Razgovor sa nepostojećim entitetom imena MUP

pismoNisam odavno prenio niti napisao nijedan način razgovora sa gospodom službenicima raznih Ministarstava. Ovo je jedan poslan davnih dana na koje nitko nije nikada odgovorio. Čak mi se čini da su učinkovitija sada nego prije par godina kad su ih svi ignorirali i pravili se kao da ništa nije napisano niti izrečeno. Kao da ono što u njima piše sa službenicima nema nikakve veze. Nekako nakon malo medijske halabuke kao da se stanje promjenilo, ili se to meni samo čini. Bilo kako bilo evo još jedna špranca kako razgovarati sa MUP nakon izdanog “Obveznog prekršajnog naloga”

 

REPUBLIKA HRVATSKA

MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA

POLICIJSKA UPRAVA ZAGREBAČKA

I POSTAJA PROMETNE POLICIJE

 

PRIGOVOR

Na obavezni prekršajni nalog Broj: ______________________

Poštovani,

Dostavljam prigovor na ovaj obvezni prekršajni nalog iz nekoliko razloga:

  1. Tko je tužitelj? RH, Ministarstvo, PU Zagrebačka ili I PPPP? Ako je samo jedan, onda koji ili svi četvoro koje ste naveli u zaglavlju? Ili ste to možda vi načelniče Danijel Blaić, s obzirom da ste potpisnik obveznog prekršajnog naloga? Zahtjevam da budete precizni i da pojasnite tko od navedneih želi moje novce.
  2. Sukladno Ustavu Republike Hrvatske, na ovim prostorima u upotrebi je hrvatski jezik koji kaže da se imena ljudi, država i institucija pišu isključivo s početnim velikim slovom, ostala slova su mala. Isto vrijedi i za pečat, suprotno od Vašeg, u kojem je naziv Republika Hrvatska pisan velikim slovima, što je također protivno Ustavu RH i Zakonu o pečatima i žigovima s grbom Republike Hrvatske (NN 33/1995) članak 4.
  3. Iz navedenog utvrđujem da REPUBLIKA HRVATSKA, a i MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA, nisu legalne državne institucije Republike Hrvatske, već trgovačka društva koja se predstavljaju kao državne institucije, a u biti djeluju u trgovačkom prometu, a dodatni dokaz je i OIB RH 52634238587 i DUNS 500640570, te OIB MUP-a 36162371878, i DUNS broj 500670289 i dodatno MUP je i porezni obveznik, što baš i nije tipično za institucije neke države.

DUNS (Data Uniform Numbering Sistem) je poput matičnog broja najveće svjetske baze poslovnih podataka, UIPK, u kojoj su upisana isključivo trgovačka društva, ne i legalne državne institucije.

  1. Utvrdili smo da ste trgovačko društvo i jedini način da se Vaša pravila primjenjuju na mene je da sam Vaš zaposlenik o čemu govori i člank 16 (1) Prekršajnog zakona (NN 110/15): „Prekršaj je počinjen u vrijeme kada je počinitelj radio ili je bio dužan raditi, bez obzira na to kada je nastupila posljedica prekršaja.”

Stoga zahtjevam da mi dostavite ovjerenu kopiju mojeg ugovora s Vašom cjenjenom trgovačkom kućom i dokaze o novčanim primicima temeljem tog ugovora.

Rado ću udovoljiti Vašem zahtjevu i platiti traženi iznos, ako osporite navedene tvrdnje i dostavite mi traženu dokumentaciju u roku od 8 dana od dana primitka Prigovora.

U koliko propustite ovaj rok, priznajete i prihvaćate da nismo u ikakvom Ugovornom odnosu, nemate ikakvu nadležnost nadamnom, nalog je ništavan i bezvrjedan, od njega odustajete i više se njime nećete baviti.

Napomena:

Poštovani ____________, želio bih Vas podsjetiti da bez obzira na Vaš status i ulogu (opis posla) koju imate u trgovačkom društvu RH/MUP nemate ikakav imunitet i da Vas ništa ne može obraniti i zaštiti od odgovornosti za vlastito mišljenje, riječi i djela. Vi ste čovjek i odgovorni ste za ono što radite, a posebno ako svojim dijelima drugom čovjeku činite štetu. Stoga Vas molim i upozoravam da ne ignorirate ovaj Prigovor i da ne poduzimate ikakove radnje koje bi mogle prouzročiti ikakovu štetu na mojoj imovini, jer će te za svaku štetu prouzročenu Vašim djelovanjem, bez da ste osporili navedene tvrdnje i dostavili tražene dokaze, osobno odgovarati.

Za zaštitu moje imovine utvrđujem nadležnost Arbitražnog suda pravde sa sjedištem u Splitu.

Bez zle namjere i u dobroj vjeri,

____________________

adresa za dostavu pošte

_____________________

One thought on “Razgovor sa nepostojećim entitetom imena MUP

  1. rock 03/06/2018 at 03:35

    Svaks cast..!!!:)bilo je vrime da pocnu shvacati da jednostavno rade stetu drugima,a tako i sebi…odlicno drazene svako dobro ti zelim prijatelju….!!!!

Odgovori

Naziv *
E-pošta *
Web stranica

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.