Prosvjedi i njihovi mračni blizanci

prslukFake news, terorizam, teorije zavjere, klimatske promjene… Sve su potpuno ideološki pojmovi, umjetno stvoreni i kodirani sa ciljem da manipuliraju javno mijenje. Opće pravilo glasi: „Ja“ sam uvijek onaj dobri i onaj koji je uvijek u pravu. Lažne vijesti širi uvijek netko drugi. Terorističke napade vrši uvijek netko drugi. Za klimatske promjene nije kriva bezobzirna grabežljivost kapitalizma i njegovih korporacija, već moj tata, koji se redovito švercao tokom razdoblja „parni-neparni“, vozeći svog fiću. Zato treba da tužimo sudu naše vlastite roditelje, čak i posthumno! Teroristi nisu oni koji ilegalno bombardiraju i ruše legitimne političke sisteme pod krinkom „širenja demokracije i ljudskih prava“, već moj susjed koji je, proučavajući alternativne medije, izgubio povjerenje u naš svijet neoliberalne postdemokracije.

Fenomen „spontano“ nastalog terorizma je genijalan poticaj da se iz kakve-takve demokracije „spontano“ sklizne u dobro zakamufliranu diktaturu. „Spontano“ u riječniku neoliberalizma zapravo znači „namjerno inscenirano, ali nevidljivo za oči javnosti.“ Paralelno sa uzletom terorizma, zapadni svijet je pokleknuo pred vlastitim represivnim silama države, koje u nedostatku vanjskih neprijatelja, sad pronalaze one unutrašnje, opravdavajući time svoje postojanje i budget.

Radikalno raslojavanje društva, kao posljedica neoliberalizma, pokreće nezadovoljstvo opljačkanog srednje-donjeg staleža društva, budi ih iz sna konzuma i raspiruje njihov bijes. Te mase polako shvaćaju da nisu one odgovorne za zagađenja i klimatske promjene, kako im se podvaljuju mediji („Sami ste birali! Sami ste krivi!“). Dok su birokrati EU-a trenutno prezaposleni kaosom nastalim  Brexit-om, narod je ostavljen sam sa sobom, da se izbori za dostojan život u proždrljivom svjetu kasnog asocijalno kapitalizma. Zato ni ne čudi činjenica da širom Evrope počinju spontani prosvjedi, (koje opet treba razlikovati od onih „spontanih“). Vlast počinje slušati tek kad prosvjedi postanu dovoljno snažni, tj. kad vrištanje naroda postane nesnošljivo. “Žuti prsluci” su najbolji pokazatelj promašene ekonomske politike evropske  vlade, odlutale u deinkarniranu nerealnost neoliberalizma pod diktatom velikog brata sa one strane „bare“.

Svi dosadašnji prosvjedi su bili ignorirani i marginalizirani, dok masovnost „žutih“ nije sve promijenila i prosvjedništvo pretvorila u općenarodni ustanak. Dosadašnji mali kozmetički ustupci više nisu dovoljni. „Raja“ je postala svjesna da se politika pozdravila od svoje odgovornosti naspram razvoja društva ka općem dobru. Kad pojedinci javno progovore iz dubina svoje savjesti, bivaju sklonjeni sa svojih društvenih položaja ili potjerani sa posla. Kad mase progovore iz dubine svoje savjesti masovnim prosvjedima, bivaju maltretirane od sila represije i ignorane od strane medija.

Nebi li se skrenula pažnju sa onih pravih prosvjeda, koji zahtjevaju istinske promjene, stvaraju se umjetni prosvjedi, poput onih „djeca picavaju za klimu“. Kako razlikovati one prave posvjede od onih lažnih? Lako, mainstream mediji podržavaju one lažne i ignoriraju one istinske. Svi mediji samo pričaju o „đacima picašima“, a „žute prsluke“ i mirne prosvjede za mir u Rusiji se besramno ignoriraju. Kakve li slučajnosti da se za „frontmen-a“ prosvjeda za klimu uzeo lik nevine pipi-djevojčice, koja je ne samo zaostala u rastu, već boluje od jedne vrste autizma, poput naše korumpirane znanosti (pojačana fokusacija na detalj, bez sposobnosti sagledavanja cjeline). Također je sasvim slučajno-spontano da je ona već predložena za nobelovu nagradu (jedan njen bliski rođak ne samo da je bio u vijeću za dodjelu nobelovih nagrada, već je i sebi prisvojio jednu od onih „probnih“). Na kraju je opet sasvim slučajno da svi imalo kritički nastrojeni video uradci u vezi „klima-pipi“, u roku odmah padaju u provaliju iza you-ruba. Ozbiljna propaganda nema granica, pa čak i od industrije smrti (Nobel) može napraviti nešto otmjeno=nobel?

Tko stoji iza projekta „djeca picavaju za klimu“? Što one zapravo žele? Da li time štede struju koja bise inače potrošila za osvjetljavanje učionica. Protiv koga protestiraju? Možda protiv onog susjeda „iza kantuna“ koji kriomice hrani svoju vječnu ljubav lož uljem? Zaslužio je minimalno trostruku smrtnu kaznu spaljivanjem na lomači na solarni pogon. Da li je to već počelo regrutiranje „gruen Jugend“ kao uvod u novo razdoblje „zelenog“ fašizma, slučajno opet financiranog od onih „izabranih“. Pogledajte pažljivije fotke prosvjednica-picašica sa splitske Rive. Dok se one šeću po rivi i prikupljaju političke poene, njihove muške kolege marljivo griju školske stolice, pomno pazeći na svoj svoj status u društvu i uvijek prisutnu opasnost od smrti osobe kao posljedice javnog ismijavanja. Ne izgledaju li sve te djevojčice (kojima su prethodno zapljenjeni mobiteli, pa hodaju čudno uspravno) poput onih zombija sa hollywoodskih filmova, koji nas pripremaju za neophodno reduciranje „mase prostih umova“? Sve sami hakirani umovi (ženska-Hillary verzija Torcide). Nigdje hajdučkog srca živog čovjeka. Pogledajte onda za promjenu slike „žutih“ iz Francuske. Prostudirajte njihove liste zahtjeva, nihovih 25 točaka. „Jebate, pa ti „žuti“ mora da su vanzemaljci-bogovi u usporedbi sa sa ovim zaglupljenim zombijima!“ , poručuje mi tip koji noću pere splitske ulice.

Prosvjedništvo je definitvo postalo jedno od legitimnih sredstava direktne demokracije u borbi protiv one koruptno-posredničke, iako je nažalost ilegalno u većini evropskih država, ukoliko se dira u temelje EU-a (=NATO & Co.). „Revolucija vikinga“ je na Islandu uspjela, jer je narod homogen, kompaktan, malobrojan i još zdrav. U Hrvatskoj je isusovačka revolucija „duhovne obnove“ također uspjela, jer je narod nepismen pa nije pročitao na etiketi da je to protunarodna neoliberalna klero-fašistička kontra-revolucija. I kako danas još itko trezven može upotrijebiti riječ „duhovno“, pojam koji je izmišljen za manipulaciju, porobljavanje, elitiziranje i opravdavanje zločina i sačuvati obraz svoje savjesti? Ne kaže li se slučajno da je ignorancija „majka sveg zla“? „Ne, ignorancija je prosvjetljenje!“, urlaju petokolonaši.

Ukoliko dođe do promjene političko-ekonomskog sistema, u smislu rušenja svemoći trga financija i okretanje ka jednoj politici sa više smisla za socijalnu održivost, opću dobrobit i blagostanje, ta promjena neće doći „odozgo“ već „odozdo“. „Bottom up“ prosvjed je jedini mogući izvor stvarnih promjena, jer trenutno vladajući sistem nema u sebi ugrađen sistem konstruktivne, trezvene i iskrene samo-kritike/samo-korekture. Koliko god se velikoj većini ovaj sistem oronule kapitalističke ekonomije/demokracije čini savršen-stabilan-vječan, on je u stvarnosti mnogo lomljiviji i nestabilniji, upravo iz razloga jer polako gubi podršku prirodnih sila. On je održiv samo ukoliko je podržan ispiranjem mozgova, širenjem laži i manipuliranjem javnog mijenja propagandnom mašinerijom mainstream medija.

I na kraju aktualna vijest od strane low-stream medija direktno iz sumraka snova: „Žuti“ su velikodušno predloženi za nobelovu nagradu za ne-mir od strane same Grete Thurnberg, , nakon što je ona on strane svog „tetka-nećaka-bratića“ birokratskom greškom predložena za nobelovu nagradu za mir, umjesto Torcide. U sljedećih nekoliko godina se očekuje njeno proglašenje „sveticom“, čim se od sponzora ili naroda sakupi dovoljno sredstava za financiranje jednog tako skupog projekta.

5 thoughts on “Prosvjedi i njihovi mračni blizanci

 1. autor_itet 20/04/2019 at 23:33

  …a Tesla? Jeli on zasluzio bit svetac? 😀 Naravno da ne. Uostalom, i sam bi to odbio:)

 2. autor_itet 20/04/2019 at 23:23

  Istina, ovim fazama upravljaju samo lovaši(bogataši) tj. veliki “vjernici”:D

 3. Mijo 20/04/2019 at 13:06

  terorizam, teorije zavjere, klimatske promjene… Sve su potpuno ideološki pojmovi, umjetno stvoreni i kodirani sa ciljem da manipuliraju javno mijenje. Opće pravilo glasi: „Ja“ sam uvijek onaj dobri i onaj koji je uvijek u pravu. Lažne vijesti širi uvijek netko drugi. Terorističke napade vrši uvijek netko drugi.
  evo Vam pravne definicije za to: Definition Terrorismus: Ein Regierungssystem, das versucht, mit Einschüchterung zu herrschen. Prijevod,
  Sustav vladavine koji pokušava vladati zastrašivanjem. [Funk and Wagnalls New Practical Standard Dictionary (1946)

 4. neven 17/04/2019 at 10:24

  Tko stoji iza projekta „djeca picavaju za klimu“?

  mi stojimo iza projekta „djeca picavaju za klimu“:
  https://www.edelman.com/
  https://www.tavinstitute.org/
  …itd.

 5. istina 16/04/2019 at 21:19

  Draga naša djeco !
  (evo smo stigli na čitanje o mami i tati ) – uz navedeno po fernandu…….koji nas pripremaju za neophodno reduciranje „mase prostih umova“? Sve sami hakirani umovi…. „Jebate, pa ti „žuti“ mora da su vanzemaljci-bogovi u usporedbi sa- sa ovim zaglupljenim zombijima!“ , poručuje mi tip ……. ej fernando ma ne mora da su….već evo su nam i pismo napisali……već davne 1995
  Note: written by Jul 15, 1995.
  Mi nismo najstariji posjetitelji, kao što nas ponekad volite zvati, iako smo tisućama godina dolazili na Zemlju. Naša misija genetskog inženjeringa nije prva takva misija na Zemlji. Bilo je na desetke takvih misija, od kojih se svaka odvijala na mnogo stupnjeva, a neke od tih faza imale su tisućljeća između njih.

  Izabrani smo za trenutnu misiju genetskog inženjeringa iz tri razloga.

  Naša genetska pozadina je podrijetla slična vašoj.
  Gdje smo agresivno obrezali našu genetsku strukturu kako bismo uklonili agresiju, emocije i seksualne nagone – koje smo smatrali podstrekačima na način na koji smo uništili naš svijet – razmatra se naša genetska struktura s obzirom na sposobnost inteligentne misli i telepatske komunikacije. biti u izvrsnom stanju za postojanje 4. Density.
  Imamo motiv, kao oni-koji-oplakuju, što se tiče našeg prošlog tretmana našeg planeta.

  Tamo gdje se ljudska rasa najprije genetski preobrazila u svoj trenutni oblik, mnogo se raspravlja. Neandertalac je bio u jednoj od kasnijih faza evolucije. Zašto je onda trebalo toliko vremena i zašto ima tako malo dokaza o ranijim koracima i fazama? Genetski inženjering traje dugo, jer stvorenje koje može živjeti na svijetu za koji su dizajnirani i dobro žive, mora biti rezultat. U slučaju ljudske evolucije, cilj nije bio samo inteligentna vrsta, već ona koja je također imala stupanj slijepog bijesa i agresivnosti da bi mogla živjeti s velikim, kopnenim mesojedima. Čovjek neandertalac imao je probavni problem i morao je biti potpuno promijenjen, s njegovim stjecanjem, u kasniji oblik čovjeka. Razlog zbog kog nedostaje karika je taj što su te veze na Mjesecu, gdje su genetski inženjeri često živjeli.

  Početak genetskog inženjeringa seže unatrag mnogo puta od koraka natrag do neandertalskog čovjeka. Sićušne majmune su promijenjene kako bi ih učinile većim, kako bi se razni dijelovi mozga proširili, učinili ih doslovnim, avanturističkim itd. To su bile faze i koraci u svakom slučaju. U svakoj fazi uzorak je vraćen na Zemlju kako bi se vidjelo kako se to odvija, da li je pokus radio ili je potrebno remontiranje. U većini slučajeva bilo je potrebno zveckanje. Ako bi se svaka izmjena pokušala odjednom, postojala bi zbrka i nered. Uzorak će propasti i umrijeti. Tako se promjene provode u fazama.
  https://youtu.be/IsyMbF2afzI

Odgovori

Naziv *
E-pošta *
Web stranica

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.