Muškost, Ili ako neće milom ‘oće silom

cak norisNaša moderna civilizacija je još uvijek vrlo patrijarhalno nastrojena, usprkos kozmetičkim popravkama vidljivih na polju emancipacije žena u posljednjih stotinjak godina. Shodno tome su i glavne vrijednosti našega društva one muške, ili točnije, ono što nas okolina uči da je istinski muško. Na našem putu ka dekonstrukciji lažnog svijeta romantike, jednom moramo neminovno dotaknuti i ovu temu, koja je puno više ne-osobna nego se na prvi pogled čini.

Naša muškost, ukoliko smo muškog spola, ne pripada nama. Ona u konačnici pripada zajednici u kojoj živimo. Tokom procesa socijalizacije, mi sve više gubimo kontrolu nad njom, dok je potpuno ne izgubimo i postanemo zagriženi romantičar. Već kao malo dijete mi bivamo bombardirani uputama iz okoline, počevši od roditelja, braće i sestara, rođaka, susjeda, pa dalje preko svećenika,učitelja, prijatelja… Svi oni nas redom uče što znači biti i kako se mora ponašati „pravi“ muškarac. Kao odrasla osoba prestajemo se pitati u vezi toga i sve teče automatski, nesvjesno, izvana manipulirano. Na primjer, „zna se“ da se moramo reproducirati i ako zatreba pokloniti život za interese države i vjere. Da li kao odrasla osoba uopće imamo mogućnost izbora ili slobodnu volju? Jesmo li u zaista u mogućnosti naše svjesno-energetske resurse upotrijebiti u smjeru u kojem to naše srce želi, ili smo primorani to učiniti onamo kamo to zajednica od nas očekuje? Svatko tko je zagrizao proces desocijalizacije ili deromantizacije osjeća/zna da nemamo! Stega socijalizacije je toliko snažna i perfidna da mi kao odrasla osoba više nemamo ni svoje misli ni svoje osjećaje. Biti odrastao znači biti punopravno društveno biće kojem društvo dirigira kako treba živjeti i umrijeti. Vjerovanje da jedna prosječna osoba ima slobodu „volje“ i izbora je omiljena iluzionistički trik čarobnjaka romantike, toliko savršen da nam ni ne pada na pamet da ga preispitamo.

Ne plači, budi čvrste ruke, nema popuštanja, takmiči se, pobjedi, osvoji, uništi… Lista naredbi sa kojima nas bombardira okolina je duga i što ne smijemo zanemariti, ona to čini ustrajno i često. Nebili zaslužili prihvaćanje i odobrenje okoline mi smo prisiljeni da se prilagodimo, da slušamo, da imitiramo, da ne budemo iskreni prema sebi. U jednom od prošlih članaka sam spomenuo problematiku majčine ljubavi. Svaka prosječna majka je onaj prvi agent vlasti (klero-nacionalne) sa kojim se susrećemo. Njeno srce pripada romantičnim relikvijama vjere i biva preko njih kontrolirano, što nije nikakvo čudo nakon dva milenija kontinuirane romantične propagande. Majčina ljubav je iluzija. Ukoliko ne vjerujete testirajte je. Priznajte da ste (ovi redom) peder, antikrist i narkoman koji ima sidu pa ćete vidjeti što će se dogoditi sa tom „majčinskom“ ljubavi. Možda pritom probudite i onog neljudskog „svetog duha“ u njoj, ukoliko ste stvarno dobar glumac.

Majčinska ljubav postoji još samo kao prikriveni životinjski instinkt. Što je majka više romantična (socijalizirana, rob vladajuće ideologije) to je više prekrivena debljim slojem društvenog smeća. Dakle što je majka bliža prirodi, biljkama i životinjama i svom vlastitom tijelu, to je veća šansa da osjetite onu pravu ljubav od nje. Da su majke do sada istinski volile svoje sinove, nebi iz njih kasnije stasali pomahnitale ubojice. Ljubav je prvenstveno poštovanje prava na život i slobodu i ako majka stvarno voli-poštuje svoje dijete, onda će poštovati i njegovu slobodnu volju, izbjegavajući žrtvovanje novorođenčeta po oltarima romantike. Majka zatrovana romantikom ne može voljeti-poštovati, jer ona nema ni svoje misli ni svoje osjećaje. Ona je samo reproduktivni aparat zajednice, kojoj poklanja zajednici svoju kreaciju: fizičku osobu.

Vratimo se temi muškosti, kao jednom od temelja naše nasilno-patrijarhalne-autoritativno-samovažne civilizacije. Evo nekih od glavnih karakteristika prosječnih muškaraca tj. karakteristika našeg društva uopće. Nabrojat ću neke od njih: nerado traženje pomoći (jer se to karakterizira kao slabost), potiskivanje strahova, potiskivanje trauma, odricanje i stoga nedostupnost do vlastitih osjećaja, sklonost nasilju (posebno prema ženama, zapravo prema njihovi tjelima, koje one u suštini nisu, pa mu se stoga odmah oprašta!!!), sklonost samoubistvu (4 puta veća nego kod žena, čime on zapravo ne ubija sebe, već samo ono što on nije i time postaje ono što on istinski jeste: čista muško-božanska svjesnost!!!). Umjesto da u nevolji potraži stručnu pomoć, muškarac je skloniji nasilju prema okolini ili prema svome tijelu. Slabosti muškarca nisu samo slabosti društva na papiru, već to donosi konkretne štete u zdravstvu, ekonomiji, sportu, obrani, odgoju itd.

Takav tip muškarca nije slučajnost, već idol koji institucije klero-države gaje već milenijima. Održavajući ga u konstantnom stanju frustracije, u kojem je on mentalno nestabilan i podložan manipulaciji, muškarca se lako pretvara u oružje ili bio-robota, koji će učiniti sve, samo da se rastereti tog unutrašnjeg pritiska. Rasterećenje naravno nije nikakva konstruktivna djelatnost za dobrobit njega i zajednice, već po pravilu kriminalan čin nanošenja bola i oduzimanja života nekom drugom živom biću (neprijatelju klero-države). Proglašenjem izvanrednog stanja u nekoj državi, sve ono što je bilo zabranjeno i ilegalno u mirnom stanju postaje poželjno. Podsjetimo se da je instinkt zaštite života jači od instinkta preživljavanja u rutini svakodnevnice (jelo, spavanje, reprodukcija). Shodno tome je stanje rata superiornije stanju mira, kad taj instinkt biva bezdušno zloubotrebljen od strane zajednice.

Muškarac je opasno oružje i po mom skromnom mišljenu bi se majkama i ženama trebale izdavati dozvole za rukovanje istim. Instinkt zaštite doma, ognjišta, porodice i djece je poput male atomske bombe koja spava u svakom muškarcu. To naši klero-čarobnjaci vrlo dobro znaju, kao i način kako da se izmanipulira ta atomska energija. Muškarac je poput psa ovčara koji će učiniti sve da zaštiti stado, ukoliko ga se u toj mjeri ne izgladnjuje i huška, da na koncu postane krvnik vlastitog stada.

Društvo danas treba nove figure za identifikaciju muškarca, novu vrstu idola, novi način odgoja prilagođen njima, bez intoksikacije od strane neofeudalne ideologije. Na kraju krajeva, pitanje postanka i opstanka tog novog muškarca je pitanje opstanka života na zemlji u cjelini.

Muško je, rodila je muško!“

Blažena bila!

35 thoughts on “Muškost, Ili ako neće milom ‘oće silom

 1. oli 22/09/2018 at 19:03

  Dražene danas se politika mijenja. Više im ne treba snažna muška energija koju će kontrolirati.
  Danas se muškarci maksimalno feminiziraju (sjaše kurta da uzjaše murta). Testosteron nam opada za 1% svake godine. Radi ogromnih doza estrogena u pivu konzervama, žiletima itd.
  Ja mislim da za deset godina muškarci više neće moći ni da jebu.
  Američki generali se žale na vojnike kako ne mogu ni da bace granatu minimalnih 15m.
  Nekad korisna muška energija danas im je prijetnja.
  Možda kod nas još postoje problemi koje si naveo ali vani (na zapadu) muškost postaje ilegalna (i ženstvenost također).
  Što je po mom mišljenju sto puta destruktivnije.
  To je i stvar rodne ideologije ali previše bi bilo pisat sada o tome.

 2. FRA NE 22/09/2018 at 14:13

  Zamislimo sad da nestanu društvene mreže i ostanu samo sekcije komentara(tako se zovu jer je netko drugi odlučio i ime i svrhu)i naravno logički,maštoviti bi lako podnjeli gubitak jer bi nastavili nesmetano ,dok bi oni koji su vezani imenima ,značenjima i svrhom, prestali s komunikacijom ne razumjevajući bit mašine i inteligencije,nastavili prigovarat da je to samo za to i ništa više ,ista stvar se prenosi u taj vaš stvarni život ograničenja ,kao,države,pravosuđa ,kraljevstva ,crkve (interesantna riječ CRK VA) aludira na crkotinu,i zato sve navodne mudrosti u bilo kojoj sferi postojanja vrijede za bilo koju situaciju ,mudrost dana;prevelo ih žedne preko vode(a da jadni znaju kako od morske vode na kojoj plivaju moš napravit pitku u praznon tanku od goriva sa malo kese od keruma) ne bi dehidrirali i brodolom bi postao ugodno druženje uz čašicu,a ako bi se našla i koja boca rakije ima bi vode za ugasit vatru 🙂 RAKIA KONEKTING PEOPLE 🙂 ovo san negdi maznija ne sićan se di ,ali sad je moje dok neko drugi ne prisvoji 🙂 DA MOŽDA MALO NE PRETJERUJEM ,uvijek dok ne stanem 🙂 do slijedećeg pretjerivanja harakiri 🙂

 3. FRA NE 22/09/2018 at 09:51
 4. Sandra87 21/09/2018 at 22:37

  Svatko je odgovoran za svoj napredak i svacija dusa pod pritiskom potrazit ce odgovore. Dosta je bilo svaljivanja odgovornosti na van.

  • istina 22/09/2018 at 09:57

   pozdrav TEBI svjetla dušo i dobrodošla širiti svoje spoznaje..samo hrabro i budi svoja…i ne ispuštaj iz vida…….š i r i n u …gledanja

  • istina 22/09/2018 at 10:02

   čestitka Frane………na odabiru…eto potvrdw da si dobaaaaar

   • istina 22/09/2018 at 10:15

    i neka si TI ovo sve nalipia jer sam i ja bia u iskušenju..pa odustao…no ti si osjetljiv na daljinu….pa nam se putevi susreću a i izgleda da nisi na zubu

    • FRA NE 22/09/2018 at 11:05

     Ne triba odustat,samo jebat ga, triba imat miru,jer ipak je ovo ograničen prostor,koliko god gigabajta ima,ako je previše izgubi se smisao 🙂 ne znan šta mi je ,zadnje vrime se smijen bez očitog razloga i dobro mi je 🙂 provaj 🙂

     • istina 22/09/2018 at 13:11

      …..samo jebat ga, triba imat ……….dovoljno dugi obelisk-falus a u ovoj virtuali je barem lako svakome odmjerit dužinu….zar ne….a oču li i ispisat…..ma ne triba…ima između redova ki more uvatit a ti i zen ste sigurno za to sposobni a ostale još nisam testira?….osim jedne di iz igre rječi odleti u onaj 1%….
      no lipi F…. samo ti balansiraj…..kužim i ja tebe

     • FRA NE 22/09/2018 at 13:35

      Nema straja barba jer iz ovega smijera ako i išta stigne bilo kome namjerno ili slučajno,nije zla namjera i misao, moran te pitat da li si slučajno ćirnija oni pdf naziva planeta žena,jer me zanima mišljenje,o tematici 🙂 a za ove smajliće naopako ,da bi požutija ka balota triba napravit razmak da umisto dvotočke,linije razmaka i zagrade,bude ovi smišni žuti balunić 🙂

     • FRA NE 22/09/2018 at 13:40

      Veličina falusa je precijenjena ,jer moš imat deblo, ako nisi i tehničar,ništa od zadovoljstva(mnogo iskustva proizvede mudrost,a iskusne starije pogotovo) kad ćemo već mirit,šprint na sto metri ili tantru od 4i po ure 🙂

     • FRA NE 22/09/2018 at 13:50

      E moran još dodat za onu umjerenost,našla se faca koja će ti pričat o mjeri(moja malenkost) 🙂

     • istina 22/09/2018 at 14:36

      pa evo navirim taj pdf i preletim o čemu bi Dr.Jovo to pisao knjigu…..ovako na brzinski teško je ići u komentiranje ak stignem pogledat ću malo…no aboriđini crtaju i pričaju o liku koji ih je pomagao-U mitologiji Aboridžina, Wandjina ……… a taj logo sam pronašao na netu nakon one olimpijade di su izvodili taj ples na otvaranju u čast tog bića a aako si čuo za ime …..Uvarov….taj je dao i animaciju na kompu što se poklapa sa tim logom ….no nebi još s time izlazio sa komentiranjem…s tobom vidim da se može ići u te sfere no kao komentar kod Dražena …ma ne.ne….neću ni počimati…..lonac ZEMLJA je blizu žešćih promjena pa sačekajmo razvoj zbivanja za ići u detalje i iznošenje promišljanja i uvida….kaže i Fulford eto baš navirim svježu objavu…..da je kazarski brod počeo tonuti i moga’ bi za sobom povući puno zla.. nakon eliminacije Mc Cain-a.a eto navalili u zatvaranje opservatorija po svitu …..astronauti na svem.stanici imaju sabotažu i oće na Zemlju što prije a što to oni vide a mi ne..bar ne okom…puno je laži i manipulacija …….a ko voli paniku-nitko……

     • FRA NE 22/09/2018 at 14:49

      Stvarno mogu o bilo čemu s bilo kim bez problema i primisli,samo nakon nekog vrimena uvidiš da nema smisla ,pa šta ima doć doć će,da se pitar sa zemljon minja dobro(nije znam) osjećam jer svakodnevno gledan po ljudskom ponašanju i okolini,i kako je jedan pametni amer reka ,bitno je da si svijestan toga ,pa kad dođe neće te iznenadit i oni koji nisu shvaćali svatit će kad in padne nebo na glavu,možda i nekakva gljiva (da oće halucinogena ,pa da svi budu dobri) 🙂 žašto živin u šumi na brdu ,pa ovdi je konflikt signala,a tamo je veza bez smetnji 🙂

 5. tanja 21/09/2018 at 14:20

  jednom sam, nakon predavanja u stobrecu, pitala drazena: dobro drazene, kako da ja sve ovo sto znam, sve sto mislim da razumijem o svijetu, svijesti, covjeku, sustavu….prenesem matiji. on je rekao: ti samo budi ono sto jesi.

  i to je to, jednostavna recenica, ali ja sam tada sve shvatila.

  • FRA NE 21/09/2018 at 14:23

   Jedna među rijetkima 🙂

   • istina 22/09/2018 at 10:08

    ma ni samo jedna…iiiiiiimaaaaa iiiiiih….samo nas još nisu našle..li ako blejimo uglas bi mogle čuti

 6. FRA NE 21/09/2018 at 11:23

  Da li je ijedno dijete u odrasloj dobi postavilo takvo pitanje,kako ti može itko dat odgovor osim tebe samog da li treba odlučit imati potomstvo ili ne ?Znam da je pitanje upućeno draženu,ali zbog slične dileme,da me tako nešto muči,ne bih pitao nekoga tko je već stvorio obitelj,jer ne može bit objektivan(ni jedan roditelj nije ma šta god pričao) ,čak i da jest stavljaš čovjeku teret odluke umjesto da sam smisliš i odlučiš ! Odluka imati ili nemati,nema veze sa ničim što se dešava u imaginarnim postojanjima,već između dvije stranke u postupku,odnosno dvije jedinke po mogućnosti na istoj razini svijesti,problem su svi strahovi vezani za potomstvo,kako će zaštitit to djetetine od ovakvih društava i uopće od bilo čega što smatraš lošim !Znači svjestan si kad stvoriš biće,da si ga doveo u svijet kakav je ,sad,moje pitanje je ,ako si /smo stvarno “svjesni” sebe i okoline ,nemati ti daje prednost da naučiš na primjerima već postojećeg koncepta roditeljstva i potomaka,da se ne zajebeš kao i oni (skuvali su paštu,i gotovo)! Za novu priču je potreban prazan i čist papir,jer tamo di je već nešto napisano,nema mjesta za ništa” novo ” !Ti i djevojka,skupa odlučite da je ovo sranje i da nema smisla ,a kao volite se i htjeli bi imati plod svoje ljubavi ,gdje ćete smjestit tu svoju ljubav,kako ćete živjeti i od čega,moja bi ideja onako dok sam prisutan u igri ,prvo ide priprema terena,ne želiš grad ,moš selo,moš bogu iza nogu,ako je to to,a skoro pa nikad nije,i eto dođe dijete ,ali ne ide u školu ,uče ga i majka i otac skupa,dijete naučiš suživotu s prirodom ,pa kad dođe trenutak,pustiš ga da ode u disko(državu ,grad,ili koji oblik zabave tko voli) ,jer prethodnim školovanjem u stvarnosti(priroda),dite će ti otić u disko ,ali će se uvik vratit na početnu točku(bit će svjesnije stvarnosti ,pa se neće vezat za igru). Sloboda je nevezanost,za išta ili ikog ,što bi značilo da možeš ili ne moraš,a ako učiniš ,to je samo sloboda izbora i ništa više !Jednom mi je jedan roditelj izjavio kako ljudi koji nisu finacijski mogućni ne bi trebali imati djecu,to je izjava čovjeka koji je naslijedio mjesto za život od svojih roditelja,znači nije se jadan pritrga ,,a moje je pitanje tome bilo ,ma ko si ti jebote da uopće imaš savjetovat nekome oće li imat dicu ili neće i zašto si ti onda napravija svoju ,jer plače kako je teško i još te žica da mu pomažeš ! Ako i budem kojim čudom imao potomstvo,bit će odsjećeno od društva i sranja uopće uz spartansku pripremu i učenje!

  • FRA NE 21/09/2018 at 13:29

   Inače svaki roditelj modernog vremena je predao svoje potomstvo,na žigosanje društvu,pa je i logično da se kroz ono što je dražen opisao u tekstu (ne ovom već prethodnom,rednog broja 12),gleda na ljude kao na čudovišta ili stoku,da li je ijedan od poremećenika kriv zato što može manipulirat ljudima?Ljudi su to svesrdno prihvatili ,a znamo da kada pristaneš nema žalovanja !Bilo bi dobro kada bi se i majke (ne djevojčice)očitovale o svom viđenju ovog promišljanja,jer oboje dijele odgovornost,osim ako nije na bazi dominacije,onda su samo sofisticirane životinje i jedno i drugo,a životinjski svijet ispada u tom slučaju humaniji od ljudskog roda !Znači dvoje programera i prazan hard disk,incompatible version ,can’t read this file,pa ti programiraj 🙂 stara je izreka ,djeca rađaju djecu,a čovjek stvara čovjeka ,nikako drukčije !Misli svojim alatima,pa ti neće bit potreban utjecaj sa strane !

   • FRA NE 21/09/2018 at 14:11

    Ako nisi siguran u tako nešto ,najbolji poznati primjer je hrvoje znan kao deus,čovjek je stvarno otišao tamo negdje,ali njegova” ljubav “i plod te ljubavi nisu,i još mu je njegova “ljubav”(ka pravo žensko)odlučila stvoriti problem !Nadam se da su se uspjeli stabilizirat u odnosu jer mi je bija simpatičan !Kakva je vaša ljubav prema partneru/partnerici,da li ste oboje sposobni funkcionirat kao jedan um ili ste u sukobu,tko je popustljiviji,ti ili ona,da li imate slične “svjetoprozore”,da li uopće imate tu famoznu ljubav ili ste sklopili pravni posao(brak)čisto zato što je to društvena konvencija,moga bi knjigu pitanja izbacit na temu ,malo njih bi moglo odgovorit ,samo nije nimalo bitno što ću pitat ja,ti ,on ,mi,vi,oni,bitnije je da sam nađeš odgovor(jedino ispravno) jer nitko ne zna što je kome na umu i u srcu osim njega/nje samih 🙂 Kada ikog pitaš za savjet ,trebaš znati da to riješenje možda odgovara tome ,ali ne i tebi,samim prihvaćanjem savjeta činiš loše sebi i tome ,sebi ako nije prošlo kako si mislija,a savjetodavca od dobroga transformiraš u krivca za neuspjeh izvedenog stanja 🙂 Igramo se energijama koje su opasne u dječjim rukama 🙂 pozdrav svima od tinejđera i zamjerite koliko vas volja jer ljudi nose sa sobom metar i mjere umjesto da žive 🙂

 7. ja 21/09/2018 at 02:08

  Drazene, proucavao sam taj dio odnosa covjeka s drustvom, i postoje radovi (pravni) koji detaljno govore o tom shvacanju novog pojedinca spram drustva, odnosno “pravo na zivot” koje definira i donosi sabor.
  Jasno govore o tome da je novi covjek osim “interesa” majke i oca, jasan i jos veci interes drustva i da ga drustvo zakonima “stiti”, pazi sada, od samog pocetka zaceca.
  Izgleda da je taj covjek, novi pojedinac, vrlo vrlo vrijedan. Vrlo. Netko s isplahnutim mozgom bi mogao pomisliti da se cijeni sami zivot, ali grdno bi se prevario – cijeni se (gotovo garantirana) mogucnost poslusnog djelovanja, energija, resurs, sto se jasno vidi u ratovima i ostalim dehumaniziranim aktivnostima civiliziranog pravnog subjekta.

  Pitati cu te direktno, ono sto sam ovdje ne znam koga prije pitao, jer vise cijenim tvoje misljenje:
  Onaj pojedinac koji je svjestan svijeta oko sebe, koji vidi sve ono sto se “ne treba vidjeti”, dakle, koji vidi ove “stalno odrzive napretke”, naprednu civilizaciju itd. kao najgoru posast, da li je savjesno da se odluci za “potomstvo” i sto moze reci svome odraslom djetetu kada ga isto (po spoznaji svijeta) upita “zbog cega ste htijeli da i ja ovdije zivim…?”, a da odgovor na to ima nekog smisla, neki temelj u stvarnosti.
  Nitko od nas ne moze birati gdje ce ga roditi, i tko ce ga roditi, u kakvim okolnostima… pa time je sva odgovornost na roditeljima.
  https://www.aljazeera.com/mritems/Images/2015/11/1/7bed08a2b5f54346b795399e26b04110_18.jpg

  • dražen 21/09/2018 at 14:13

   Dapače, mišljenja sam da onaj koji razumije i ima znanje to znanje u obliku sjemena treba produžiti dalje, čak mu je to i dužnost. na ovim stranicama uvijek se govori da je dijete prvenstveno proizvod roditelja, a društva i okoline eventualno. ako roditelji nemaju što djetetu reći ili ga upućuju na običaje i drušvo onda će ono i biti društveni proizvod. imati znanje, ali ga ne prenositit, manivestirati, materijalizirati suprotno je smislu kreacije. zamisli da kreator svega svoje znanjei razumjevanje nije prenio na nikoga. ako treba i dodatno objasniti reci.

   • istina 22/09/2018 at 09:55

    eto vidim i jednu moju “glupost” ponovo spomenutu…….samo drukčije poslagane rječi iste poruke…….
    ….”zamisli da kreator svega svoje znanje i razumjevanje nije prenio na nikoga. ”
    a od mene je odapeto…..da Tvorac ima pomoćnike..što nam je i lipo poručeno kao istina…da ne guram samopromociju izvlačeći di je to ispisano pa kasnije označeno kao ništa pametno za pročitat…………

    • FRA NE 22/09/2018 at 11:01

     A ja san izmislija abecedu 🙂 ,štaš sad, svi se koriste mojin slovima 🙂 neka se koriste jer ionako nije ni moje ni tvoje ,ako i je oću ugovor o autorskin praviman ,u tri primjerka 🙂 čudni su putevi,puni prepreka i zidova ,dovest ću bager da raskrčmim put u čistinu 🙂 🙂 🙂 🙂 iđen i ziđan 🙂 dolje u tami ,neizreciv je sjaj,lako ćeš posli užgat šteriku 🙂 eto viš gori ča si mi napravija ,pritega san balancu,jer barba ne balansira s druge strane 🙂 ako dobro pogledaš vidit ćeš da je sve glupost,pa nakon tog viđenja moš i napisat čagod pametno ,meni ti je dopizdila ta pamet,pa se bavin glupostima,što se da isčitat iz skupine gluposti koju mogu izbacit,i uvik se oduševin sam sobon,koliko ih mogu iskrcat ,a uvik mislin da ih nema više pa san non-stop u stanju iz ne nađenosti 🙂 ne triba uzimat stvari k srcu jerbo bi moga dobit srčani 🙂 evo šta mogu napizdit u 2-est minuti uz kavu i duvan,i jeli pametno,nije niti malo,ali ne mogu odolit to je moja slabost,i da ću stat,ma neću jer mi je neopisiv gušt piskarat pizdarije u skladu sa tematikom i razmišljanjima,ako koga takne ,ovako ili onako,to je problem toga ne moj,ako koga iritiran,bravo za mene ,jer san naša prekidač,a oni šta razume neće se obazirat,ili će pročitat pa zaboravit,a oni stvarni će me poslat u niku stvar(šta god izabereš ,nećeš falit 🙂 živjela demokratija krcanja slova i znakova interpunkcije 🙂 svi što se smatraju ozbiljnima su u stvari najveći glupani,zato i imamo ovi lipi svit,ovako ozbiljan kakvi je !

     • istina 22/09/2018 at 12:54

      pa ti i znaš da me baš i ne dira sve puno…eto vozim dalje i baš je lipo vidit sličnosti.he,he,he (nis uvatia di uvati ove smješke…neda kopirat…)

     • FRA NE 22/09/2018 at 18:31

      Kad bi otkrio ljudi bi me kamenovali 🙂 pitanje je odgovor,a odgovor je slijedeće pitanje 🙂

   • ja 22/09/2018 at 15:50

    Hvala, prva recenica mi je nejasna na sto mislis “znanje u obliku sjemena treba produžiti dalje”, ostatak je jasan. Ovdje bih samo skrenuo paznju, da prenosenje znanja (koje je proizaslo iz spoznaje, prepoznato kao istinito u samom bicu) nije uvjetovano kreiranjem novog bica, dok god postoji netko kome se moze prenjeti. Znanjem se prenosi samo informacija, ne i kvaliteta. Isto tako, kreirenjem novog bica se ne stvara garant da ce znanje biti prenijeto u smislu da ce doci do promjene kvalitete. Dakle, ponoviti cu, pitenje je o savjesti i smislu stvaranja novog bica u datim okolnostima. Pa da ne pretpostavljam iz tvojih navoda, kakvo je tvoje misljenje o nesvjesnom covjeku “onaj koji ce djete uciti samo o obicajima, normama, idealima drustva i sl.”, a koji je kao takav voljan stvoriti novo bice, odnosno onome koji ce iskljucivo dopustiti da drugi pripadnici drustva iz okoline ili drustvenih institucija, usadjuju djetetu “zanje” o vrijednostima i zivotu, dakle ono sto kazes, onaj koji ce dopustiti da se stvori jos jedan drustveni proizvod.

    • dražen 23/09/2018 at 13:13

     Znanje u obliku sjemena iz sjemenovoda. Sjeme sadrži potpunu informaciju davatelja sjemena pod uvjetom da je sjeme dato iz ljubavi, svjesno, čiste namjere, i misli koja podržava život i koju treba dok se djete razvija održavati. to je teorijski tako. Prenosiš znanja stanično ne informativno kroz slova i brojeve ili riječi. čovjek je kvaliteta i ona je ista, ali su oblici kvalitete različiti. negdje je oblik pojeo kvalitetu. svjet je takav kakav je, ali kakve to ima veze s tobom ili tvojim budućim djetetom. nikakve osimkonotacija i vjerovanja koje gajiš i prenosiš na svoje potomke. eto.

 8. neven 20/09/2018 at 21:33

  iz “Pregleda svjetskog
  sistema ropstva i odvojenosti od života”:

  “…Izida se vraća i ponovno prikuplja ostalih četrnaest dijelova kako bi rekonstruirala svoga
  supruga i prisiljena je “podići” umjetni falus kako bi se oplodila i potom rodila sina Horusa dok
  Sunce izlazi na horizontu. Umjesto prirodne regenerativne muške sile, umjetni mehanizam
  kontrole Obeliska kao umjetnog falusa raspoređenog po specifičnim geomantijskim lokacijama
  po cijelome svijetu kako bi se uspostavilo jedinstvo kontrole i dominacije. No, još važnija je ta
  podjela i polarizacija muškog načela unutar čovječanstva, bez obzira na spol; to je ono što je
  ključ naše zabrinutosti. Ta suverena slobodna volja je podijeljena, polarizirana, kastrirana i
  neučinkovita. To je postalo dominantan energijski mehanizam koji je kontrolirao ljudsku rasu
  i njene stvarateljske sposobnosti eonima vremena. Iz te energijske, simbolične i doslovne
  kastracije i oduzimanja moći, izranja bijes koji se pretvara u nasilje i rat kao što je to prikazano
  u arhetipskom mitu o Kronovoj kastraciji oca koja stvara Sudbinu i Bijes, ropstvo i srdžbu koji
  vode čovječanstvo u beskonačne ratove.”

 9. FRA NE 20/09/2018 at 21:23

  Ambipur 🙂 o kiten ,jadna majko ča si činila 🙂 onaj koji se definira spolovilom bilo takljon ili bužon je upravo to i samo to,spolovilo, triba oprat prije pregleda ,da ne zaudara doturu ,poleti golube poleti do svih visina………asti boga onesvistit ću se od vitra 🙂 niko ne spominje kako žena more popit više od mužjaka i ostat na nogama,žena je gadna beštija,jesi li vidija kad se mace pomlate ,muški su goli kurac šta su ove kad popizde,a opet nije dobro ni da je pasivna i boležljiva,a da je prepredena,đavlu ne bi palo napamet šta žensko smisli,nemilosrdna,voli glumit opaku ,pa joj se desi da završi u azil za zlostavljane ,umisto kad debil krene na nju da ga makar kolinon u jaja,ako ne stane tećon po glavi 🙂 ako nije niko čita evo štiva za plažu https://kupdf.net/download/dr-jovo-to-scaron-evski-planeta-382-ena-pdf_58a171156454a7ad6bb1e98b_pdf zanimljivo štivo i osim naziva knjige i jedno i drugo su sjebani ,da se ne bi osjetia ko izostavljen 🙂

 10. zenfjaka 20/09/2018 at 19:17

  usput, jeste li ikom spomenuli jom kipur?

 11. zenfjaka 20/09/2018 at 13:11

  Zar misliš da si ti loš glumac?

Odgovori

Naziv *
E-pošta *
Web stranica

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.