Mala škola suvereniteta

Close up Red SOVEREIGNTY Text at the Center of Word Tag Cloud on White Background.

Prije dosta vremena gledao sam film o Bruni Greningu. On je bio jedan od najvećih iscjelitelja ikada. Liječio je odjednom na tisuće ljudi. Međutim vlasti su mu zabranile djelovanje pod utjecajem medicinske struke. Tada je bruno rekao: “ako mi zabrane rad, ja ću jednostavno umrijeti, sagorjet ću iznutra.” što se nažalost i dogodilo samo par godina nakon zabrane. Tako se i ja sada osjećam. Imam neku želju nagon da govorim da prenosim objašnjavam, ali vrata mi se teško otvaraju. Nemogu pronaći nikakve adekvatne prostore za javna predavanja. Pregovori sa knjižnicama o promociji knjige traju beskonačno dugo i gotovo u pravilu bez ikakvog rezultata. Ali stvoritelju hvala postoji internet i mogu ono što želim reći objaviti na webu. Stoga sam odlučio ući u jedan mini projekt kojeg sam nazvao “Mala škola suvereniteta” gdje ću kroz kratka videa objašnjavati temelje sistema u kojem navodno prebivamo. Kako ljudima niti temelji sistema nisu poznati i često su krivo shvaćeni ovo će biti najbolja laička škola prava i suvereniteta for dummies. Ne treba imati sedam doktorata da bi došao do istine. Ako istina nije shvatljiva svima bez obzira na stupanj zaglupljivanja onda to nije niti istina. Ono što nam prodaju na TV i u novinama je iskrivljena do boli verzija istine u koju samo vjeruju samo najzagriženiji religiozni fanatici.

Dakle svim početnicima preporučam gledanje ovih videa dok onim naprednima predlažem da obnove svoje znanje.

24 thoughts on “Mala škola suvereniteta

 1. antropolog 25/02/2017 at 18:49

  dražene, mali zahtjev, ako si u mogučnosti i voljan
  da sa strane ovdi esno od stranice di su ti najave i reklame dodaš jedan šutbox za svakodnevnu korenspodenciju nas istorazmišlenjika, tako kad imamo nekih pitanja, van nekih okvira teme na koje se odnosi post, da možemo se iskomunicirat. zahvalan.

  evo primjer:
  http://ishoutbox.com/

 2. antropolog 25/02/2017 at 14:17

  “Nemogu pronaći nikakve adekvatne prostore za javna predavanja”

  poštovani, boršu/ kufer uruke ka delboj trotter, pokretni štand, 20 knjiga po promo cijeni i kad Sina bude ima performans – ti do njega, i jedna duša dnevno je po židovskome ka cili svit
  https://www.youtube.com/watch?v=0Z3WcK0oTRU
  a da pokušaš s još jednin člankon o pernaru, pa mu zalipi na fb.- e i još jedna misal o momku, dok su anemičari pisali hvalospjeve o moši pijade i bratiji, maleni je prčija tudeškinje po pličacima… hahaha,

 3. Damir 21/02/2017 at 16:42

  Za pohvalu, nema mjesta za mračne misli, ljudima treba osvježenje.

  • antropolog 25/02/2017 at 13:56

   Damire,, zamolia bi te uslugu, ako imaš vrimena
   možeš li naći gdje to piše da je osnovna škola obvezna za svih u rh?
   – nije da te zajebajen, ali volija bi kad bi mi baš Ti potvrdija rezultate mog istraživanja.
   Hvala.

   • Damir 25/02/2017 at 17:15

    Pazi, u Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi piše samo kako su djeca obavezna pohađati dotičnu školu, nigdje nisam pronašao da piše “zašto su obavezna”. Naravno, odgovor se sam nameće. Pošto su djecu, gotovo od samog rođenja, roditelji rodnim listom, predali u vlasništo države, registrirali ih, predali ih “caru”, a njima ostadoše samo pravo vlasništva pod uvjetima koje odredi “država”, tj. kako se caru ili ministru svidi. Naravno da djete kao živi čovjek nije ništa obavezno, ali ono ili njegovi roditelji su “dužni” administrirat pravnu fikciju stvorenu rodnim listom, jer su roditelji u samom startu tako prihvatili i potpisali. Vjerujem da se razumijemo. Istina, u iznad navedenom zakonu “propisano” je da škola ne mora biti državna, već da je između ostalog, može osnovati bilo koja fizička ili pravna osaoba. Naravno da bi to bilo OK kada te tzv. osobe ne bi pritom trebale tražiti dozvolu iz ministarstva obrazovanja, pritom je jasno kako s dotičnim ministrom treba “leći u isti krevet” kako bi spomenutu dozvolu ishodio. Vjerujem da je jasno kako je cijela prića začaran krug koji se svodi na priću “veži konja gdje ti gazda kaže” ili “nije tvoje da misliš”. No izlazi uvjek postoje, kao npr. utemeljen u Objavi o nepostojanju osobe ili u legitimnom, i legalnom poništenju iz 2012.g. svih svjetskih korporativnih vlada (tu spada i VLADA REPUBLIKE HRVATSKE) prihvaćenim dokumentom UCC Doc#2012127914., Pošto je ministarstvo obrazovanja sastavni dio korporativne vlade korporacije koju nazivamo REPUBLIKA HRVATSKA, stvar je više nego jasna. Naravno, pritom, uživajući potpunu slobodu izbora, u ovom slučaju, ne smiješ zaboraviti na neograničenu odgovornost koju imaš spram svog djeteta kao čovjeka. Pozdravljam

    • antropolog 25/02/2017 at 18:44

     malo si zašara, ali ovako nekako: – ustav samo spominje obveznu školu ka besplatni servis. zakon o školi: škola je obvezna za sve učenike(onaj koji pohađa nešto)… i na karaju imaš pravilnik ministarstva u kojemu su roditelji dužni. imagine? ustav 0 bodova. zakon 0 bodova. pravilnik svega i svašta, ali pravilnik je za njih ne za nas?
     daj malo proširi

     • Damir 27/02/2017 at 15:46

      Ili sam zašara, ili me nisi shvatio, da bi stvar bila jasna trebamo je sagledati “širokokutnim objektivom” jer uskokutnikom vidimo samo detalj prema kojem ne možemo doći do vjerodostojnog zaključka o biti stukturi i koncepciji promatrane stvari.

    • antropolog 26/02/2017 at 13:57

     a, evo našasan ga, piše u čl12 da je obvezno. ovo gori je iz čl. prije.
     ovako je nekako: upis u 1. razred je obvezan, a zatim sve ostalo do 15godina.
     zahvaljujem na vremenu.

    • SeoskaLuda 26/02/2017 at 16:24

     Kakve prazne floskule. Daj ti meni prijatelju reci odakle ti vučeš tvrdnju da dijete kao živi čovijek nije ništa obavezno? Gdje to piše? Tko je tako superioran donio takvu opću odluku? Tk uopće kaže da sam ja svoje dijete kada se rodilo, rodnim listom ikome predao? I što je uopće potpuno sloboda izbora? Tko ju je definirao? Ti? Ako ti, tko ti je dao ovlasti?
     Hehehehe prijatelju trkeljaš bedastoće.

     • antropolog 26/02/2017 at 23:45

      Ludo, a iz kojega si sela?

     • Damir 27/02/2017 at 15:51

      I na plotu piše “pi..a” , pa su se neki našpranjili.

     • SeoskaLuda 27/02/2017 at 18:38

      A, šta ćeš barem je odgovor polusmiješan ako ništa drugo.

     • Damir 27/02/2017 at 19:40

      Oprosti, referirao sam se samo na dio tvog komentara. Što se tiče tvog ili bilo čijeg djeteta i rodnog lista, kad malog/malu pozovu na tzv. obavezno cijepljenje, na upis u malu školu, na upis u osnovnu, na odsluženje vojnog roka itd.itd., reci dotičnoj gospodi “ne hvala, ovo je moje djete i ja odlučujem hoću li ga cijepiti, hoću li ga dati u školu po tzv. državnom programu” itd.itd. Obavjesti nas o odgovoru tzv. nadležnih službi, sigurno će biti poučno i bit ćemo ti jako zahvalni. Da ne govorim o korištenju rodnog lista ove male nejačadi, kao vrijednosnog papira (hipoteke) na svjetskim burzama za kreditiranje državnih parazita. http://stopthepirates.blogspot.hr/2010/02/yes-your-birth-certificate-is-wolth.html , https://wn.com/birth_certificates_and_social_security_applications_are_converted_into_government_securities Evo kolega, prouči malo.

     • SeoskaLuda 28/02/2017 at 00:09

      Donekle se slažem s tobom. Međutim, teško možeš usporediti cijepljenje s polaženjem škole. Dok cijepljenje može doslovno ostaviti teške posljedice po djecu, polaženje škole je nešto drugo. Ili služenje vojske ili nešto treće četvrto. Ne slažem se s generaliziranjem i sotoniziranjem svega i svačega, kao niti trpanjem svega u isti koš. Što se tiče raznoraznih blogova – radije se oslanjam na sebe nego da mi netko govori što je, a što nije.

     • Damir 28/02/2017 at 06:05

      Nikoga ne sotoniziram, svatko se sotonizira ili desotonizira sam, svojom mišlju, rjeći i djelima, savjetujem ti , pokušaj, pa ćeš vidjeti koliko je djete stvarno tvoje. Pohvalno je to što se , kako kažeš oslanjaš na sebe, ali bez istraživanja ta teza ne drži vodu, osim, u slučaju, ako su ti već od rođenja sve stvari bistre i jasne, pa se ovdje samo zajebavaš s nama neznalicama.

     • SeoskaLuda 28/02/2017 at 19:13

      Sotonizacija je vražji posao kad smo već kod toga.
      Nikada nisam tvrdio da su mi sve stvari jasne od rođenja. Ali, da – baš svojim detaljnim istraživanjem došao sam do stavova koje zastupam. Da nije tako ne bi mi bilo lako pobijati tvoje stavove i Draženove kad smo već kod toga. Ukratko ću reći da sebe smatram realistom u vremenu i prostoru. Jer ako ne stojiš s dvije noge na zemlji onda si nigdje. Ili još gore imaš stavove koje ne možeš obraniti.

     • Damir 28/02/2017 at 21:46

      Nitko od nas nema potrbe braniti vlastite stavove. Nismo na utakmici. Mnogi, cijeli život brane svoje stavove pa ih ne uspjevaju obraniti, koliko ljudi toliko stavova (svjetova). Nije ovo sirova (mrtva) matematika. Braniti stav znači nametati ga. Nitko nikome nema pravo bilo što nametati, pa tako niti vlastiti stav. Stav se može mijenjati samo individualno. Moguće bih promjenio vlastiti stav po ovim pitanjima i uskladio s tvojim kad bi tvoje prezentacije, eksperimenti u praksi nadjačali moje dosadašnje spoznaje, no to se ,zasad, nije dogodilo. Ovdje smo da razmjenjujemo iskustva i spoznaje, a ne da ih branimo ili namećemo.

     • SeoskaLuda 01/03/2017 at 18:22

      Zapravo se donekle slažem s tobom ali mislim da braniti stav ne znači nametati ga. Upravo suprotno. Bar ja tebi ne želim ništa nametnuti. Ja nebi ni komentirao ovdje da Dražen nije objavio Justinijansku obmanu i da mu na to nije odgovorio jedan korisnik koji ga je uspješno pobio u znanju. Draženova prezentacija jednostavno nema veze s ničim. To je jednostavno hrpa raznih nepovezanih podataka skupljenih na jednom mjestu. To je sve. Ono što sam ja ovdje vidio u kratko koliko sam ovdje je da se s njim slaže par kvazi fanatika koji ni sami nemaju puno znanja.

     • Damir 02/03/2017 at 16:47

      Nemreš neku tezi ili uvjerenje, pobit, ako pobijanje nije utemeljeno na vjerodostojnim i nepobitnim, jasnim i lako shvatljivim činjenicama. Ako je hrpa nepovezanih podataka, pokušaj ih povezati, ne uspiješ li, to je loš znak ili za tebe ili za Dražena. Ono što ti vidiš je tvoja stvar, samo prosuđivt ili osuđivat jel netko fanatik i jel bedast ili pametan, tj. koliko znanja ima, je neumjesno i ishitreno, jer znanje je širok pojam i ako ne posjeduješ sve znanje (barem Svijeta) nemreš za nekog reći na kom se djelu ljestvice znanja nalazi, jel pametan ili bedast, čak niti za usko područje, pogotovo na osnovu nekoliko komentara.

 4. an 20/02/2017 at 16:51

  Ne u knjižnice, nego na TV. Rade se rade…alternativni mediji…

 5. Vjeran Skurjeni 20/02/2017 at 13:38

  Super predavanje, samo mali poradi na zvuku da te se bolje čuje.

  • dražen 20/02/2017 at 14:44

   Nemogu poraditi, nemam opremu, i ovo sam zbubao sa posuđenom opremom. tako je kako je. Naćulite uši ili ću jače govoriti.

   • tgom 20/02/2017 at 16:17

    Dobro se čuje, sve je u redu sa zvukom.

 6. Gad 20/02/2017 at 09:36

  Samo trpaj dok veliki brat ne iskljuci internet a kad smo kod videa – cekamo radio Brac, iako je audio :).

Odgovori

Naziv *
E-pošta *
Web stranica

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.