Saga o imenu i prezimenu

O imenu i prezimenu sam puno govorio i uvijek se vuku oni stari repovi koje je ime moje, ili kako se to ime piše i da li sam ja to ime. Osim toga imao sam jednu dilemu sa svojim poznanikom, jer je imao jedan problem sa “organima” kad su ga dotični pitali “koje je vaše ime i prezime.” Iako čovjek zna cijelu ovu priču zbunio se na ovo pitanje i na kraju odgovorio. Problem ovog pitanja je što je teško na njega ne odgovoriti, a čim odgovoriš postaješ osoba jer zakon o imenu i prezimenu kaže da svaka fizička osoba ima ime i prezime.

Malo sam promišljao o tome i donio nekakvo mišljenje što bi trebalo odgovoriti na ovakvo pitanje. Jer lako je odgovoriti da li ste vi taj i taj. naravno nisam, ali koje je vaše ime i prezime je malo zbunjujuće.

Na ovo pitanje se može odgovoriti na slijedeći način: “Gospodo organi, javni službenici, nemogu odgovoriti na to pitanje kojeg me pitate u tom obliku. Svaki odgovor kojeg dam implicira da je ime i prezime kojeg tražite moje ili da pripada meni, što nije istina. Ono nije moja svojina, nisam vlasnik tog imena, nito posjednik, pa prema tome nije moje, te tako nemogu odgovoriti na to pitanje jer što god da odgovorim nije istina.” Mogu odgovoriti eventualno ako mi postavite pitanje kako se zovem.” Sumnjam da će vam organi uopće uputiti takvo pitanje jer njih ne zanima kako se zovete već ime i prezime što je titula fizičke osobe.

AKo ipak pitaju može se i na to pitanje odgovoriti….

Odlučio sam sva saznanja o imenu i prezimenu koja sam stekao u ovih par godina postaviti u javno predavanje. Ovo je najduže predavanje o imenu i prezimenu koje ste vjerovatno ikada vidjeli. Uživajte.

8 thoughts on “Saga o imenu i prezimenu

 1. paštašuta 23/09/2016 at 07:31

  jesi pizdun, kakvi simboli, jebalite simboli, haha, mada ustvari bi i zbilja moga njih uvalit, ionako je sve to ezoterija, a bolje sida u možđane slikovno od audiofonetskog, ustvari sve je to frekfrencija, ali mora bit simbolizam ostavlja dublji dojam.
  kad san ti predložija da bi misto škrabanja moga nešto brzopotezno nacrtat, a ne da rečeš šta ja znan pičkosagorjeviić, i onda posli toga škrabaš po minute p-i-č-ko-oo-s-a-go –xx— samo gubiš vrime, sve u svemu, dobro si ovo odmađija. pravi magi. očekujen te(ne ovako ka klošar u šlapan i majici na špaline) u tirkizu… uskoro!

 2. zenfjaka 14/09/2016 at 11:41

  neurozira me broj šest pa ću ga pomest…sakrit će se u mišju rupu jer kad fjaka po pizdi svašta može očekivat…saću uzoritu iako ni ne sliči na tu,nda….nek pisma ide, bolje mučat…

  https://www.youtube.com/watch?v=48q8go3hGNE

  et i adio:)

 3. paštašuta 13/09/2016 at 12:05

  upade šerif i odma ubije arapina jerbo mu je pija sa izvora vodu, dođe do lawrenca i pita ga: koje je tvoje ime? – suoćen sa pizdunon koji drži pušku u ruci, lawrence mu smireno odgovorija:
  https://www.youtube.com/watch?v=oCyaAlLcvT8
  tako da postoji template i za te sitacije kad te pitaju oni šta dužu samokrese za ime i prezime.

 4. zenfjaka 13/09/2016 at 11:44

  Zaboravija san reć, kjlučna riječ je; HVALA,..

 5. zenfjaka 13/09/2016 at 11:41

  Da,zanimjivo je kad se dva vuka i oca dogovaraju šta če za večeru, misliš da isam zna? 🙂
  ..jesan al sna se pravija blesav:)
  …šta bi pašta reka, dolazi doma napravila san ti paštašutu…
  a kako voli pučku pismu i ulične svirače/pivače, opet ću…kad buden naporan samo recite 🙂
  https://www.youtube.com/watch?v=Es3Vsfzdr14

  vaš fjaka u miru:)

 6. zenfjaka 13/09/2016 at 11:10

  Iman osjećaj da je sve malo krepalo sa izborima pa se osjećan prozvanim da starin vritualnim prijateljima nabacim didinu pismu:)

  https://www.youtube.com/watch?v=Us-TVg40ExM
  🙂

 7. zenfjaka 12/09/2016 at 21:39
 8. paštašuta 12/09/2016 at 10:31

  Hvala dražene!

Odgovori

Naziv *
E-pošta *
Web stranica

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.