Mala škola suvereniteta – osoba

Close up Red SOVEREIGNTY Text at the Center of Word Tag Cloud on White Background.

U potrazi sa samim sobom neumitno se trebaš susresti sa osobom. Dok se se školovao na CIR-Split, za domaći rad smo dobivali zadatke da pronađemo uzroke naših tegoba ili trauma. Koliko god tražio i išao duboko ili visoko nikad ništa opipljivo nisam mogao pronaći da bih rekao to je to. uvijek je to nešto izmicalo da bi se nakraju pretvorilo u maglu. Kao da tražite grumen zlata u pustinji i taman kad ga uzmete u ruke on se pretvori u pijesak. Toliko je osoba neuhvatljiva jer je ona samo nekakvo uvjerenje, slika, program koji ima neke posljedice, ali ga nigdje nema, baš kao i države. To otkriće koje sam kasnije upotpunio kroz radove Moojij-a i Tolle, prvenstveno, dao mi je izuzetnu podlogu za razumjevanje fizičke i pravne osobe koja je potpuno ista kao i ona koja nema pravnu osobnost, ali ima neku drugu. Stoga niti pravnu niti fizičku osobu nikada nećete pronaći osim kao mentalni koncept prenesen na papir i uknjižen u knjige nebili mu vjerodostojnost tim činom porasla. Osoba je osoba kakvu god osobnost imala. Ukoliko želite znati o ovome mnogo više preporučam predavanja gore spomenute dvojke.

4 thoughts on “Mala škola suvereniteta – osoba

 1. :danijel. 24/02/2017 at 22:32

  Da, i uče djeca, samo im poslje operu umove, pa zaborave i hrvatski pravopis i sve.
  Pogotovo kojim se način pišu vlastite imenice.

 2. doki 24/02/2017 at 22:31

  Ovako nešto dobro bi bilo objaviti u časopisu Svjetlost, Nexus. U nekim dnevnim novinama bila bi fora. Baš što kaže Ana ovo bi djeca trebala učiti u školama.

 3. :danijel. 24/02/2017 at 15:08

  ja: nije išta drugo doli osobna zamjenica u prvom licu jednine. Kako čovjek može biti osobna zamjenica u prvom licu jednine?
  Eto činjenice neovisno o S. Freud-ovom tumačenju.
  Sretno i uspješno buđenje svima, čestitke autoru za upornost u razbijanju globalne hipnoze, tj. de-luzije!

 4. Ana 24/02/2017 at 12:26

  Ovo bi djeca trebala učiti u osnovnim školama,.
  A da napišeš knjigu za djecu , to bi bilo super.

Odgovori

Naziv *
E-pošta *
Web stranica