Kontrola uma na radio braču – sve i svašta

radio-bracVeć smo prošli tri pune godine emisija na Radio Braču. Bilo je i malih prekida ili većih ili manjih pauza ali evo ospjeli smo izgurati i sad ulazimo u četvrtu godinu. Nemam pojma koliko smo emisija snimili i o čemu smo sve govorili. Bilo je tu svega, ali ipak ostaje prostora da se u eter može izreći još mnogo toga. Taj prostor mi je omogućio Vedran Sesartić mogu slobodno reći Kultni Radio Voditelj sa ovog prostora Dalmacije koji je u ovom poslu više od 30 godina. Koliko god nekad ne bio zadovoljan sa izrečenim ili ne poznavanjem materije, ipak moram zakvaliti Vedranu što nikada nije izgubio interes za ove teme i što je uvijek dostupana za rušenje ustaljenih umnih normi. Sve što je korporativno njemu je strano i vidi stvari bolje i dalje od drugih te je spreman o tome govoriti javno i svaka mu čast na tome.

IMG_20190328_110018

 

 

 

14 thoughts on “Kontrola uma na radio braču – sve i svašta

 1. Damir 20/04/2019 at 21:52

  Ok, i u redu, samo je problem, ako ima negdje parcela zemlje ili više njih i ako netko zna za takve parcele koje nisu u registru , bilo bi dobro da objavi ili prezentira na karti HR, ja za takovu parcelu, koja nije u registru po bilo kojoj osnovi, ne znam.

 2. Damir 20/04/2019 at 21:42

  Koliko mi je poznato, ako ideš na ostavinsku raspravu, vidi čuda, automatizmom, bez zahtjeva, naprave uknjižbu novog vlasnika, ako ne ideš na ostavinsku, smatraju da se odričeš nasljedstva i tako uzurpiraju posjed tj. predmet ostavine.

 3. istina 15/04/2019 at 12:50

  prilog za …..udrobljeno….
  ….po ustima Dražena vidim da je spreman ovo pogledati i oči su mu vesele-ajd konačno nešto pametno…ma od koga onoooooo…hm,hm a druga usta do njega su u položaju pabiiii…a di baš sad…neznam baš…ma jel to ima smisla…..he,he…..ma samo “skini gačice”…EEEEEo pozdrav ti lipi bračanine i da se nisnaljutia ovi napis je malo predug za komentar ali se nesmi ništa dirat i izvučen je iz podebljeg sadržaja …..ugodna vam probava da ne prodajem sve za 10 kn jer valjda je ono i shvaćeno kako treba i čemu služe ponuđene namirnice(tribalo ih je sagledati kako djeluju)a štaš……pa ovdi su sve samo napredni umovi….jel tako Dražene ?
  …….. ŠTA JE AKASHA ZAPIS ILI CODE? – ČIŠĆENJE ZAVJETA I UGOVORA IZ AKASHA ZAPISA

  AKAŠA – MISTERIUM MAGNUM
  Akaša je predmet raznih teorija. Tako Helena Blavatska u svom djelu „Tajno učenje“ opisuje akašu ovako“ Akaša, astralna svjetlost, može se opisati kao univerzalna duša, matrica Univerzuma, mistrerium magnum iz kojeg je razdvajanjem rođeno sve što postoji. To je razlog postojanja, nešto što ispunjava beskrajna prostranstva, pa i sam Prostor. Rudolf Štajner u svom djelu „Iz akaša kronike“ kaže da je akaša zapis mentalnog nivoa u kome se čuva sva prošlost i budućnost i u kome su zapisani svi događaji materijalnog nivoa, ne samo na našoj planeti, već u cijelom svemiru.
  UVOD U AKAŠU
  Prema hindu učenju Akaša je životni duh ili duhovna moć, sastavni je dio svih okultnih fenomena, neuništivi izvor svemoći, tvar iz koje sve poteče i u kojoj sve završava. Prirodni zakoni, gravitacija, materija, energija, misaona kreacija, memorija sve su to prema istočnjačkom vjerovanju različiti aspekti jedinstvene Akaše. Mnogi autori ističu da su u ‘arhivama akaše’ pohranjene nebrojne informacije. Između ostalog i ove: Energetski oblici nastali kao posljedica ljudskih želja, čežnji i mentalnih aktivnosti, te posmrtna iskustva ljudskih bića; Sva životna iskustva živih bića od nastanka svijeta naovamo; Sve klimatske i geološke promjene; Svi događaji i aktivnosti važni za minerale, floru i faunu, te njihove prapočetke; Aktivnosti ‘solarnih anđela’ koji duhovno utječu na ljudska bića za koje su vezani od samog njihovog početka; Život, aktivnost i iskustva tkz. elementarnih sila ili ‘duhova Prirode’; Sve aktivnosti vanzemaljaca i bića podzemnih svjetova, njihove posjete našoj planeti i iskustva koja su stekla iz tih posjeta; Sve aktivnosti Bijele lože, njenih duhovnih učenika i pristalica, rezultati njihovih magičnih obreda, aktivnosti i svi događaji što su se zbili u legendarnom grada svjetlosti Shangrila; Sve aktivnosti na eteričnom planu Crne lože, Sotone i njenih duhovnih sljedbenika, te rezultati njihovih mračnih magičnih obreda; Sve aktivnosti ‘eteričke faune’ što se hrani negativnim energetskim nabojem, koji stvaraju niski ljudski porivi, izopačenosti i perverzije…
  U knjizi Znanost i akašičko polje, autor Ervin Laslo to polje naziva A poljem te naziv objašnjava time da u sanskritskoj i indijskim kulturama , akaša je sveobuhvačajući medij koji jest u podlozi svih tvari koji postaje sve stvari. Naša tjelesan osjetila ne registriraju akašu, ali možemo je dosegnuti putem duhovne prakse. Tako su drevni rišiji dosezali u akašu posredstvom discipliniranog spiritualnog načina življenja i putem joge. Veliki indijski jogi Swami Vivekanada kada govori o akaši kaže da je čitav univerzum sastavljen od dva materijala, od kojih jedan nazivaju akašom. Ona je sveprisutno, sveprožimajuće postojanje. Sve što ima oblik, sve što je rezultat spajanja, razvijeno je iz akaše. Genij Nikola Tesla također je govorio o „izvornom mediju“ koji ispunjava prostor i usporedio ga je s akašom. U svom neobjavljenom djelu „Najveća dostignuća čovjeka“ napisao je da je taj izvorni medij neka vrsta polja sile, postaje materijom kada prana, kozmička energija, na njega djeluje, a kada djelovanje prestane, materija nestaje i vraća se u akašu. Znanstvenici danas shvaćaju da prostor nije prazan i da je ono što zovemo kvantnim vakumom zapravo kozmički plenum. Dakle akašička kronika je knjiga života u koju se sve zapisuje, sve što se je ikad dogodilo ili će se dogoditi. Akašička kronika ili zapis sadrži priču svake duše koja je ikad živjela na ovom planetu. Carl Jung ovo naziva kolektivnim umom čovjeka. Ervin Laslo svjedoči o nadarenim ljudima koji su čitali akašičke zapise. Tako sa mnogo simpatija opisuje psihičke sposobnosti američkog medija Char Margolis koja je u tv showovima čitala događaje iz akašičkog zapisa sa velikom preciznošću. Njena je misija pokazati ljudima, kako smrt nije kraj već stvarno novi početak.Akašički zapisi su skladište informacija koje konzultiraju svi veliki vidovnjaci kroz ere, uključujući i Edgar Caycea. Svatko od nas je imao barem jedno iskustvo u svom životu gdje je imao pristup ovom polju. Naravno s vremenom su razvijene razne metode kojom se otvara pristup akaša zapisima.

  RAD U AKAŠI – AKASHIC CODE
  Ako je akaša skladište informacija ili baza podataka i sadrži apsolutno sve informacije o svakoj duši tada ona ukazuje i na informacije koje nas blokiraju u životu. To je polje koje je vrlo moćno i u njemu je pohranjeno neograničeno znanje pa i ono u vezi nas. To polje može nam biti dostupno cijelo vrijeme. Iz tog polja možemo sagledati iz perspektive duše tko smo, možemo spoznati koja nam je životna svrha, možemo saznati što nas sprečava i ograničava da živimo ispunjen život.Znanje i energija koje se nalaze u polju Akashe omogućuje našem fizičkom, mentalnom, emocionalnom, duhovnom tijelu, te ostalim suptilnim dijelovima nas da se uskladimo s namjerom naše duše. Ovo je temeljna stvar koju moramo postići kako bismo ostvarili svoje najviše potencijeale i unaprijedili segmente svog života koji su nam važni. Cilj rada na akaši je doći do pozicije apsolutne istine. Sa duševnog nivoa možete promatrati i sagledati svoj život kakav je sada, svjesne i nesvjesne odluke, uvjerenja i vjerovanja koja ste donosili kroz život te spoznati njihov smisao. Na ovaj način spoznajete i povezujete se sa životnom svrhom i postajete svjesni što je problem i što vas koči u životu i što vam onemogućava da živite svoju bazičnu prirodu. Dugo je ovo znanje bilo dostupno samo duhovnim majstorima. Razvojem svijesti ovo znanje je sada dostupnije. AKASHIC CODE primjenjuje se u radu s drugim ljudima te im se pomaže u različitim aspektima života. Koristeći ovo znanje možemo pročistiti i zaštititi prostor, okružje i situacije te raditi i na daljinu. Kako je Akasha energetska arhiva povijesti svake duše i njezinih mogućih budućnosti za povezivanje s ovim moćnim izvorom potrebno je poznavati svoj kod , i način povezivanja za što se koristi metodologija i tehnike kojima su obučeni treneri. http://www.astral.hr/index.

  Akasha je energetska arhiva istorije svake duse i njenih mogucih buducnosti.Da bi se povezali sa ovim mocnim izvorom, potrebno je poznavati svoj kod, svoj način povezivanja i otkloniti dve najveće blokade koje onemogucavaju ulazak u polje Akashe a to su ego i strah.Ulaskom u ovo polje dobijate dva kljuca koji drasticno ubrzavaju duhovni razvoj: znanje i energija light matrixa.Znanje i energija koje se nalaze u polju Akashe omogucuju fizickom, mentalnom, emocionalnom , duhovnom, te ostalim suptilnim delovima da se usklade s namerom vaše duše.Da bi dosli do toga potrebna je duga i mocna edukacija i za to vam je potreban seminar.Jedna stvar treba da vam bude jasna da se u Akashu se ne ulazi tek tako.Periodično trebamo čistiti zavete iz prošlosti koji su u Akaša zapisima.Ovo je molitva kojom se iz Akaše zapisa čisti sve iz vaših ugovora, a što više ne služi vašem najvišem dobru.Pre nego počnete glasno čitati ovaj zavet, naredite svom podsvesnom umu da vam obezbedi dodatnu količinu životne sile (mane, prane, chi-ja).
  ONDA, dišite duboko nekoliko puta(5-6puta), koristeći sledeći sistem: udiši dok brojiš do 4, zadrži dah do 4, izdahni polako brojeći do 8.

  Ovo je drevni način disanja sa Polinezije, zvani Kahuna koji obnavlja veliku količinu životne sile u vama. Imajte na umu da životna sila nije dah.

  Kažite svom podsvesnom umu da pošalje ovu životnu silu vašoj duhovnoj grupi (za podršku) koja je u eteru i Višem Sopstvu kako bi „odneli“ ovaj vaš zahtev za čišćenje vaših Akaša zapisa.

  I onda pročitajte sljedeći zahtjev naglas:

  ZAHTJEV ZA ČIŠĆENJE AKAŠA ZAPISA
  ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨
  Odričem se svih obećanja, ugovora, zaveta, zakletvi, sklopljenih paktova, ili ugovora koje sam ikada napravila/o koji su u suprotnosti sa mojim najvišim dobrom, uključujući i zavjete koji na negativan način utiču na mene u ovom trenutku ili koji više ne služe mom najvišem dobru u budućnosti i u svim vremenskim zonama i svim dimenzijama , u ovom životu ili u bilo kojem drugom životu.
  Molim vas, pomozite mi u raskidanju ovih zavjeta i ugovora kako me oni više ne bi ograničavali. Tražim da sve restrikcije budu otklonjene i elminirane tako da se mogu proširiti i uskladiti sa svojom višom stazom i svrhom. Poništi, anuliraj i iščupaj u korenu sva obećanja, ugovore, zavete, zakletve, kletve , sporazume, veze ili ugovore između mene i svih entiteta koji uzrokuju smetnje. Ovo uključuje i sve što je možda skriveno, tajno, nevidljivo, zamaskirano, neviđeno, nečujno, nepoznato, nespoznato i neotkriveno. Ukloni sve operativne sisteme i instrukcije, uključujući sisteme podrške i kopije. Zadrži sva iskustva učenja o nečemu – slobodne od traume. U potpunosti poveži sve negativne entitete. Poništi sve zavete i ugovore koje sam načinila/o, bilo svesno, bilo nesvesno, a koji su narušili Univerzalnu Ljubav, Svetlo i Istinu u bilo kojem planetarnom sistemu. Uključi u to i ugovore koji se smatraju neraskidivima. Oslobodi me od svih presuđivanja, bola i krivice vezane sa stvaranje ovakvih ugovora ili zbog učestvovanja u ovim ugovorima, pretvarajući nesklad u ljubav, pre nego ih eliminišeš.

  U narednim mesecima, obrati pažnju s vremena na vreme kad budeš osećao/la slobodu od svih stega i ograničenja.

  Fokusiraj se na slobodu, jer to je način komuniciranja kojim se poništavaju ograničavajući elementi zavjeta iz prošlosti.

  Ohrabri slobodu u sebi i neka ona bude prethodnik novih načina kojima postavljaš ono što želiš biti, a ne da se vežeš i dalje za stare navike temeljene na ograničenjima uzrokovanim prošlim zavetima. Uživaj u novom sebi!
  ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨

  (OBAVEZNO URADITI U OVOM SADAŠNJEM VREMENSKOM PERIODU!)
  Kategorija: Duhovne tehnike

  P.S. Meni se cini da je onaj ko je pisao ovaj tekst ukomponovao nesto iz Akase nesto iz Theta tehnike, ali sve u svemu nje lose da se malo zabavimo…

 4. doki 14/04/2019 at 21:21

  O svemu pravu istinu ste rekli! Mase svita bi to trebale čuti da bi došlo do općeg buđenja jer ima ljudi koji i ne znaju za ovakve emisije i Draženove objave iz kontrole uma.

 5. zenfjaka 14/04/2019 at 11:52

  pasadi ???… ise ti…kako je ovo dospilo u tekst/koment??…
  ima i meli sličan probljem s tekstualinim i zričajem,,, misšljenja san da nas tipkovnica podhevava osin faktora, vaktora, na sićan se baren sad, posli ću…

  • istina 14/04/2019 at 14:09

   da zbilja ti se čuda događaju eto dok otvaram ovaj komentar zbilja je uletilo nešto čudno a morebit ti umiš ovo objasnit ili da pitam”babu Vangu” i gle samo datum je 12.04. nismo se pravo ni obrnuli a već je na netu…..e Mei Feng pa de………….pa……sadi???
   https://www.chinanews.com/tp/hd2011/2019/04-12/877218.shtml

 6. zenfjaka 14/04/2019 at 11:23

  … vidi ovoga…sad opet moran radit…
  https://www.youtube.com/watch?v=YZ3ZrgJmHps
  …nikad kraju pjevanju:)… ma ne ti talentu… gospe moja ča je ovo tribalo pasadi

 7. zenfjaka 14/04/2019 at 11:15

  … bome zgodna slika… častin pismon.. 😉
  https://www.youtube.com/watch?v=UxV5bO8axg8
  … Hai )

  • istina 14/04/2019 at 13:52

   ajoooooj ma jel moguće da ti neznaš vratit plej napočetak pa valjda treba odslušat šta govori pa onda nešto reći – vratio sam na početak i kopirao ali eto reproducira po svom

 8. istina 14/04/2019 at 11:12

  https://youtu.be/herPqYEiGJU
  pogledaj i ocjeni uključujuči Dražena i svih oko njega
  ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨

 9. zenfjaka 13/04/2019 at 17:38

  … kako je tzv. tistina jako aktuelan stalker,, before am ready for take off to some wheare… taman posla da mu rečen gdje…:P…evo i za tebe song mada znam da ne barataš jezicima, oli znam da jedino se na karaju balade samo jezikom može ako ga isplazi…
  https://www.youtube.com/watch?v=SQDWayLiOEEi
  ..živija Hai;)

  • istina 14/04/2019 at 08:45

   kad mi se neko obrati red je i odgovorit -imam prevodioca na kompu pa lovac koji se prikrada traži i naSTOJI NAĆI

 10. istina 13/04/2019 at 16:44

  ma čudno da si nisu na glavu stavili mitru……….ma baš ste …ono…odlični….pa evo i pisme jako stare….
  Smrt vi vidite oko sebe, ali za sebe nećete je naći … 8. (8.) Drugi ljudi smatraju da Udrzec – Bog mrtvih nije isto što i smrt, a vaš je put u Svijet Prave bezsmrtan, on u Dušama vašim i Duhu prebiva; Taj Bog caruje u Svetu Predaka, blag je on prema blagima, a prema neblago ni On nije blag … Voljom Udrzeca kod Djece Čovječije javlja se gnjev, zabluda i smrt, koja na se uzima lik pohlepe … 9. (9). Sebičnošću odgurana s puta, jedinstvo s Dušom čovjek ne dostiže … Zabludjeli ljudi u vlasti smrti idu tim putem i, umrevši, opet i opet u svijet Nave dospijevaju … Za njima, sa puta gube se i čuvstva, otuda smrt, zovu je Marjon … 10. (10). Zabavljeni svojim djelatnostima, trčeći za njihovim plodovima, ljudi nastavljaju da idu u tom pravcu i ne uspijevaju da zadobiju smrt smrti … Umjesto stremljenja ka pravednim ciljevima, na što ih Savjest ljudi poziva, Dijete Čovječije u Midgard rođeno, počeće da se vrti u Krugu naslade i na tom putu smrt ga čeka … 11. (11.) To je – velika zabluda osjećaje, s jalovim ciljevima sjedinivši se, kreće se u Pakao po jalovom putu … Poraženo vezom sa jalovim ciljevima, o njima i dan i noć misleći, naše skriveno Ja počinje se klanja vanjskom, Svetu Jave … ………………………………….. 12. (12.) U svijetu Jave, što ga je Rod projavio, prvo, što ljude poražava to je želja za tuđim, jer ona ubrzo za sobom povlači ljutnju i pohotu. Ta tri izroda tamnih nerazumne ljude smrti privodi au Svetu Jave, samo postojani ljudi, u kojima vlada Savjest, postojanošću smrt uvijek pobjeđuju — ……………………………….. 13. (13.) ustremljen mišlju uzburkana osjećanja umiruju, prezrivošću s njima se treba boriti … Za takve smrti nema, jer oni Znanjem nadvladali su strasti i prevazišli smrt …
  A čovjek koji stremi za žudnjama, idući za strastima, gine … No, kad pobijedi poročne želje, čovjek sa sebe svu prašinu strasti oduva … ………………………………… 14. (14.) Svim bićima i ljudima Pakao izgleda kao tama neprozirna; kao bezumni, bezbrižno se ustremljuju ka provaliji … Ali čovjeku, koji je odgurnuo bezumlje, šta smrt može učiniti? A ko se odrekne vlasti Drevne Mudrosti taj ni o čemu drugom i ne misli, kao da je iz sebe izgnao Silu Života! ……………………………………… 15. (15). Gnjev, pohlepa i zabludelost dubokog Ja, eto to je smrt; a oni su – u ovom zemaljskom tijelu …. Čovjek koji je poznao Mudrost Bogova i svojih Predaka zna, da se tako rađa smrt, i smrt ga ovdje ne plaši … Iz njega smrt nestaje, kao što smrtnik nestaje kad dospije u područje smrti … ………………………………………..

 11. zenfjaka 13/04/2019 at 15:47

  … malo uvik naginje na parenje, voditelj.. a ospodar i vlasniik ? . ne stignen svugdi je…
  na brzinu ću ispalit samo pismu… okupiran san…kokpit je fulll control…
  https://www.youtube.com/watch?v=SG2gIIPku6E
  Hai:).. nisan vas zaboravija

Odgovori

Naziv *
E-pošta *
Web stranica