Pregled svjetskog sistema ropstva i odvojenosti od života -15.dio – Prisjećanje/ponovno pripajanje petnaestog dijela

dollar__they_live____we_sleep__by_kyoshihidestencils-d4nhgi2Integracija Svete Unije – Muška i Ženska načela

Priča o misterioznom kultu Izide i Ozirisa je jednostavna i vrlo poučna. Devet je bogova u primarnom egipatskom panteonu poznatom kao Ennead. Anu sjedi na vrhu Vijeća Devetorke. Ispod njega su dva para bratsko-sestrinskih blizanaca (muževa i žena) koji utjelovljuju fizičku Zemlju u njihovim praiskonskim elementima: Zemlja, Zrak, Vatra i Voda. Iz ovih proizlaze još dva para blizanaca (supružnika) koji predstavljaju polaritet tame i svjetla u lažnoj svjetlosnoj matrici. Oni su Izida i Oziris – na strani svjetla – iz kojih proizlazi Sunce/Sin Horus koji izlazi na istoku na Horizontu. Set i Neftis suprotstavljaju se svjetlu dok se ono gasi na zapadnom horizontu u sumrak. Set uklanja svjetlo i predaje ga svojoj sestri/ženi koja pokriva Noć. Svjetlo i Tama, Crno i Bijelo, neprestan polaritet, na očigled svima na masonskom podu hrama, u Opatiji Westminster i brojnim drugima.

Naravno, održavanje polariteta i kontrola muškog i ženskog ne nalazi se samo na podovima crkava. Dizajn klasičnih katedrala je vrlo precizan i simboličan. Sam ulaz u nju, oblikom, predstavlja ženski spolni organ u koji ljudi prodiru kao utisnuti kako bi novim bićima oplodili Majku Crkvu. U savršenoj simetriji s dva stupa, vidimo to s desne strane na prikazu katedrale u Washingtonu gdje je ulaz vaginalnog oblika sa Svevidećim okom na vrhu.

Pogledajmo sada Knjigu Postanka gdje se “Pad Čovjeka” događa kao posljedica jedenja ploda sa Stabla spoznaje dobra i zla. Taj plod je polaritet u našem umu koji nas razdvaja u unutarnjem raskolu koji projicira lažne pretpostavke o dobrome protiv zla, svjetlosti protiv tame, muškog protiv ženskog; sve što čini lažnu svjetlosnu matricu i stvara lažni rat između Svjetla i Tame. To je plod koji smo pojeli i nema nikakve veze s grijehom i bogovima ili bilo čim drugim. Dva stupa prikazana na svjetskom platnu, koja kontroliraju čovječanstvo kroz Svećenika i Kralja, samo su naše vlastite projekcije unutarnjeg polariteta, našeg vlastitog pada iz primarno ujedinjene svijesti. Preuzeti punu odgovornost za to je prvi korak u postizanju pune snage unutar nas samih i tako posjedovati moć za preobrazbom onoga što smo stvorili. Sve ostalo nas stavlja u položaj žrtve, a drugi su počinitelj i dajemo mu moć koju smo si sami oduzeli.

Kao što smo ranije raspravljali, u priči Set raskomada Ozirisa na petnaest dijelova. Mnoge preinake ovoga mita na Internetu kažu kako je bilo samo četrnaest ili čak samo trinaest dijelova. To nije točno. Tijelo ima četrnaest glavnih artikulacija (zglobovi, laktovi, ramena, gležnjevi, koljena i kukovi množe se s dva, dodaju im se vrat i struk i konačan zbroj je četrnaest). Na muškome tijelu, arhetipski predstavljenom u liku Ozirisa, postoji i petnaesti dio, falus. Cijelo tijelo je rastavljeno na petnaest dijelova od kojih je četrnaest pronašla Izida po svome povratku, ali petnaesti (simbolički i energetski predstavljajući muško načelo, direktivnu sposobnost suverene slobodne volje) nikada nije pronađen.

Izida se vraća i ponovno prikuplja ostalih četrnaest dijelova kako bi rekonstruirala svoga supruga i prisiljena je “podići” umjetni falus kako bi se oplodila i potom rodila sina Horusa dok Sunce izlazi na horizontu. Umjesto prirodne regenerativne muške sile, umjetni mehanizam kontrole Obeliska kao umjetnog falusa raspoređenog po specifičnim geomantijskim lokacijama po cijelome svijetu kako bi se uspostavilo jedinstvo kontrole i dominacije. No, još važnija je ta podjela i polarizacija muškog načela unutar čovječanstva, bez obzira na spol; to je ono što je ključ naše zabrinutosti. Ta suverena slobodna volja je podijeljena, polarizirana, kastrirana i neučinkovita. To je postalo dominantan energijski mehanizam koji je kontrolirao ljudsku rasu i njene stvarateljske sposobnosti eonima vremena. Iz te energijske, simbolične i doslovne kastracije i oduzimanja moći, izranja bijes koji se pretvara u nasilje i rat kao što je to prikazano u arhetipskom mitu o Kronovoj kastraciji oca koja stvara Sudbinu i Bijes, ropstvo i srdžbu koji vode čovječanstvo u beskonačne ratove.

U posljednjoj fazi marša za potpunom svjetskom dominacijom, imamo scenu postavljenu na svjetskoj pozornici uzdizanjem dva stupa, Tornjeva blizanaca na Manhattanu. Mnogi su otkrili prevlast numeričkih “slučajnosti” u datumu 11. rujna 20011. koje ukazuju na predodređenu namjeru usklađivanja s ezoteričnim potrebama toga događaja. Za našu svrhu ovdje, ključno je gledati na ovo kao na osmišljen arhetipski događaj kao definirajući trenutak u tisućljetnom procesu dovršavanja konačnog zaključavanja ovoga svijeta. Možemo to gledati kao na urušavanje dva stupa i stapanje Kralja i Svećenika, utjelovljenih u jedinstvu falusa novoga svijeta i točke moći iz koje će Carstvo vladati vječno u njihovom zamišljenom Jedinstvenom svjetskom poretku. Obratite pažnju na dvije zgrade jednake visine, kao dva testisa s falusom u sredini, piramidalni oblik s muškim kutovima i šiljastim vrhom na vrhu jedne i zaobljen oblik s kupolom ženskog aspekta na vrhu druge. To pokazuje i skriveno značenje simbolike slova H i strelice predsjedničke kampanje iz 2016. godine. Strelica prikazuje put za kolaps Dva Stupa u Jedinstveni svjetski poredak.

U konačnici, radi se o pokoravanju svetog ženskog načela stvarnog nastanka koje je bilo utkano u sve ključne simbole, imena, konstrukte, arhetipove i ezoteriju tisućama godina. Dotakli smo se samo nekih od primarnih elemenata tog povijesnog procesa. Istovremeno, naravno, kastracija svete muškosti stvarne plodnosti i sposobnosti zajedničkog lijeganja jaja i ploda u nastanku Života. Ovo je simbolizirano u priči Postanka o Ab-Ramu (Ra-ov sluga) koji je uspostavio “savez” kojim je vezao svoje sjeme kako bi postao Svećenik-kralj Jeruzalema. Izvorni narod toga područja bili su nadzornici značajne točke stvaranja iz koje je Zemlja proizvela svoju plodnosti i stvaranje života. Ovo se kasnije uskladilo s globalnim preslikavanjem koje je 33. stupanj zemljopisne širine i 33. stupanj dužine smjestilo u tu šačicu pijeska palestinske pustinje oko koje se toliko bori, s očitom referencom na 33 stupnja masonerije. Sve se vrti oko projekcije našeg vlastitog onemoćenja na holografski ekran ove realnosti koja je nametnuta umjetnim konstruktima nekog binarnog boga u eteru kao snažno utkanog kroz metodologije ezoteričnih uzoraka, kodova, numerologije, astroloških kretanja zvijezda, Mjeseca, Sunca i mnogo više.

To je razlog zašto elita i njihove krvne linije i religije tako sveobuhvatno brinu o temama ezoterije; one im služe kao sredstva kojima usklađuju i priskrbljuju moć kroz svoje apsolutno štovanje takvog umjetno stvorenog boga koji im je dao moć vladanja ovim kraljevstvom toliko dugo. Pa ipak, mi sami smo se lišili moći odbacivanjem svojih stvarnih mogućnosti u dopuštanju kastracije i rastavljanja stvarnog svjetla naših bića iznutra (kada bismo se samo toga mogli prisjetiti) i pustoši, nasilja i destrukcije strojevima rata u svim mogućim oblicima koje je dovelo do traćenja ove prekrasne, rijetke i jedinstvene kugle koju bismo trebalo njegovati, čuvati i štititi kao vlastiti kreativni dom.

Kolaps dvojnosti u (lažno) Jedinstvo se kontrolira u sasvim drugom kontekstu, skriven od pogleda javnosti, uz iznimku onih koji žele vidjeti i sposobni su povezati dijelove višedimenzionalne slagalice koja se konstruira u našem svijetu kroz vrijeme i prostor. Ovaj kolaps dvije linije započeo je s Otonom I. Velikim, 962. godine., stvaranjem Prvog Carstva. To je uključivalo i sporazum da će loza Kralja uslijediti kao Sveti Rimski Car, a uloga Svećenika kao Pape svete rimske stolice. Na “kraju vremena” ova dva će postati Jedno i ono će sjediti na Prijestolju svijeta u Jeruzalemu, utjelovljeni u novom Svećeniku-Kralju, vječno potiskujući Život i stvarni balans Ženskih i Muških Načela u svijetu. Ukoliko pratite razvoj događaja u 20. stoljeću, ovo je vrlo lako vidjeti.

Ključ ovoga razvoja je vremenska linija koja se odnosi na Vatikanove korake u preuzimanju kontrole nad Jeruzalemom i namjerama izgradnje Prijestolja svijeta na tome području. Jedna od niti u tkanju ovih namjera je Izraelovo zakonsko davanje potpune pravne osobnosti Crkvi2 (status PRAVNE OSOBE). Druga je “Temeljni sporazum”3 kojeg su potpisali Vatikan i Izrael, 30. prosinca 19934. Konačni cilj ovoga bio je uspostaviti potpunu hegemoniju nad Starim Gradom u Jeruzalemu5. O dubini toga što se stvarno događa s Izraelom, izvijestio je jedan ozbiljan istražitelj. Kako dalje stoji, kada su ovi sporazumi sjeli na svoje, Vatikan je počeo razvijati svoje namjere izgradnje savršene rekonstrukcije izvornog dvorca koji je sagradio Oton I. Veliki, slaveći potpisivanje sporazuma kojim je postao Sveti rimski car.

Prije mnogo godina, ovaj autor je pročitao članak Barryja Chamisha6 koji navodi kako je namjera izgradnje rekonstrukcije ovoga dvorca izgraditi sjedište i Prijestolje svijeta u završnici kolapsa dviju linija u jedinstven autoritet za potpuno svjetovnu dominaciju. Nažalost, taj članak nikada nije spremljen i pokazalo se iznimno teškim ponovno doći do njega i, jednako nesretno, Barry Chamish je u međuvremenu umro i nije dostupan za bilo kakav kontakt ili nastavljanje važnog posla. Ukoliko bilo koji čitatelj naiđe na ovaj članak ili precizne reference, molimo vas da nas obavijestite kako bismo mogli ažurirati ovu temu i povezati je s izvorom. Neovisno je li ova posljednja točka istinita ili ne, ostaje očigledno kako je namjera kontrolirati ovu ključnu lokaciju u zaključku ezoteričnog ispunjenja kao što je to predstavljeno u brojnim detaljima raspravljenima ovdje i brojnim drugima koji će se pronaći ukoliko se odluči gledati i prodrijeti kroz velove obmane, dezinformacija i laži.

Ali, jednako važno kao sve ove povijesne i ezoterične informacije u razumijevanju svjetskog sistema i kako smo došli gdje se danas nalazimo, ono što nadilazi ovaj kontekst je da se trenutno u svijetu odvija puno važniji proces u kojemu dvoje postaje Jedno u punom smislu. Gore spomenute točke su umjetno stvoreni konstrukti koji su skriveni u ovoj stvarnosti tisućama godina, ali to je ista stara priča. To nije ništa nego obmana i pokušaj narušavanja istinske ravnoteže koja postoji između ženskih i muških načela od kojih smo sazdani. To je umjetno stvoren zrcalni odraz naše stvarne prirode, korišten za kontrolu i dominaciju. Mi znamo koja su to načela i kako ih utjeloviti i integrirati.

Naša sposobnost usklađivanja sa stvaranjem i ravnoteža komponenti našeg bića i našeg duha s materijskom tvari kao supstanca ovoga svijeta je ono čemu se sada vraćamo u svom povratku kući. Takvo putovanje nije “tamo negdje” već upravo ovdje, u ovome svijetu i ono će biti završeno. Jednom gotovo, više nikada nećemo dozvoliti ovako nečemu da se ponovno dogodi. Bit ćemo slobodni putovati gdje god odlučimo, ne kao neka mehanička igračka tehnološkog boga, nego kao naše vlastito unutarnje jedinstvo i prisutnost iz koje stvarna kreacija uvijek proizlazi. Bit ćemo slobodni stvarati kako želimo i usmjeravati. Predugo smo dopuštali našem pogledu da bude usmjeren od nas samih. Vrijeme je za putovanje u potrazi za stvarnom ravnotežom unutar nas samih. Ovi lažni bogovi matrice, u svoj svojoj navodnoj moći, samo su puki fantomi u usporedbi s našim unutarnjim moćima, sposobnostima i kvalitetama stvaranja. Vrijeme je da se probudimo u toj činjenici!

35 thoughts on “Pregled svjetskog sistema ropstva i odvojenosti od života -15.dio – Prisjećanje/ponovno pripajanje petnaestog dijela

 1. zenfjaka 01/10/2018 at 12:00

  …ebla me sofija ako ja tebe “istina” išta kužin…ima bit da si me zaminija s nekim no nije problem, već mi se to događalo … ljudi obično vide ono što žele vidjeti…nije dobro željeti reka bi moj frend a ni očekivati jer kad se očekivanja ne ispune slijedi razočaranje… paz ovu rič, raz očaranje… zašto me asocira na čaranje… đava zna!

 2. FRA NE 01/10/2018 at 06:56

  https://m.youtube.com/watch?v=euzd-Om57vM tekst je interesantniji uz glazbenu podlogu,ali može i mute ukoliko ne moš podnit frekvenciju brusilice,tematika će virujen bit zanimljiva barba istini(fokus na tekst ),a ko more bolje odvrištat,nego potomci sumerana 🙂

  • istina 01/10/2018 at 09:12

   eeeeee a šta reći na ovu provalu simbioze…lipo mi rečeno……
   postepeno dovođenje u KRUG sličnih svjetonazora………..počelo je upravo sa zenfjakom(sin čačin-ZNAM DA KUŽIŠ zbog imena koje mi servirano na nađeno uz pismu gudbajmajlav i tog vremena pa mi prišapnuto di to imaa) kad naiđem u surfu i se čedim .pa di je ovaj to izvukao i čudio se i razlogu komentiranja i dojadili mu njuejđeri pa se maka…… a mene krenulo teći 12.12.2012 u 12:12 eto nas nakon 5-6 god na putu i obojica trčite po ispisanom ka i ja još dodam Kasiljasa koji napiše o Al-u….zbilja ste bili vrijedni a eto povukli ste i do Enki-Enlil teme a sad se moram u svakodnevicu pa ima toga…. ste otvorili za komentirati -kad stignem se uključim na zvuke brusilica

 3. zenfjaka 01/10/2018 at 02:11

  …miruj…čitaju… iz ovih ili onih razloga… koltrine su navukli ali to ne znači…. nda strah je jači…eventualno:)… pivaj kad napada strava… ma ko nezna pivat pari mi se da je naeba na entu…
  …ne vozi brige, sofija je na na našoj bandi:)
  https://www.youtube.com/watch?v=upkYQqbrjSc.. i mi ja koji jesmo na njenoj:)
  Hai…samuraijcroata:)

  • istina 01/10/2018 at 09:13

   eee sad se vidi ki su prvi od 10

 4. FRA NE 01/10/2018 at 01:20

  Jel sad vidiš koliko ima istine ,zenfjake,fra ne,doša je i rock,i nnnn,pa ćemo jednu a kapela(jer je duhovna akustika )zapivat jel,misli san da san iša ,ali nisan,kad se nađen reć ću ti,ima li još ovakvih ka nas ovde,da dične djeve nisu štagod zamirile,je nose metar kad kupuju kužinu,i zavjese 🙂 meni najdraža skladba u d molu(more lešo juva) https://m.youtube.com/watch?v=4zLfCnGVeL4 jedanput se duh spusti,nakon toga je sve samo mehanika,zato je sve što se ponavlja bezdušno i besmisleno,da li je to istina,naravno da je,imam li šta protiv toga ništa efikasno,ako netko drugi ima njegov problem koji ne valja širit dalje ,jer bi mogla izbit pandemija smisla ,a jasno se ogleda danas svugdje u svijetu !Slika budućnosti je nacrtana,nepogrešivom logikom izvrsnosti,protkane elitizmom nepoznavanja osnovnih principa čovječnosti !

  • FRA NE 01/10/2018 at 01:41

   Piše da ih je 40 onlajn, di su svi,ma nije valjda da su zaspali ,jel ono probudimo se iz sna iluzije,a možda neki to doslovno jesu ,ili smo popizdili ,uglavnom pored paušalnih budnih spavača,postoje neki koji to više ne moraju ako neće,uvik ima vrimena za spavanje,dok ti spavaš oni su budni i rade protiv tebe,dok se probudiš već je gotovo , jedino šta moš je pričekat drugi bus,ako dođe ,odnila me sofija u nepoznato još mi samo fali nesaznajno,a to ću obavit kad oden leć !

 5. zenfjaka 01/10/2018 at 01:07

  Poz i Nnnn, oprosti. ne stignem svima,,, hvala što te oduševljava korspondencija:)
  ,,, iskupit ću se đoletom samo za tvoj doprinos:)
  https://www.youtube.com/watch?v=sohqoTRFBfE
  ..skužajte damo:)
  Hai:).. a zaebancija, štaš

 6. zenfjaka 01/10/2018 at 00:38

  …da.. i zvuk tišine je zvuk:)… , glas čovjeka se sviđa Sofiji… i mi njoj… to je ženski princip… kako god to netko shvatija… Sofija je mudrost a bez nje nemož iz , kaveza… bez univerzalog zakona pa ni pjesme:).. i ovakve

  https://www.youtube.com/watch?v=RqnfjMHTGCU
  🙂

 7. FRA NE 01/10/2018 at 00:30

  Ljudi koji su odrasli u pravom smislu te riječi,su djeca koja su odbila počiniti samoubojstvo vlastitog bića,zato što je netko rekao da se to mora ,ne mora se ništa,i ovim zaokružujem saučesništvo u zločinu večeras ODRASLI SU MRTVA DJECA I TOČKA.Ako nisu zašto su non stop nadrkani 🙂

 8. zenfjaka 01/10/2018 at 00:13

  … normalno da nebo nije granica, a opet možda nekima jest… ipak je nekima dom, i štaćemo sad ?..
  ….a pivat za laku noć lumenima i za dušu:)

  https://www.youtube.com/watch?v=vDcJpesUT38

  Hai:)
  PS. glazba i zvuk je put:)

  • FRA NE 01/10/2018 at 00:16

   PS.ISTINA JE ZVUK 🙂

 9. FRA NE 30/09/2018 at 23:37

  Šta se to zaustavilo u meni?Misaoni tok koji već godinama upravlja tobom,misaoni tok koji su ti nametnuli drugi ljudi,tvoreći jednu opću sliku postojeće stvarnosti.Kao što vidiš(ako vidiš)ljudi nam još od našeg rođenja govore da je postojeća stvarnost takva i takva i poslijedično tome sasvim je prirodno što u nama nije razvijena sposobnost da postojeću stvarnost promatramo mnogostrano,već je prihvaćamo onako kako nam je rečeno da ona izgleda.Nemoj slušati površinski glas od kojeg se razljutiš,slušaj taj glas koji dolazi iz dubine i koji će te odsada voditi,glas koji se smije!Poslušaj ga i smiji se zajedno s njim !Smiji se 🙂 U pojmovnom smislu riječ vrađbina nije primjeren izraz jer ne opisuje ono što vračevi rade,baš kao ni riječ šamanizam !Djelovanje vračeva isključivo se zbiva u carstvu apstrakcije,bezličnoga.Vračevi se bore da ostvare cilj koji nema nikakve veze s nastojanjima prosječnog čovjeka.Vrač teži da dosegne beskonačnost i da je bude svjestan !Ako si vrač,ne znači da moraš vračati,bacati čini na nekoga (mada može i to ) ili biti opsjednut demonima.Biti vrač znači dostići razinu svjesti koja nezamislivo čini dostupnim !Traganje pripada isključivo novim vidovnjacima,rekao je smiješeći se.Oni su jedini vidovnjaci koji se bave ljudima.Oni stari su su bili toliko obuzeti svojim osjećajem moći ,da nisu čak ni znali da ljudi postoje,sve dok ljudi nisu počeli m da ih udaraju po glavi.Ali ti znaš sve to 🙂 To je stvarno misterija svijesti .Ljudska bića odišu tom misterijom.Mi mirišemo na tamu,na neobjašnjive stvari !Ludost je promatrati nas u bilo kojem drugom svijetlu.Zato ne ponižavaj ljudsku misteriju u sebi samosažaljevajući se ili pokušavajući da je racionaliziraš.Ponizi ljudsku glupost u sebi razumijevajući je,ali se ni zbog jednog ne opravdavaj,oboje ke potrebno.Jedan od velikih manevara tragača je da misteriju suprotstave gluposti u svakome od nas !NITKO NE ZNA NI TKO SAM NI ŠTO SAM ,PA ČAK NI JA SAM 🙂 fragmenti don huanovih govorkanja ,oda brao berač maslina 🙂 kung pao ,jaosuki ,takamuši,banzai 🙂 ako van je ovo previše ,može još više od toga ,a nebo nije granica 🙂

 10. zenfjaka 30/09/2018 at 21:50

  ..et se potrudio pa citiram ono šta je narečeno.. za mene je to prihvatljivo… ne triba biti za svakoga i u svakoj priči naglasi se da je to tako kako ti doživljavaš percipiraš, osjećaš, doživljavaš, shvaćaš ili prihvaćaš temeljem intuicije ,podsvjesti koja ti šapće i ne triba bit mjerilo za ostale a kamoli tvrdnja univerzalne istine za sve… itd-

  “Ti si došao ovamo jer ti znaš nešto. To što ti znaš, ti ne možeš objasniti, ali ti to osjećaš. Ti si osjećao cijeli svoj život da nešto nije u redu sa ovim svijetom. Ti ne znaš šta je to, ali taj osećaj je stalno tu kao trn u tvojoj glavi, koji te ponekad izluđuje. Taj te je osjećaj i doveo do mene. Da li znaš o čemu pričam?

  – O matriksu?

  – Da li ti znaš šta je to? Matriks je svuda, svuda oko nas. Čak i sada, u ovoj sobi. Možeš ga vidijeti i kad gledaš kroz prozor ili kad upališ televizor. Možeš da ga osjetiš kad ideš na posao, u crkvu, ili kad plaćaš porez. To je svijet koji koji je prevučen ispred tvojih očiju da bi te učinio slijepim, nesposobnim da vidiš istinu.

  – Koju istinu?

  – Da si ti samo jedan rob. Kao i svi ostali, ti si se rodio u zatvoru, u zatvoru bez mirisa i okusa, kojeg ne možeš opipati, to je zatvor namjenjen za tvoju svijest. Nažalost, nikome se ne može objasniti šta je to matriks, ti to moraš sam vidijeti.

  – Ja sada pokušavam da oslobodim tvoj um, međutim, ja mogu samo da ti pokažem vrata. Ti si taj koji će morati da prođe kroz njih.

  (Iz filma The Matrix)

  ***

  “Imamo grabljivca koji je došao iz dubine kosmosa i preuzeo vlast nad našim životima. Ljudska bića su njegovi zarobljenici. Grabljivac je naš vladar i gospodar. On nas je učinio poslušnim i bespomoćnim. Ako želimo da se pobunimo on guši našu pobunu, ako želimo da se ponašamo nezavisno on zahteva da to ne činimo. Sve vreme ti o tome govorim na indirektan način, nagoveštavajući ti da nas je nešto zarobilo. Mi smo zaista zatvorenici.”

  “Oni su preuzeli vlast zato što se nama hrane i oni nas nemilosrdno pritiskaju zato što im služimo kao sredstvo za održavanje života. Kao što mi gajimo kokoške u kokošinjcima, grabljivci gaje nas u ljudskim krletkama. Tako im je hrana uvek na raspolaganju.”

  “Ne, ne, ne” (Karlos odgovara) “To je apsurdno, don Huane. To što ti kažeš sasvim je monsrouzno. To jednostavno ne može da bude istina, ni za čarobnjake, ni za prosečnog čoveka, ni za koga”

  “Zašto?!” mirno upita don Huan. “Zato? Zato što te to ljuti?” Pa nisi još sve čuo. Sačekaj još malo, pa ćeš videti kako ćeš se osećati. Želim da se obratim tvom analitičkom umu. Razmisli za trenutak i reci mi kako bi objasnio protivrečnost između inteligencije čoveka-inženjera i gluposti njegovog sistema verovanja, ili gluposti njegovog kontradiktornog ponašanja. Šamani veruju da su nam grabljivci dali naš sistem verovanja, naše predstave o dobru i zlu, da su oni postavili naša društvena pravila. Oni su ti koji su stvorili naše nade i iščekivanja, snove o uspehu ili promašaju. Oni su nam dali lakomost, pohlepu i kukavičluk. Grabljivci su ti koji čine da budemo samozadovoljni, da se ponašamo šablonski i da budemo egomanijaci.”

  “Ali kako oni to mogu da rade, don Huane?” (Karlos pita) “Da li nam oni to šapuću na uho dok spavamo?”

  “Ne, ne rade oni tako. To je idiotski! Oni su daleko efikasniji i organizovaniji. Da bi nas držali u poslušnosti i poniznosti, krotke i slabe, grabljivci izvode čudesan manevar, izvanredan, naravno, s tačke gledišta stratega koji se bori, a jeziv za one koji zbog njega stradaju. Oni nam daju svoj um! Da li me čuješ? Grabljivci nam daju svoj um, koji postaje naš um. Um grabljivca je barokni, kontradiktoran, mrzovoljan, pun straha da svakog trenutka može biti otkriven.”
  (Karlos Kastaneda 1998)… http://www.galaksija.com/metafizika.htm
  …Hai:)

  • istina 01/10/2018 at 09:23

   ..et se potrudio pa citiram…….
   dobro si izabra i sad mi je jasnije zašto sam te zapamtio sa svjetloradnika..tada si već bia prenapredan za mnoge a i naveo sam te u onoj rođendanskoj čestitki….da je ponovim cilu a ?
   Ta mnogi se i rode
   Da druge na pojilo vode

 11. zenfjaka 30/09/2018 at 21:33

  … na donjem linku među ostalim se piše “Time se opisuje taktika Arkona kojom nas navode da povjerujemo u stvari koje ne stoje i da prihvatimo simulaciju stvarnosti”…__ don huan kod castanede bi rekao, ovaj svijet, “stvarnost” je samo prevučen preko tvojih očiju… pa sad spoji puzzle… no nije lako ako nemaš i vlastito iskustvo… kada doživiš distorziju prostora (čak i vremena ali nemogu to trenutno opisati) kao što jesam, dugo ti treba da odgonetneš da živiš u iluziji “stvarnosti”… zato se gnostičke teorije nekima poklapaju s iskustvom… metafizika obmane je samo dio opće obmane koja vlada ovom tzv. stvarnošću.
  … ne može se u par rečenica objasniti sve… ključno je istraživanje kroz vlastito iskustvo..
  Hai

 12. Nnnn 30/09/2018 at 21:12

  Ove vaše prepiske vraćaju u detinjstvo, kada smo sa divljenjem slušali te razgovore odraslih, pravih ljudi, ljudi koji su se svi poštovali među sobom, znajući za razlike među sobom, kada niko nikome nije smetao. Danas fali toga. Ali lepo je znati da to nije zamrlo potpuno. To su priče koje greju dušu.

  • istina 01/10/2018 at 08:59

   asocijacija….Nemoj n-ikad n-ikoga n-a….pa…da———–ti….
   lipo je da komentiraš ti čista uzvišeno dušo što razumiješ ove napaljene umove zbog nepravdi nad nama–i vibracije koje ti primopredajnik ispravno tumači

  • istina 01/10/2018 at 09:16

   eee da a pisma…ravnici i znakovite rječi
   https://youtu.be/BQIpfgpYELw

 13. zenfjaka 30/09/2018 at 20:25

  … 🙂 … karoca gre… ihaaw rekla bi mauntajn rouz… odgovor, a nemoj tako ružice, dis is not okej, ponašaš se kao mis dijasporee..ee:)

  https://www.youtube.com/watch?v=-WMkUJn3pxo
  Hai i u ,ma di te voja…:)

  • istina 30/09/2018 at 20:54

   eto da druge ne ometam u uživanju čitanja-i Frane će navirit i se ubacit…..pa reci svoje mišljenje o ovom prilogu…….dok si mi od volje
   http://api.ning.com/files/ZU0HBFRR59C3Y-9KYdiP9l6dJ3-lP*Ux2meeuvLE4NQc5ndn*0OFHtRAugb4Lijv65qIR7u8EOusOQni1OlROA7fcb7F2e4Y/photo523.jpg

   • FRA NE 01/10/2018 at 00:14

    Šta je problem na ovim slikama,piše na ocrtanome blocked corona,ona slika šta piše da je pogled sa zemlje,iman ti ja slika sunca drito u objektiv kamere,a kako je ispod stakla optike čip(svi digitalni fotoaparati i kamere) koji je oko i vidi infracrveni spektar svitla,nevidljivo ljudskim očima ,a kod čipa u aparatu dolazi do zasićenja svjetlom pa se na slici ocrtava raster točkica sa čipa,pomicanjem kuta snimanja možeš pomicat skup točaka na dijelovima slike,a ono šta ljudi misle da su orbsi,su čestice nekakve prašine i u mrkloj mrčini se blicem da nakrcat toga na sliku koliko oćeš,a možda su stvarno neka suptilna bića, a možda mi je na fotografijama sunca onih 9 pravilno raspoređenih krugova crvenkaste boje,danteovih 9 krugova pakla,i jošmse neka zelenkasta fleka ubacila malo niže !Problem mi je jedino šta se bavim tehnikom,pa mi je teško nemprepoznat zajeb ,ali opet kažem ,tko zna neka kaže svima!Ako bude ikakvih solarnih izboja ,neće ipak bit od sunca,jer da sunce pljune dovoljno toga šta kažu da može ,arivederči šinjorina,paradajz lost in flames,and dust,odnosno na jrvatski potpuno brisanje svega sa planeta i možda volgoni oće napravit hipersvemirski put,to mu dođe ka autoput samobez naplatnih kučica,za svemirske brodove,a nepoznate leteće cigare,trokuti,su djelo nikole moga tesle,ne nekoga đona dija,alkemičara engleske kraljice i šekspirovog suvremenika,koji je zva demone i nešto je tamo dogovara s njima !Inače je najbolje opisati ovako,ovod ti ništa ne more uć,a bome ni izać ,ne virujen da je sunce onoliko koliko ga predstavljaju jer bi u najblažoj varijanti imali svi tropsku klimu,a s obzirom na pretpostavljenu veličinu,više bi nalikovalo na pakao,samo bez jezera i mora ,totalna suvara,a to bi mogli reć da znamo tako što je lijeti sunce na višoj poziciji ,oćemreć bližemu pojasu ,dok je zimi niže ,oće reć dalje,pa ako je stvarno toliko ne bi smila bit zima,nikad !Nekako mi je ravnozemljaški model bliži istini ,ali tko će ga znati ,samo neki stoper ljut što ih prstom prati 🙂

 14. zenfjaka 30/09/2018 at 16:23

  Ovo je gnostičko viđenje teme – teorije iz gornjeg teksta… možda nekima bude zanimljivo.
  https://nexus-svjetlost.com/2018/09/18/gnosticke-teorije-u-upadima-izvanzemaljaca/
  Poz, haiku:)

 15. FRA NE 29/09/2018 at 21:44

  Luka brničević poljički knez 1642 ,frane brničević sudac iz zagreba(brat mog djeda),priredio gradju za proučavanje poljičke republike i društvenog uređenja,marin brničević doktor u osijeku,ima je nešto sa nogometnin klubon orkan iz dugoga rata,inače imaš i pavu brničevića prvoborca za vrime talijansko ustaške okupacije 42 ubijen u svom vinogradu,mate brničević vođa pobune u austrougarskoj mornarici ,i na kraju mene šta su me svi ti pokojni upućivali u povijest familije,dok sam bija jako mali,ali se nekako zadržalo A TI I ostali ? 🙂 Ja pouzdano za sebe mogu genetski svjedočit i svjedočim svom imanju,dok drugi tumaraju,ali ipak to je prošlo vrijeme,a ovo je moje vrijeme istoimenog i prezimenog FRANE BRNIČEVIĆA !Nema ih puno u mainstream medijima ,i pod tim mislim na dostupne informacije,kao što ni ne moš nać na internetu hrvatski prijevod poljičkog statuta iz 1440 ,a da im je znat da je kod mene kopija originala,a imaš statut na stranici ante čuvala na ingleškom jaziku pa čitaj barba čitaj 🙂

  • istina 30/09/2018 at 08:42

   Jasenice, Put Bunarića 48

   • FRA NE 30/09/2018 at 10:16

    Selo krug kraj puknute gustirne 🙂

    • istina 30/09/2018 at 11:55

     pogledao što se nudi za vidjeti…..za mene prekrasno i hvala ti na otvorenosti….zbilja je zajeban ovaj virtualni svijet i kako se odvija povezivanje oko mene no eto nam je Dražen servirao9.11. a taj dan osim mene nitko to nije spominjao ali neću ići u komentiranje kad si već sugerirao a vidi se dasti pametan i pošten čovik pa mogu samo reći da slično privlači slično = točno i neću opet priložit onu gudbajmajlav ali ostaje svakako nekima za promislit kako sam ja to našao..svako ti dobro Frane

     • FRA NE 30/09/2018 at 19:54

      Ako ispravno shvaćaš, a ne dvojim niti mikron,ono što mislim inače kada navodim link ili štivo ,pokušavam biti što bliže temi teksta,navodeći sličan tekst ili nešto što mi se čini da zaokružuje poantu,a neko falabogu voli čitat slova,ali promaši poantu ,jer moš napisat knjigu ,ne moš odredit tko će je pročitat i kako će je shvatit,zato ako se i iden sagledat unutar ovoga,od mene ćeš dobit 99,9%posto pizdarija,a oni 0,1% možda uboden ,a možda i ne !ZAR JE UOPĆE BITNO 🙂 STOJ MI DOBRO BARBA I SVI OVDI,PRESTANITE SE ZAMARAT SA TUĐIM LUDILIMA ,FOKUSIRAJ SE NA SEBE ,JER SVI VEĆ IMAJU TO SVOJE MALO DRUŠTVO,KOJE ZAPOSTAVLJAŠ DOK TRČIŠ MARATON LUĐAKA,U SVAKODNEVNOM ŽIVOTU,A SVI IMAJU ROK ISTEKA SAMO NE ODLUČUJU ONI VEĆ KAD TE POZOVE IDEŠ !Kad bi rekao da volim ,ili želim ljubav ,bija bi najveći lažov među lažovima,ono šta ti mene vozi ne mogu objasnit,da nikoga ne držim ni iznad sebe ni ispod,da svakome ,pa čak i najgoremu,prilazim isto kao i onom dobrome,i da gdje god skupine išle ,ja idem u suprotnom smijeru ,dalje od buke i svitla ,a povremeno se pridruže još tri slična duha,pa onako u miru i tišini usrid šume podno planine perun naložimo vatru i bacimo komad nekog mrtvog bića na gradele !Druženje kakvo je itko poznavao prije umrlo je sa upotrebom ekrana,mada ni to nije loša stvar,jer nije ni sa svakim bit u društvu ! 🙂 civilizacija je samo precjenjena vrijednost kvadrata na nekoj poziciji i ništa više od toga 🙂

 16. FRA NE 29/09/2018 at 20:33

  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Fraud tutti quanti prevaranti ,varalica o prevari 🙂 da li još ljudskost ima temelja ili je ovo sranje jedini način?Očito da jest ,a meni prevara diže tlak ,još da vidiš sugovornike moje ,pravnike,manji od makovog zrna, jer mi prevarant pokušava opravdati prevaru ,a ja ga svaki put uspijevam uništit sa vlastitim duhom(duhom možeš ubijati ako nisi znao) i njegovim argumentima,dosadno do bola,ali šta ćeš,oni su odabrali to za život,i karmičke poslijedice su izričito njihove,ja ih trebam upozorit,ali to je sve od mene, jer više od toga nitko nije ništa dužan !Život jest jednostavnost (jedan stav u svemu) a to nije OVO ,a šta je ,e to moraš nać,kad nađeš javi se, jer ja već znam,samo bih rado da i drugi to saznaju zapravo 🙂

 17. FRA NE 29/09/2018 at 20:06

  Iluziju iluzornima,stvarnost stvarnima 🙂 svakako šta god da su iluzionisti namjerili,to će i ostvariti,unutar granica vlastite zablude,ovo ostalo je tu na raspolaganju,pa tko želi neka mu je sretno !Stvarni život stvarno nema veze sa ničim od ovega,i što prije glave to shvate,prije će se desit vidljiva promjena,a to nisu državne insinuacije,ni pravosudne malverzacije,već jednostavnost života ,jer jedini koji komplicira sve je čovjek(bilo živ ili osoba),ali tko će graditi ceste?Pa koji će ti kurac ceste kad imaš puteve 🙂 ISTINO BUDI BLAG,BAREM DVA NE DESET 🙂

  • istina 29/09/2018 at 21:04

   veliki knezovi poljičke republike…….često to spominješ….pa kneže -ima li sječanja……?kad imaš puteve
   Frano Pavić 9. rujna 1796.
   Frano Gojsalić 24. veljače 1796

   • FRA NE 29/09/2018 at 21:47

    Puno san ti stariji od ovih šta si naveja 🙂

    • FRA NE 29/09/2018 at 22:00

     A inače sve titule od knezova ,vlastela,didića i kmetića,u tom društvu jesu bile samo titule i nisu baš mogli ovo šta političari danas mogu uz blagoslov ovaca !Zato je draženov mlađo taksista ispravno uočio,danas svak ko ima sto kuna ima i mišljenje na nivou tih vrijednosti !arivederči,harakiri 🙂

Odgovori

Naziv *
E-pošta *
Web stranica

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.