE
  https://www.youtube.com/watch?v=tE55AYxcV6c
  Drazene…. na pocetku drugog dijela ima nesto o ravnoj zemlji i suncu, od pocetka pa mozda 10 minuta.
  https://www.youtube.com/watch?v=tE55AYxcV6c

  • istina 15/07/2019 at 21:06

   eh sestro, dal se oglasit il’ne……….a guram li ja tebe da drugima nešto pojašnjavaš umjesto mene ? ….pa slobodno ti dilaj svoje i maaaaa daaaaaj di ću ja to odradit bolje od tebe a ?
   eto u ponudi ima nešto kraće od tvojih videa pa……..
   …..”Ali tko ima vremena ????????????
   ovo je svakako osnovna i obavezna”literatura” i odgledao sam pa svi koji niste lipo upoznajte “DEBELU BERTU”-PREPOZNAT ĆETE JE PRI KRAJU i radi na atomski pogon i drugi su rekli da ti šatlovi voze 15 min od pokazane baze do australije di je druga naziva pine gap
   https://youtu.be/8TjvY8iiIZ8

 10. istina 12/07/2019 at 14:02

  „Ma koji kurac“, pomisli Bog, pa zatim iz ničega kreira malj…………A u pizdu materinu, ovdje kod mene je nit………………………….pukla
  ………..- Snažan potres magnitude 6,4 stupnjeva po Richteru pogodio je u četvrtak južnu Kaliforniju kod grada Ridgecresta,……….. – Prošlog tjedna čovječanstvo je vidjelo veliku pobjedu jer je kazarska mafija izgubila stisak nad sva tri centra zapadne moći – Washington D.C., London i Rim, prema Pentagonu i drugim izvorima. Svaki od tih kapitela ima obelisk, različito simbolizirajući vojnu, financijsku i vjersku moć.
  ………. – Ono što se ne objavljuje jest da je podmornica napadnuta u ime osvete za potapanje izraelske podmornice u Perzijskom zaljevu, prema ruskim i američkim vojnim izvorima. Rani izvještaji, nakon što su izbrisani, s Mossadom povezanom Debkom pokušali su okriviti Amerikance za potapanje ruske podmornice, u još jednom očitom pokušaju Izraela da započne Treći svjetski rat.Izvori iz Pentagona kažu: “Ruska nuklearna podmornica za specijalne namjene Losharik možda je spržena energetskim oružjem s kojim se nije uspjelo pokrenuti Treći svjetski rat, ali su njegovi kabalini kontrolori možda požnjeli instant karmu ne samo s jednim nego dva potresa u China Lake Naval Air Weapons-u“. Seizmografi potresa u Kaliforniji nose prepoznatljive znakove da su oni rezultat eksplozija, a ne prirodnih sila. Počnite s drugim znakom 2:28 na ovom videu za potvrdu toga.-(nije priložen)
  Ruska podmornica kontrolirala je ruski nuklearni podvodni dron sudnjeg dana, a oficiri su umrli sprečavajući ga da bude lansiran, kažu ruski izvori. To je razlog zašto je obiteljima poginulih ruskih vojnika rečeno da su njihovi članovi obitelji otklonili „planetarnu katastrofu“…………….
  ………..- Uklanjanje Izraela, pedosa i cionističkih ucjenjivačkih operacija počelo je 6. srpnja s Mossadovim agentom Jeffom Epsteinom uhićenim zbog trgovine maloljetničkim seksom, a to može dovesti do još više uhićenja“, kažu izvori iz Pentagona.

  Pogled na Epsteinovu malu crnu knjigu otkriva, među mnogim drugima, sljedeća imena: Tony Blair, Richard Branson, Edgar Bronfman, Bill Clinton, princ Pierre d’Arrenberg, Steve Forbes, Dustin Hoffman, Mick Jagger, Michael Jackson, Senator Edward Kennedy, Henry Kissinger, Rupert Murdoch, Jessica and Hannah Rothschild (engleska strana) and Evelyn and Edward de Rothschild (francuska strana), Prince Salman Saud, Larry Summers, i Ivanka Trump.

  Iako biti u Epsteinovoj crnoj knjizi nije zločin, ona je dobar pokazatelj da su ljudi u knjizi bili dovedeni u iskušenje s maloljetnim seksualnim partnerima, a zatim snimani i ucjenjivani ako su podlegli tom iskušenju. Donald Trump je također bio posjetitelj ovog otoka i vjerojatno će vrijeme pokazati da li se odupro iskušenju ili ne.
  (valjda ćete i uvatit malo zajebancije bez zamjeranja)

 11. istina 12/07/2019 at 12:14

  …Čudi me kako stvoritelj nije odmah u gen kod čovjeka upucao kalkulator kojim stanično možemo koristiti matematiku, a sve u svrhe spoznaje i smisla kreacije. Biće je zaboravio!
  EEEEEEEE Dražen….ma kakvo čuđenje pa znaju ovi u kreiranju dokud ti je dozvoljeno ….a i okasnio si za prijedlog…nova tjela za novo doba su već kreirana i ne kreira ih bog već pomoćnici-genetičari, rekoše uz odobrenje????????????????????????? ovaj čita misli ka od šale i nema više laganja i bitno mu je pojačana iQ-kitu mu nisu pokazali ali biće učinkovita jer i dalje triba jebavat, već samo glavu do pasa……… ka i prvog Adama i one prve za koje ni neznamo….pokazao bi ti fotku ali mi neda na izvoru kopirat ali ti si dovoljno napredan pa si to već valjda našao da ti ja netribam solit di i tko je to objavia a ionako nečitaš di sam ja to sve odluta””””””’??

 12. Ja 12/07/2019 at 09:35

  E Dražene, baš si promašio ceo fudbal. Napravio si strawmana od znanosti i onda ga napao. Isto i za matematiku. Nisi sposoban naučiti pa te boli?

  • dražen 12/07/2019 at 15:23

   Razočarat ću te! ja sam izuzetan matematičar bio dok sam bio djete, a poslije nisam imao potrebe i želje da se bavim istom. Ali bez obzira na to imam matematičku logiku i mozak. Tako da me zapravo ne boli….

 13. Vjeko 12/07/2019 at 07:52

  Znanost je super stvar, ako je ne promatramo očima znanstvenika “main streama”
  Pogledajmo samo koliko znanstvenika uključuje Semir Osmanagić u svojim istraživanjima. Koliko ) nazovimo) vrsta znanosti on koristi da bi dokazao i objasnio svoje pronalaske i tvrdnje. I malo po malo, sa argumentima i oni najtvrdokorniji skeptici promijenit će stajalište i počet će se ponašati kao da su Bosanske piramide najnormalnija stvar. To nije stvar znanosti nego stvar stava prema znanosti.

  • istina 12/07/2019 at 12:03

   Bravo za te i za Semira i konačno se odvažia pa rekao tko je to na vrhu piramide.valjda si vidia video-bar 2x sam ga postavio za pregled
   ovak ti je kod mene,uzmi prva slova
   Dona-Uvarov-Semir-Telinger = D U S T-prah istine

  • dražen 12/07/2019 at 15:21

   koliko sam ja razumio Semira ima ogromne probleme sa znanošču o znanstvenicima. Priču gura na vlastite mišiće i pare. čisti entuzijazam.

   • istina 13/07/2019 at 06:33

    „A je li, ma daj šta daš!“
    polako izlazi van i tvoj svrbež a boli ako se grebeš kao za razlaza sa Valterom – vidim rješenje jer Dražen nije običan čovjek što se vidi po zalogaju koji promovira pa da spomenem kako se sve duše prate-Akaša zapisi, tako svatko ima zaduženje za obaviti u vremenu koje mu je dano a Draženu bi bilo najbolje da pozove Semjase da ga malo provoza i rješi mu tu sitnicu ravno il’ okruglo a valjda si i stavia oko na okular a zašto Semjase -pa nije daleko(Mont Blanc) i izvrsno čuje samo tribaš ponovo na kamen pa zapeti ka’ i Mojsije u pozivu i ostačeš zapisan iako neš “nositi u zapisu” novih 10 zapovjedi po kazarskoj mafiji jer eto i tvorac razmišlja da bi ih tribalo okončati na ovoj planeti,bar sam naišao i na taj ispis da sad ne odem predaleko…………..

    • istina 13/07/2019 at 07:19

     eto i nebo opet proplakalo-neću navodit razloge ali mi ostalo nedorečeno o posebnosti Dražen Kasalo-spominjao sam već,pobrojite slova 6+6=12 iz čega je vidljivo sklonost brojkama pa ne laže da je izvrstan s brojevima što potvrđuje i zbroj 12 -je broj na koji je naštimana funkcioniranje ovog planeta 606-navedeno posebno da je jedini planet slobodne volje u ovoj galaksiji-zato je svita brojna u izčekivanju……..pa se vidi da on ima prilično toga za odradit u ovoj transformaciji a i trudi se probudit uspavane mozgove di su genetičari i naveli……..DALI SMO vam MOZAK pa ga i koristite………….
     e sad kako ga tko koristi je svega za vidit……..svakako je za nas zabrinjavajuće prisutnost onih koji nas nevole pa napredne stalno ubijaju na razne načine kao npr.Levašov koji je sve to znao a i za Teslu ima sumnje da mu je učinjeno….ajd dosta-putuj…kad kažem …zabrinjavajuće…tu je ovo upozorenje
     …..”NAS ne zanimaju vaša raspadljiva tijela već VAŠE DUŠE”
     pa tako nam je i napisano da je prisutna svita svih profila u izčekivanju kako će se ovo svršiti s nama Zemljanima i transformacije koja je u toku

 14. istina 12/07/2019 at 07:46

  OOOOOOOOooo maj goooood…………………….Ako i skupe hrabrosti (imaju muda) ……….koji shvati da je budala, više nije…………. bog, čovjek, društvo, iluzija, Kontrola uma, kreacija, Magija, matmatika,-(jedno ti jaje ispalo EEEEEEEEE) Matrix, nesvijest,…..i buuuuum = tesla/život
  i vuci ko je nestrpljiv na 5:39 stoji Dražen
  https://youtu.be/9f2wBmFC3Rk

  • istina 12/07/2019 at 08:07

   i pozdrav svima na 7:29
   https://youtu.be/YVkzZQVSX08

  • istina 12/07/2019 at 08:12

   i zašto prilog o G……………
   pa G-20 bio u Japanu i poslije toga Putin je odjuria brzo do Franje u Rim- vidimo da G-eeeee je moćan pa se neki i usere……..ali je tajna zašto Putin do Franje-kažu zbog treće …eeeee 3-e….fatimske tajne….koju naravno svi valjda znate a glasi ko nezna = jel piješ čaja …ma ne a pivo ma neeeeeee a daaaaaa sitia se biru……………ma neeeeee nibiru

 15. Duh sa sekirom! 11/07/2019 at 21:09

  A u pizdu materinu, ovdje kod mene je nit ravna nit okrugla nego brdovita i grbava i kome sad da vjerujem!!??;-)

Odgovori

Naziv *
E-pošta *
Web stranica