Transhumanizam 2

avat„Avet transhumanizma se proširio svijetom. Njegovi svećenici i zagovornici su već zavladali prominentnim istraživačkim laboratorijama, sveučilištima, globalnim korporacijama i političkim institucijama. Transhumanizam promatra čovjeka skeptično. Bivajući opsjednut tehnološko-znanstvenom vizijom on je uvjeren da zna kako čovjeka treba usavršiti. Prepoznat ćemo ga po slijepoj vjeri u sveta znanstvena obećanja i po potpunom manjku empatije i preziru prema svim karakteristikama koje nas čine čovjekom (našoj ranjivosti, smrtnosti, sposobnosti osjećanja, samopromatranja, te posjedovanje svjesnosti nas samih kao tjelesnih bića).“  …

„Opća vjera u transhumanizam počiva na vjeri u absolutnu dobronamjernost znanosti i vjerodostojnost znanstvenih metoda i načina razmišljanja. „ nzz

Dok je propaganda je bila odgovor na pitanje, kako kontrolirati nesvjesno pučanstvo i pritom biti jako štedljiv, transhumanizam dao mogućnost za uspostavu totalitarne diktature elite i potpuno ignoriranje svih demokratskih tradicija i individualnih sloboda. Dok se utjecaj propagande ograničavao na software pučanstva,  transhumanizam je preuzeo kontrolu i nad sofware-om i hardware-om. Transhumanizam je tako savršen portret globalnog neoliberalnog kapitalizma današnjice.

Jedan njemački znanstvenik  (Harald Kautz-Vella) je na jednom kongresu sreo  službenika CIA-e. Vidno uznemiren svojim svježim saznanjims da je danas moguć dostup tehnologijom do nervnog sistema čovjeka i manipulacija njegovog emocionalnog  stanja, prenio je tu spoznaju svom sugovorniku kao upozorenje. On je priznao da je svjestan te činjenice i da oni tu tehnologiju koriste već desetljećima.

Jedan liječnik, porijeklom iz Njemačke, koji radi u USA opisao je svu ozbiljnost situacije na jednom predavanju. Spomenuo je da je više od deset lječnika u USA likvidirano nakon što su u privatnim laboratorijima ispitivali sastojke cjepiva. Njihovi laboratoriji su zapljenjeni ili uništeni. Farmaceutska industrija je jedna od ključnih osovina transhumanističkog bioinženjeringa zajedno sa kemijskom. Oni će zanijekati bilo kakvu štetnost svojih proizvoda bilo da se radi o „protupožarnim“ premazima posteljine, flouridima u pitkoj vodi, soli i zubnim pastama koji nas „štite“ od karijesa ili o „kondenzacijskim“ oblacima na nebu.  Industrija financira istraživanja koja će potvrditi njihove interese i ciljeve, dok neovisni znanstvenici istovremeno pokušavaju u svom vlastitom aranžmanu dokazati suprotno. Izgleda kao borba Davida i Golijata kome dodatno stoje na raspolaganju i državna sredstva represije.

Transhumanizam je vrlo sofisticirana bio-tehnologija, čiji je cilj izbrisati granice između slobodne volje pojedinca i volje neoliberalne vlasti. Transhumanizam je mimoilaženje našeg nervnog imunskog sistema i stavljanje naše kreativne energije na raspolaganje onima koji upravljaju tom tehnologijom. Čovjeka se treba pretvoriti u biorobota kojeg je lako manipulirati kompjuterskom tehnologijom i potom ga reciklirati kad postane višak.

Svoju moć  i svoje bahato samopouzdanje (sličnost sa Plenkovićem je potpuno slučajna!) transhumanizam bazira se na pozitivističkom pogledu na svijet koji je duboko ukorjenjen u kolektivnu nesvijest našeg zapadnog društva. Njegovi sljedbenici slijepo vjeruje da je znanost apsolutno dobronamjerna, zajedno sa institucijom države, demokracijom,  „tržišnom ekonomijom“ (kao prirodnim zakonom ponude i potražnje) i na kraju Bogom. Pozitivistički stav je danas apsolutno kontraproduktivan, neodgovoran i opasan ne samo po ljude već i za cijelu planetu. Pozitivizam će nam doći glave ukoliko ne odustanemo od naše romantične veze sa njim. Pozitivizam je suprotan kritično-kreativnom duhu.

Transhumaniozam  je legitimni ali istovremeno nevidljivi sin globalnog neoliberalnog kapitalizma. Njegov karakter i cilj pokazuje svu perverznost, nehumanost i zlonamjernost njegovih „dobrih“ roditelja. Istina o transhumanizmu je toliko izobličeno neljudska da većina ljudi reagira na nju potpunim isključenjem. Imunski sistem onih hrabrijih će na probavljanje tih informacija reagirati stanjem šoka. Zapravo je kreativna kritika ili dekonstrukcija naše društvene stvarnosti samo uvod i priprema za suočavanje sa temom transhumanizma, koju bez pretjerivanja možemo nazvati temom svih tema.

20 thoughts on “Transhumanizam 2

 1. neven 06/01/2018 at 17:36
 2. zenfjaka 07/12/2017 at 00:12
 3. FRA NE 06/12/2017 at 08:31
 4. doki 05/12/2017 at 21:51

  Ovo što nam se radi zbiva se u svim područjima života, članak je odličan i ne znam što bih dodao još. Trebamo se zbiljski potruditi da sve to nadiđemo svjesnim argumentiranim preispitivanjem.

 5. zenfjaka 05/12/2017 at 12:01

  abcd, ako se tvoj komentar o lafčini odnosi na mene trebam ti reći da si me sigurno zamjenila s nekim… niti znam o nekoj prepisci niti o etiketama u vezi nas dvoje. Već si jednom rekla da sam ti nekako pomogao no ne sjećam se te situacije a toliko još nisam odljepio, moguće jedino da se dogodilo na drugoj vremenskoj liniji (mandela efekt ako znaš što to znači) . U svakom slučaju u ime tog lika hvala što ti je pomogao no ja ipak nisam taj mada bih i sam stao na tvoju stranu da te netko maltretirao. Stoj dobro i nedaj se smest, pozitivno zračiš.
  S ljubavlju u miru pozdrav.

 6. oli 05/12/2017 at 11:40

  Harald kautz vella je super lik. Svatko treba pogledati njegova predavanja.
  Bio je kod Mišaka prije par godina (nisam spavao tu noć).
  Uglavnom on kaže kako je cilj stvoriti sučelje tom nanotehnologijom (chemtrails) između IA i čovjeka. Zapravo to je već napravljeno, svi smo zaraženi morgelonima 100%.
  I ako ne otvorimo svoju anahatu (srčana čakra) svi ćemo biti preuzeti. Cijela biosfera će biti asimilirana.

 7. FRA NE 05/12/2017 at 08:02

  Kada si pretjerano ozbiljan većinu dana,kada vjeruješ u pizdarije kao država i pravosuđe,kada ničim izazvan urlaš hdz ili sdp ili bilo koji pe ili ze ,kada imaš sulude ambicije o nekakvom uspjehu i slično,onda možeš biti siguran da si pod kontrolom umitne talagencije ,ali srećom postoji prirodni preparat(stvoritelj odobrio)koji vam pomaže kod ovakvih problema brisanjem specifičnih regija mozga i jača obranu od pizdarija ,meni i nije baš pomoglo ,ali sam uporan u korištenju ,a nada umire zadnja !Umri nado dopizdila si više ! https://m.youtube.com/watch?v=EJmubqVj4O8

 8. zenfjaka 04/12/2017 at 22:31

  Da si žensko možda bi i moglo, čak i valcer… ovako poruka jest…
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=76&v=XK_4Z5DZcNM
  ..učiti,učiti jer jedino tako možeš razlučiti…a šta? to je pitanje:)))

  • abcd 04/12/2017 at 23:57

   Učinilo mi se da si se rastužio kada si postavio jednu tužnu pesmu, u jednom od prethodnih komentara:( A ja sam kao derište, i usput, od kako znam za sebe, žensko sam, i to po svim kriterijumima ženskosti:) No, prisetila sam se nekih kvalifikacija koje su se odnosile na nas dvoje, od strane nekih “osoba”, i tada su nas strpali zajedno u jednu kutiju i nalepili “finu”etiketu na njoj. Slučajno sačuvah tu prepisku, u kojoj nisam više mogla da učestvujem a gde su nas često spominjali, ali sam je čitala sa gorčinom tada i divila se tvojoj hrabrosti, ljudskosti i postojanosti u veri u čoveka. A danas kada sam je slučajno uzela ponovo pročitati, sa vremenskim odmakom, sve mi je to pomalo smešno kako su nas “razvlačili”, iako je sećanje na gorak ukus ostao. Naročito, jer se jako brzo izgube oni koji su tvrdili da su prijatelji i braća i sestre. Neka ih. Htela sam da ti kažem da si za mene bio i ostao LAFČINA! I zbog toga sam htela da te malko razveselim, jer si ti mene neprestano uveseljavao svojim jedinstvenim smislom za šalu i neverovatnim smislom za razumevanje drugačijeg, i ljubavlju za sve. To sam samo htela, da ti zahvalim na neki svoj način koji uvek ispadne nespretan. I da ti kažem da si drag. Izvini ako sam napravila da me pogrešno shvatiš, nekako uvek ispadnem nespretna u izražavanju zahvalnosti (i drugih osećanja). No, svejedno, verovao ti meni ili ne u to jesam li žensko, ili bilo šta drugo, uhvatio me momenat da ti se na svoj jedini način odužim, pa makar i ovako nespretno i virtuelno. Uhvatilo me, a nije vino, nego iskrenost i lepe želje tebi. Ne moraš ti meni ništa verovati, ja sam ta koja je tebi poverovala i to mi je sasvim dovoljno:) Vreme mi je da se otrgnem i od ovog virtuelnog sveta interneta a da se ljudski zahvalim onima koje zaista volim i koje nikada neću zaboravitii:) Ljubac:)

  • abcd 05/12/2017 at 00:37

   … ovako poruka jest…

   …U srcu čovekovom, gde bi bila drugde…

 9. zenfjaka 04/12/2017 at 20:47

  Može i cash u paketu:P
  https://www.youtube.com/watch?v=qwzkxI6b9Go
  ..zanimljivo kad u paru se ureduje… a ja ću po svome samostojećem uredu:D
  https://www.youtube.com/watch?v=JsltnxX9Qrg
  …pazi zaeb:) na forsažu s max terabajta

 10. abcd 04/12/2017 at 19:41
 11. Duh sa sekirom! 04/12/2017 at 19:40

  imal iko dva terabajta dvokanalne memorije na 600 gigaherca i novi 120 jezgreni mentium procesor na 500 teraherca za prodat? reko mi neurolog da mi je ovaj sadasnji na izdisaju!:-)

 12. zenfjaka 04/12/2017 at 14:50

  Bome, Frane dobro drži ritam a ja mislija da san totalno zli bubnjar sa zvukom turbine u ušesima:P:)))…vežite se tko uspije… ko se nije veza a štaš…lepršat će vamo i tamo, bogu fala

  • abcd 04/12/2017 at 19:44

   Tango za Zenfjaku:):):)

 13. zenfjaka 04/12/2017 at 14:32

  … dakle, i ovo je zgodno za primjetiti, ima i mali video pri kraju (6.10 min.)
  https://outofthisworldx.wordpress.com/2015/08/10/bradley-loves-artificial-intelligence-a-i-part-one/
  ..ipak, ne brinite jer se neće ostvariti u ovoj stvarnosti … a kako znam? ne pitajte jer neznam osim šta je moguće da je u pitanju upućenost, druge percepcije su po običaju u điru !!

 14. FRA NE 04/12/2017 at 14:19

  Pozitivan stav nemoj biti minus,pozitivan stav nemoj skupit virus,šta je pisnik tija reć ,vjerovatno je nekakav virus side ili nešto prenešeno kopulacijom,dok ona nano sranja pije, jede ,diše,ali ih ne vidi pa stoga ni ne postoje!Možda ljudi budučnosti neće tribat ni jist ni pit ni srat,nego će se kompjuter zajebavat kad mu postane dosadno,kao lutkari u dječjem kazalištu lutaka ,a pošto se luđaci mogu igrat genima bit će ljudi sa krilima ,sa škrgama i perajama,pa bauštelci umisto ruku imat štemalice i raznorazne alate ovisno o poslu,pravnici će bit bez očiju,ušiju i usta al će zato imat projekciju drito u možđane najnovijih zakona i pravila donešene od vrhovne umjetne inteligencije !Asti napredne teknologije ča će nan lipo bit, jeben te olivere tebe i dvi ijade i drugu godinu i one botune ča ćeš pritiskat i linčarit oćeš,oćeš malo sutra ! https://m.youtube.com/watch?v=NjV44-V_8gI

 15. rock 04/12/2017 at 14:05

  https://www.youtube.com/watch?v=dMrX08PxUNY Max Igan i Jeffry Grupp su o tome dosta objasnili ima na rubu znanosti epizode o tome….

Odgovori

Naziv *
E-pošta *
Web stranica

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.