Moranje ludom radovanje

sister-moon-moon-35483341-1201-650-290Kažu što se mora nije teško. Počeo sam odavno preispitivati sve takozvane narodne uzrečice i njihova značenja. Uglavnom sam ustanovio da se narodne mudrosti svode na narodne gluposti i zadržavanje stanje nesvijesti.

Promišljanje o ovom pitanju ponukalo me tijekom emisije na TV Jadranu  (od 3:30 do 18:15), u kojem me je voditeljica pitala da li je sistem nužnost i da li moramo imati nekakav sistem. O tome sam već pisao na zvonu istine. Pisao sam da zapravo necivilizirani divljaci poput aboridžina, zulu plemena ili indijanaca nisu nikada imali sistem i živjeli su, sigurno bolje i mirnije nego mi danas. Ali zapravo nisam htio pisati o tome već o riječi „moranje.“

Morati nešto napraviti znači da nemaš nikakvog izbora niti slobodu da odlučiš da li želiš ili ne napraviti traženo. Dakle, onaj koji mora nešto napraviti je rob (nije slobodan) tj nema mogućnost izbora.

Onaj koji nešto mora stoga je umoran, jer je primoran raditi ono što mora, a to je stanje duha i tijela onog koji se nalazi u konstantnom moranju (robovanju bez mogućnosti izbora). Stoga gore rečena narodska izjava veliča robovanje i sa stvarnim nema velike veze.

Ajmo dalje nekom logikom. Onaj koji je kronično umoran na kraju stigne do stanja umorstva (smrti), a koje je po ovakvoj analogiji stanje kroničnog moranja, umora.

Primjetite da su riječi morati, primoran, umoran, umorstvo stanja i radnje povezane sa morem (vodom, tekućinom, oceanom). Umoriti nekoga značilo bi baciti ga u more i napraviti ga tekućim, likvidnim – dakle, likvidirati ga.

Proces likvidacije započinje prilikom krštenja (baptizam) jer riječ „baptize“ znači potopiti, uroniti, poplaviti. Prskanje krsnom vodom je simboličko umorstvo jer je krsna (sveta) voda ona koja je posvećena na oltaru i posoljena, stoga je simbolički slana voda (more). Potvrda istog jasno je vidljiva u kanonskom zakonu kan. 196, koji kaže da se čovjek krštenjem pretvara u osobu. Ako znate da je čovjek živ, a osoba neživa (mrtva) jasno je da je krštenje proces umorstva ili likvidacije.

Drugo znanje riječi mora (sea) je tamna strana mjeseca. Odatle dolazi izraz noćna mora, koja je izrazito traumatično iskustvo, a povezano sa navodnim mrtvim dušama koje obitavaju na tamnoj strani mjeseca jer po germanskoj mitologiji sve duše pripadaju moru. One čekaju da prođu kroz svjetlo mjeseca kako bi ušli u ovaj realitet ili matriks. Neki to zovu mjesečev matriks (maternica), jer se u nju ulazi kroz žensku maternicu čijim periodima upravlja mjesec, a koje se nazivaju mjesečnice. Prolazak kroz mjesečev matriks traje otprilike 10 mjesečevih ciklusa – mjesečnica. (280 dana, 9 kalendarskih mjeseci). U tom razdoblju duša plovi u vodi i vezana je vrpcom koja se odnosi na brod ili čamac (engleska riječ za pupčanu vrpcu je naval cord, a riječ naval znači “koji se odnosi na brod, čamac” odakle je izvedena riječ navy – mornarica, brodovlje, a i naša riječ navigacija).

U pravnom sistemu kažu da je čovjek polovilo u moru (osoba), stvar bez biti i suštine, onaj koji se odrekao slobodne volje stoga se nalazi u konstantnom stanju moranja. (vidi građanin)

Inače voditelj cijelog ovog projekta naziva se Holy see (sveto more) jer riječ see njemački znači more, jezero. Prominentni zaštitnik ovog trgovačkog društva je Djevica Marija (Virgin Mary). Inače riječ Marija i njene izvedenice Mare, Maja, Marina znače na latinski – more. Osim toga Marija se naziva i Lady of the sea ili Stella Maris, zvijezda vodilja. Usput budi rečeno Kraljica neba je titula koja se odnosi na mjesec, stoga je Marija i Božica mjeseca.

Sad znate zašto nešto moramo, tj zašto se onaj koji nešto mora zapravo smatra mrtvim. Moj moto koji eto nije narodski već sam ga sam smislio kaže: „Ništa se ne mora već samo umrijeti, a možda čak niti to.“

Svijet moranja je svijet mrtvih, koji je trenutno na snazi u ovoj rimskoj religiji/administraciji. Glavni grad spomenute organizacije je ROME dakle MORE (anagram).

Za sada dosta………

 

 

15 thoughts on “Moranje ludom radovanje

 1. Luna 13/11/2016 at 14:46

  Pozdrav svima,
  Ohrabruje da nas ima ovoliko, koji pratimo ove teme.
  Htila bih zahvaliti Drazenu, radi njegovih tekstova na Zvonu istine, o pravosudnom sistemu,
  Doslovno je moj ocaj pretvorilo u pobjedu, jer sam znala zauzeti ispravan stav. Da nisam srela njegove tekstove, ko zna kako bi bilo, doslovno su mi ukazali izlaz , iz poraza, kad se svaka nada ugasila
  Zato sam beskrajno zahvalna.
  Lipi pozdrav

 2. Luna 12/11/2016 at 13:36

  Pozdrav svima,
  Ohrabruje koliko nas prati ovakve teme.
  Rijetko komentiram, ali moram se zahvaliti Drazenu, na tekstovima o pravnom sistemu, na Zvonu istine.
  Njegovi tekstovi su mi pomogli da okrenem situaciju ocaja u pobjedu jer sam imala srecu da ih u pravo vrijeme procitam.
  Netko mozda nece nikada biti u takvoj situaciji, ali meni je bilo presudno,
  Zato sam zauvijek zahvalna
  Veseli i zdravi bili

  • Damir 12/11/2016 at 21:01

   I ja sam neizmjerno sretan kad itko promjeni situaciju iz očaja u pobjedu, posebno u tzv. pravnim stvarima. To su pokazatelji da prevara, ma koliko skrivena bila, gubi opstojnost. Pozdrav.

 3. Damir 07/11/2016 at 22:03

  Član 4.
  Odreknuće

  Kan. 196 – § 1. Oduzeće službe, kao kazna za kažnjivo djelo, može se provesti samo prema pravnoj odredbi.
  § 2. Oduzeće postiže učinak po propisima kanona kaznenoga prava.
  Dražene , možeš li malo pojasniti u vezi citiranog kakona 196 i kanona 196 kojeg navodiš u tekstu. Hvala, Pozdrav

  • dražen 07/11/2016 at 22:44

   Mogu.
   Dakle izgleda da je greška da li moja ili čija li već, nebitno, ali zapravo je u pitanju kanon 96.(odakle se stvorila jedinica neznam)

   Kan. 96:Čovjek se krštenjem pritjelovljuje Kristovoj Crkvi i postaje u njoj osoba, s dužnostima i pravima koja su kršćanima, uzimajući dakako u obzir njihov položaj, vlastita, ako su u crkvenom zajedništvu i ako to ne priječi zakonito donesena kaznena mjera.

   • Damir 08/11/2016 at 09:39

    Hvala na ispravku. Nekomu tko istražuje, te nazovimo, greškice, mogu narušit verodostojnost i suštinu cijele priče. Pozdrav.

 4. Damir 06/11/2016 at 21:29

  Zanimljivo, kako se sve svodi i navodi u okvir pomorskog zakona prema kojem se čovjek pretvara u robu ili roba (rodni list), kako je to vraški lukavo smišljeno. Dobro si primjetio da čak i svećenici sole vodu kako bi magija (bojim se , crna) bila što potpunija i uvjerljivija, treba sve potopiti u samom postanku kako bi svi bili brodolomci koje , navodno treba uvjetno spasiti i koji navodno dobivaju uvjetnu mogućnost spasenja. Bez obzira što smatram da uglavnom sve ,iznad, napisano ima smisla, ipak smatram kako izvorno, pa i nedugo u vrijeme kad se Isus, kako piše , krstio u Jordanu nije tako zamišljeno, rijeka Jordan nije slana i kao takva ne podliježe manipulaciji s zakonom admiraliteta ili pomorskim zakonom. Sva ta čaranja na uštrb čovjeka ipak su plod, kako kažeš tzv. pravnog sustava koji je u kombinaciji i komunikaciji s religijama zajahao čovjeka kako bi moga njm upravljati i sebi ga podložiti. Naravno da je takvo stanje potpuno neprirodno. Iako papa Ivan Pavao II dolazi iz tog miljea, ostala mi u ušima jedna njegova, rekao bih, mudra i proročka izreka koja glasi: ” 21stoljeće bit će stoljeće svetaca ili kršćanstva više neće biti”. Nadam se da sadašnja postava u Vatikanu to shvaća, jer metnimo ruku na srce, bez prešutne podrške Vatikana, bankarskom sustavu i korporativnim vladama, životna situacija za čovjeka u Svijetu, danas bi bila dijametralno suprotna.

 5. autor_itet 05/11/2016 at 21:04

  Ma moraš jest, pit i na wc, to je definitivno. Nažalost, danas osoba uvidi da ništa ne mora tek kad je strefi bilo što što joj omete fizičku funkciju izvršenja moranja, čak ni tada, jer se i to zlorabi, stoga ni umrijeti nije bauk, barem što se tiče glasanja:)

 6. mali marinko 05/11/2016 at 20:51

  zdravo
  na to ‘mora’ -š; -te, se itd… su mi najjači službenici sistema kako se propenju na zadnje noge i staju rzat: – GOSPODINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE, BLJAK, BLJAK, BLA… jer u opušenon razgovoru s slugama sistema kad se dođe do mora, ja ih upravo to priupitan, zar smo mi u robovlasniškom sistemu….itd, znate već šprancu kako to ide s nama ovdje.

  a kad smo već na moru, evo još jednom:
  jettison of cargo
  jedna lipa radnja kojom je kapetan broda oslobođen ikakve odgovornosti za kargo ‘mora se’
  jer, da ne duljim jer san to naveliko napisa i opisa na zvonu, dakle zamislimo, prenesimo:
  ja: zapovjednik
  tijelo: brod
  misli/ uvjerenja: šit LOAD/ cargo teret
  kad se brod nađe u havariji, postoji mogućnost(ovo je malo starije, ali je standardni dil ugovora -bill of lading) bacanja tereta u more a da bi se spasili životi i brod. i tu je zapovjednik oslobođen svake krivnje – MASTER’S DECISION. u prenesenome, kad se pojavite na sudstvu koje je ispod zastave sa žutin obrubon i postavlja vas se pitanje: -ti, čovjek, zašto se nisi pokorija aktovima nas vlasnika….? odgovarate: – ja; čovjek(ZAPOVIJEDNIK/ MASTER) u datom momentu san odlučio da tijelo(BROD/VESSEL) ne doveden u opasnost(HAVARIJA/ ACCIDENT) i izbacija(JETTISON) san uvjerenja(šitLOAD/ teret – usput rečeno koji ste godinama prikazivali kao moju realnost, bezsvjesnost) vanka sebe.
  vašeg utjecaja nema, vaših misli nema, vaše percepcije nema, a bogami nema ni moje odgovornosti.

  i jedna zamolba:
  – ovo nije dobro. malo se piše tamo, malo vamao, čekase/ nečekase tema ili članak, ali
  potrebno bi bilo otvoriti (recimo u udruzi čovjek) forum, stranicu di bi se skupljale ideje, recimo primjer: – ja se borin sa parazitima na više razina i osjećan se usamljeno ili neman nekad ideju, a nekad vrimena, ili jednostavno neznan – a virujen da nas ima više istih po zemlji, ali kad bi se skupili svi mi na jedno misto. pa pomagali jedan drugima raspravama idejama, revizijon slučajeva sa AS-a i takvih stvari te imali logistiku, arhivu smatran da bi borba bila lakša
  jer ne zaboravite: oni imaju vojsku umreženih koji se pokrivaju na svin razinama, a ako in i to ne prođe uvik imaju ove s oružjen da ih pošalju na nas.
  jedan kontra sistema i da sve dobije, sistem će to zataškat, ako nas više tuće ka osice pojedinačno, možda se zaljulja nakratko, ali pravi udar bi bia šta više svita na svin razinama udarat, imat pokriće jedan u drugome, support, riječ nade, prijedlog… kako da rješimo ova govna koja plutaju svud uokolo i učinimo svijet: DOBRIM!

  živila naša dica!

  • trumba 07/11/2016 at 20:50

   govna će uvik plutat. 😛
   a gdje/kad(i šta) zinit ili mučat…
   to je pitanje mudrosti.
   i nikakva tehnologija, forumi i ostala pomagala neće čovjeku razviti tu logičku komponentu.
   jedino šta tehnička pomagala mogu pomoći je u izražavanju ideja koje se razvijaju.
   a ideja je samo logički raspored energije koji oslikava kako svijest izražava sebe…
   pa čak i kad se svijest izražava preko tehnologije ili preko drugih svijesti.
   zato svakome preporučavam da puste govna da plivaju i da se posvete sebi.
   jer ideje i poput govana čovjek nikad neće moći ni uhvatiti ni riješiti jer koliko god svijest “grčila”/grlila te ideje,….uvijek će se izmigoljiti između prstiju poput pijeska vječnosti.
   😀
   ta govna baš kao i poput ideja plivaju negdje u prostoru između ušiju…
   i za početak je dovoljno za svijest zamisliti kakav (“kvaliteta”) život bi ta svijest imala i kojim idejama bi se bavila da tih govana nema. i od tu početi djelovati praktično nad tim idejama bez govana.
   a taj početak je ujedno i kraj.
   kraj govana.

   😛 😀

   • mali marinko ili kako god ti srce želi 08/11/2016 at 13:51

    poštovani trumba
    evo za tebe,
    https://s21.postimg.org/9fwel4gw7/2016_11_08_120700.jpg
    vidiš, ovo se dijete posvetilo samo sebi, a i mama mu se samo sebi posvetila, možda digod s vrimena na vrime i njemu samome, kočega znat? a možda je ovo samo kečap na rukavu od matere, ča ti veliš, an?

    eto vidiš svi koji ovdi pisakraju su posvečeni samome sebi, pa tako hođa dražen(on je već miljun puti opra ruke ka da ne odgovara za svoje tvrdnju u slučaju ostalih čovjeki) trabunja u svome filmu, ako ga i koji grupy prati na hodočašću i ako mu se čagod dogodi, hođu boli kiki, jer on samo informira, recimo i Danijel se posvetija samome sebi pa tu i tamo nadopuni hođu, ili Valtera, a i ti sam gledaš samoga sebe, pa onda nema potribe pisat reagirat, širit ideje, jer
    kad san posvečen samome sebi, jebemise za ostale posvete drugima.

    ta govna koja plutvaju, kako si reka će plutvat i dalje, a ti lipo pogledaj svoju dicu uoči i reci zašto si in kupija tikvice,bufele, masku, šijun i preaje, a najvažnije ih obavjesti da u svitu koji in ostavljaš – ne talasuju puno!

    hvala i svako dobro, bez zle namjere

    koristin priliku da pozdarvain Valtera, di god bija, jer neču pisat riči na zvono dok se ne vrati, jer ona tamo ženska mi ne objavljuje komentar, di ga pozdravljan i di san p.s jebeš belgiju, jer ako si vanka sistema i ovod s nama, koji me kurac zabrinjava šta je neka belgija potpisala s kime, ka eto imaju moju privolu… i suglasnost?

    živili

    • dražen 08/11/2016 at 18:48

     Poštovani mali marinko!oliti ga paštašuta!
     Slažen se i neslažem se s tobom, ah koće ga znat. Može li to bit oboje u isto vrime. Je istina je svi govorimo o sebi kad govorimo i naši programi gledaju druge programe. To je tako ali i nije. Kada jedan prođe iza svojih programa i gleda druge ljude ili počne djelovat ono u čije ime on djeluje i za koga djeluje postaje nepoznato je nema onog koji djeluje, deprogramirao se. u takvom slučaju se može kazati da jedan zaista može pomoći drugome ili da vidi drugog onakvog kakav on zaista jest, a kakav je i sam, isti su. Istina je da osobu boli kita za drugu osobu, ali to nije istina u slučaju čovjeka. kad netko nema interesa nemože ih projecirati na drugog i tada postoji odnos, kontakt, poštovanja i kurac mi ne puca za tebe.
     Ako ti smeta što se ja u nekim slučajevima odričem odgovornosti, ako želiš mogu preuzeti odgovornost nad tobom, jedino što ćeš me morati slušati sve što ti kažem. jedino tako prihvaćam odgovornost.
     ozdrav

     • ma koga briga 08/11/2016 at 22:48

      prepoštovani presvitli preuzvišeni hođo
      sveti se rič tvoja, a i nadan se čelenca
      naprotiv, vaša priuzvišena svetosti, meni rjetko šta smeta, more bit digot koji put dlaka na kikiju, ali kako i to sve rjeđe koristin, ni me baš velika briga. spominjanje, o preuzvišena visosti vašeg disclaimera(nadan se da je ovo prava rič, jer ingleški ni moj nativno govorni jazik) je bilo inverznog značaja za odgovor poštovanom kolegi trumbi, neko bi reka pila naopako, sarkazam ili brumada po domeću. a moran i priznat da mi je drago da si o velečasni hođo, komentira moj upis, jer kakav god bia, čin si reagira znači poteglo te… moran reč da san sritan i ponosan na sebe i evo mi je drago.
      glede ovih upisa ko komentira alexh, nepoznato, paštašuta, mali marinko ili kako mi pade napamet je više da vidin mogućnosti ove tvoje o svetosti, edukativne platforme, jer san ubra da kad bi zamiša paštašutu komentar ni čeka na moderiranje, ali kad bi falija slovo, pisalobi da se čeka na objavu, tad san skonta, aha ovo če sigurno i proštit. haha. nema straja
      i moran napisat ovo na tv jadranu mi te malo razvodnilo, u smislu .. još jedan… ali nedaj se, drago mi je da pomalo dolaziš vaša svitlosti, i priko malih ekrana u mozgove pojedinih, a eto da nemoraš ni u makedoniju više odit. jedva čekan šokreov šou da čujen ča si izbifla, jer volija ti ili ne, ali ja; čovik smatran da si nadmašija ovin libron(a tek san napola) vele ostalih autori koje san proštija i nisi falija kad si o hođo, reka da vakega libra nema na svitu. i evo odman se bilježin i za oni treči, ča je ka idejica u glavi. zafaljujen i puno zdravlja.

 7. trumba 05/11/2016 at 18:31

  “Šta se mora nije teško!!!!”

  juu-huuuuuu!!!!
  😛 😀

  • trumba 05/11/2016 at 18:38

   u prijevodu…šta se mora sigurno je teško…
   sama misaona petlja/narodna izreka,…
   kondicionira um u neko “receptivno stanje” koje se slaže/(odobrava sve) sa svime!
   opet….”na kraju je bolje biti ranjen nego mrtav!!”
   ali “tko” je tu mrtav ili bolje pitanje “što”?
   =^_^=
   😛 😀

Odgovori

Naziv *
E-pošta *
Web stranica

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.