papal-gallery9

Svi putevi vode u Rim 2/5

Prije jedno godinu dana napisao sam tekst o crkvi (rimokatoličkoj) u nastavku RKC kao o vlasnicima svega na svijetu uključujući svu imovinu, ljude i njihove duše. Sada ću malo proširiti taj koncept jer sam mišljenja da je RKC izvor svega devijantnog na kugli zemaljskoj.

Kako sam i spomenuo prije papa (na grčki: otac) je dao izraditi trostruku krunu kao simbol trostruke vlasti na svijetu. U buli Unam sanctum promovirana je doktrina o dva mača tj. o svjetovnom i duhovnom vodstvu u istom tijelu. Objedinjenje političke i duhovne vlasti u jednoj osobi . Ta osoba je papa/sveta stolica. Osim toga pape sebe časte i sa titulom Pontifex Maximus, što znači vrhovni pontif – titula koju su imali visoki svećenici/čarobnjaci u Babilonu. Tu tituli je prvi put koristio Cezar nešto prije nove ere. Tu titulu su preuzeli u Vatikanu jer je crkva zapravo pravni nasljednik rimskog carstva, a pape su carevi. Oni koji obnašaju i političku i duhovnu vlast. Zato se i zove Rimo-Katolička crkva. Rimsko carstvo postoji i dan danas i vlasnik je sve političke i duhovne vlasti na svijetu uglavnom. Zanimljivo je da se i dan danas uči rimsko pravo i latinski jezik iako je to navodno mrtav, jezik jer Rim više ne postoji, ali koja zabluda. Rimsko carstvo je samo podijelilo svoju vlast na teritorijalne kantone koji se nazivaju kraljevstva ili po novom države. U tim kraljevstvima kraljeve je krunisao papa po „božijoj” providnosti kao njegov namjesnik na zemlji. Tako su te jedinice registrirane u rimskim arhivima kao nositelji franšize ili licence dokle god plaćaju danak svome principalu. Zato je kanonski zakon iznad bilo kojeg drugog zakona jer su svi zakoni izvedeni iz tog, a političke tvorevine nemaju jurisdikciju nad svojim principalom. http://forum.net.hr/forums/t/371557.aspx

Pa tako kanonski zakon može napisati:

Kan. 1404 – Prvoj Stolici ne sudi nitko.

Kan. 1405 – § 1. Samo rimski prvosvećenik ima pravo suditi u parnicama o kojima se govori u kan. 1401:

 1. vrhovnim vladarima država;
 2. ocima kardinalima;
 3. izaslanicima Apostolske Stolice, a u kaznenim parnicama biskupima;
 4. u drugim sporovima koje sam preuzme na svoj sud.
 • 2. Sudac ne može suditi o činu ili ispravi koju je u posebnom obliku potvrdio rimski prvosvećenik, osim ako prije toga ima njegov nalog.
 • 3. Rimskoj roti pridržano je da sudi:
 1. biskupima u parničnim sporovima, uz obdržavanje propisa kan. 1419, § 2;
 2. opatu primasu ili opatu predstojniku monaške kongregacije i vrhovnom voditelju redovničkih ustanova papinskoga prava;
 3. biskupijama i drugim, bilo fizičkim bilo pravnim, crkvenim osobama koje nemaju poglavara ispod rimskog prvosvećenika.

Kan. 1406 – § 1. Ako se prekrši propis kan. 1404, čini i rješenja smatraju se kao da nisu učinjena.

 • 2. U parnicama o kojima se govori u kan. 1405 nemjerodavnost je drugih sudaca apsolutna.

Pa ako ste se pitali kako to nitko nemože suditi pedofilima unutar crkve eto vam odgovora.

Calixtus-medal

Na papskoj medalji iznad (Mazio 13, Spink 342) izdanoj od Pape Callistus III (1455-58), na zadnjoj strani piše OMNES REGES SERVIENT EI, citat iz Daniela 7:27 iz Latinskog prevoda, što prevedeno na katolički se čita “SVI KRALJEVI ĆE SLUŽITI I POKORAVATI SE NJEMU”. Tekst se odnosi na Boga, ali papska trostruka tijara iznad križa jasno simbolizira papski autoritet, to da je papa Bogom određen namjesnik i da ima čak i autoritet i nad kraljevima na zemlji, kako je iznad navedeno i jasno pokazano.

TiaraPiusIX-2

Iznad je papina tijara prezentirana Papi Priusu IX od strane Belgije 1871. Tekst koji je upisan na trostruku krunu ( uključujući i onaj sa nevidljive strane) je:

TiaraPiusIX-inscription

IESV CHRISTI VICARIO INFALLIBILI
ORBIS SVPREMO IN TERRA RECTORI
REGVM ATQVE POPVLORVM PATRI

Prevedeno ovako:

Nepogrešivom namjesniku Isusa Krista
Vrhovnom upravitelju Svijeta na Zemlji
Ocu Nacija i Kraljeva

http://www.vatican.va/news_services/press/documentazione/documents/sp_ss_scv/insigne/triregno_en.html

LeoXIII-1879medal

U ovu papinsku medalju iznad je iz 2. godine vladavine Pape Leo XIII (1879) ugravirana je sa zadnje strane latinska fraza GENS ET REGNUM QUOD NON SERVIERIT MIHI PERIBIT, prevedeno: NACIJE I KRALJEVSTVA KOJA ME NE BUDU SLUŽILA ĆE NESTATI, (Izaija 60:12 iz Latinskog prevoda). Figura na pozadini, kako je crkva prikazala je kraljica okrunjena papinom tijarom, koja sjedi na svojem tronu što podsjeća na Otkrivenje 18:7-

Koliko se razmetala sjajem i raskoši, toliko joj zadajte muka i jada! Jer u srcu je svome govorila: ‘Na prijestolju sjedim kao kraljica i nikad neću obudovjeti, jad me nikada zadesiti neće!

Papa Pio 9

 1. … Božija ruka, koja je vodila tijek povijesti, je postavila stolicu njegova namjesnika na zemlji u ovaj grad Rim, koji je nakon što je bio glavni grad prekrasnog Rimskog Carstva a sada je božijom rukom postao glavni grad cijelog svijeta, jer on je napravio to mjesto suverenosti koje, budući da je iznad granica nacija i država, objedinjuje u sebi sve ljude iz cijelog svijeta. Sam izvor i božanska narav ove suverenosti zahtjeva, neprikosnovena prava svijesti milijuna vjernika diljem svijeta da ova sveta suverenost nesmije biti, čak niti biti u prigodi da postane, podvrgnuta ikakvom ljudskom autoritetu bilo kakvog zakona, čak niti kroz zakone koji izjavljuju određene garancije slobodi djelovanja Rimskog Pontiffa.

Izvor: Papa Pius XI, Enckličko pismo UBI ARCANO DEI CONSILIO (U Kristovu miru u Kristovu Kraljevstvu), December 23, 1922.

 1. Nadalje u ovoj jedinoj Kristovoj crkvi nijedan čovjek ne može biti niti ostati koji ne prihvaća, prepoznaje i pokorava se autortetu i nadmoći Petra i njegovog legitimnog nasljednika. Nisu li se preci onih koji su sada zahvaćeni greškama Photiusa (http://en.wikipedia.org/wiki/Photios_I_of_Constantinople) i reformista pokoravali Rimskom Biskupu, glavnom pastiru duša? Nažalost su njihova djeca napustila kuću svojih otaca, ali to nije palo na zemlju i nestalo zauvijek, jer to je s božijom podrškom. Neka se oni prema tome vrate svojem zajedničkom ocu, koji će ih, zaboravljajući uvrede u ranijim komentarima o apostolskoj stolici, primiti natrag na najljubazniji način. Jer ako, kao što oni konstantno tvrde, žude biti ujedinjeni sa nama i našima, zašto ne ubrzaju svoj ulazak u crkvu, “Majku i ljubavnicu svih Kristovih vjernika?”

Izvor: Papa Pius XI, Enckličko pismo MORTALIUM ANIMOS, ENCIKLIKA PAPE PIA XI, O RELIGIJSKOM JEDINSTVU, Jan 6, 1928.

piusxi-medal

Medalja iznad slavi Lateranski ugovor iz 1929, po kojem je grad Vatikan formalno priznat kao politička država sa papom kao apsolutnim vladarom. Poprsje pape je na prednjoj strani, a na zadnjoj je apostol Petar sa ključevima vlasti/autoriteta, označen kao da ima globalnu dominaciju iz mjesta na kojem sjedi Grad Vatikan, Rim. Kao nasljednik Petra, Pius XI je simbolički ovom medaljom označen kao vladar svijeta, a Vatikan kao njen glavni grad, kako je i jasno izraženo u njegovoj enciklici iz 1922 god, citiranoj iznad.

Papa po samom sebi nije pravna osoba ali Sveta stolica jest. Ona je nazvana tako jer kad papa govori iz te pozicije govori ex cathedra ili govori kao poglavar svijeta.

                ex cathedra (lat.), sa stolice (katedre) sv. Petra; značajka onih papinih odluka o vjerskim i moralnim pitanjima koje on donosi kao nasljednik sv. Petra (i koje su »nepogrešive«). proš na temelju vlastita autoriteta ili položaja, s pijedestala važnosti ili nepogrešivosti, ili pak docirajući, dogmatski (govoriti e. c.).

Naravno da to ne znači da je papa nepogrešiv već to znači da ono što je rečeno sa te pozicije jest tako, kao ultimativna izvršna naredba.

Osim toga hrvatsku je službeno prvi priznao Vatikan ako zanemarimo Island i druge nepriznate države koje su se međusobno priznale. Nakon Vatikana slijedio je val priznanja svih relevantnih svjetskih država.

Očigledno je a što RKC niti ne skriva da su oni kraljevi svih kraljeva i vrhovni vladari svijeta.

Odgovori

Naziv *
E-pošta *
Web stranica