Dvije paradigme

11251814_1692112751010408_7796648233176101765_nPostoji li alternativa društvenoj stvarnosti koju svi mi su-stvaramo? Postoji li živa tradicija, linija znanja iz davne prošlosti do današnjih dana, koja je usprkos stoljetnim progonima, istrebljivanjima i sistematskim uništavanjem svih pisanih dokumenata i spomenika, preživjela do današnjih dana? Što ako ta tradicija ukazuje na postojanje jednog drugačijeg pogleda na čovjeka i zemlju, onstran raskola dualizma romantike?

Šamanske kulture i poneki mistici nas uče da je svijet svet i svjestan sebe (to podrazumjeva i naše fizičko-energetsko tijelo, biljke, životinje, zemlju, anorganska bića,…), da postoji sila koja daruje samo-svjesnost i koja kroz svjesna bića biva svjesna sebe. Životno iskustvo svjesnih bića je hrana koju ta sila zahtjeva u zamjenu za poklon svijesti. Ljudska bića su također dio te sile (koja nije nimalo nalik romantičnoj viziji bradatog humanoida plavih očiju), što svi mi više manje osjećamo usprkos učenju romantike koja nas uči da smo odvojeni, superiorni, posebni, važniji i pametniji od svega ostalog. Ta ista ideologija nas uči da je naše privatno vlasništvo, osobna povijest i naš ego (kao samovažnost tj. naš ugled i položaj u zajednici), ono najvažnije. Vjerujući u tu ideologiju mi žrtvujemo svoju životnu silu na njen oltar, uskraćujući sebi mogućnost dalje evolucije svijesti. Dakle postoje dva sistema vrijednosti, dva pogleda na svijet, dvije paradigme. Jedna spaja, a druga razdvaja. Jedna je muške, a druga ženske prirode.

Svijet nije tu da ga izrabljujemo, već da shvatimo da smo mi dio njega. Zato trebamo malo meditirati i tu činjenicu pustiti da djeluje na nas, nebili se oporavili, rekuperali.

Kad jedan katolički guru kaže ovako nešto, što je upravo suprotno teološkom nauku o sotonističkoj prirodi prirode, treba li to da znači da je „riba na suhom“, pa se koristi svim trikovima koji su joj na raspolaganju da produži svoj prevrtljivi i prevarantski život?

Mi u Evropi moramo biti ponosni da umjesto sistema Anglo-američkog liberalizma, koji je štetan i vodi u nesreću, imamo društveno prihvatljivo tržišno gospodarstvo.“

Kad jedan ekonomski guru iz Evrope kaže ovako nešto, a svatko osim totalnih ignoranata zna da je Evropa američki projekt, onda se stvarno moramo dobrano zabrinuti ukoliko se amerikanizacija Evrope nastavi ovakvim tempom.

Cijeli teatar oko sekularizma društva je samo iluzija dualizma koji zapravo ne postoji. Ne postoji ni dualizam znanosti i religije, kao ni ljevice i desnice u politici. Sve je dio smišljene igre svijeta romantike, koji nas svojim lažnim dualizmom samo zavarava da postoji izbor između dva različita pola. Taj umjetno stvoreni svijet samo imitira istinske zakone prirode i vješto ih izokreće, dok ne dobiju potpuno suprotno značenje od onog prvobitnog. Stvara se lažni dojam slobode i mogućnosti izbora između dva kaveza koji su zapravo jedan. Sloboda je pravo čovjeka koje dobije rođenjem i vrhunski je podvig uvjeriti tog čovjeka da je slobodan. Upravo je ubjeđenje da smo slobodni najveći trik i podvig romantike. Posljedica vjere u tu ideju dovodi nas u stanje pasivnosti i poslušnosti, u kojem nismo sposobni razlučiti istinu i učiniti bilo kakve pragmatične korake.

Vjerovatno nećemo puno pogriješiti ukoliko osjetimo da je leglo sveg neljudskog i nasilnog na ovom svijetu upravo na onom „najsvetijem mjestu“. Ako osjetite nešto slično, nemojte biti grubi prema sebi, a kamoli se samokažnjavati zbog bogohuljenja. To je znak da je u vama dobio svoj slobodan prostor jedan novi glas koji nije proizvod socijalizacije i koji je drugačiji od onog implantiranog medijima, onog „zna se“.

Je li slučajno da se socijalizam, kao prototip jednog humanijeg društva (izuzmimo pritom tip staljinističkog despotizma i ograničimo se barem teoretski na samoupravnom socijalizmu, ideji koja polako kod nekih evropskih mozgova današnjice ponovo zadobiva mjesto koje zaslužuje, puno divljenja, poštovanja, te mogućnosti za daljnji razvoj), baziranog na čovjeku kao osnovnoj vrijednosti, u Evropi realizirao upravo na područjima koja su pretežno naseljena slavenima, a u južnoj americi tamo gdje je veliki postotak autohtonog indijanskog stanovništva? Ono što je slavenima i indijancima slično je tradicija nepostojanja ideje superiornosti, ropstva, izrabljivanja i imperijalizma u njihovom društvenom nasljeđu. Mitologije obje kulture se baziraju na suradnji sa prirodom, a ne njenom silovanju. Fenomen šamanizma kao načina života i individualne magijsko-istraživačke prakse pronalazimo kao stup društva i kod slavena i kod indijanaca, prije nego ga je „sveta“ inkvizicija gotovo iskorjenila. Obje kulture vide u svijetu oko sebe ciklični princip, za razliku od linearnog kakvog ga mi danas, zatupljeni zapadnom robovlasničkom civilizacijom, interpretiramo. I političko i religiozno iskustvo je u oba društva direkno, bez posrednika koji bi ih trebali reprezentirati pred nekim autoritetom. Najveća vrijednost je život i miran suživot sa ostalim stanovnicima na ovoj planeti, nasuprot strahu od autoriteta, hijerarhiji, novcu i profitu, što najbolje cvate upravo tokom rata. Ratovi, nasilje, izrabljivanje i porobljavanje su najsvjetlije tekovine zapadne civilizacije, lijepo upakirane u kulturu, umjetnost, znanost i religiju.

Mediji nas uvjeravaju da ne može postojati alternativa demokraciji i kapitalizmu, jer su oni „od Boga dani“ i jer su se pokazali i dokazali kao jedini garant slobode, nasuprot represivnim komunističkim i fašističkim društvenim uređenjima. Pritom se naravno zataškava činjenica da je upravo zapadna klero-demokracija kreirala i režirala nastanak tih debilnih blizanaca, kao što je danas vrlo „kreativna“ u stvaranju svakojakih „boja“ i „godišnjih doba“, gdje treba sijati model demokracije sa „divljeg zapada“, tj. kaubojskog kapitalizma. Prikazavši tako u praktičnom smislu kako izgledaju društva krajnje desnice i krajnje ljevice, taj „divlji zapad“ je raskrčila sebi put ka neoliberalizmu, proglasivši ga jedinom alternativom.

Postavimo za početak toj zapadnoj paradigmi straha, nasilja, prijetnji i potlačivanja jednu drugu paradigmu, onu slavensko (ilirsko) – indijansku. Prošećimo za početak po njihovim rezervatima i dok uživamo u ljepoti krajolika, dajmo našim tijelima priliku da se sjete mudrosti naših istinskih predaka. U unutrašnjoj tišini, dok se prepuštamo direktnoj percepciji tih kulturnih krajolika, možda ćemo spoznati da postoji alternativa ovom modelu, koji nam se nudi kao jedini moguć. Možda ćemo spoznat da naša tijela i naši geni ne pripadaju tradici jevrejsko-kršćansko-muslimanskoj. Ta robovska ideologija je korak po korak zarazila naše umove, zagadila naše stanice i izbrisala naša sjećanja. Od nas je načinila poslušne sluge, šutljive (nijeme-bez glasa-mrtvih usta) i izopačene duše, te gomilu sa spuštenim glavama bez ikakvog samopouzdanja. Nakon što su porezani naši korjeni znanja, postali smo oni koji rado kopiraju model revolveraških siledžija (poput žena koje se „osvještavaju“ kopirajući stil života muškarca).

Dok se ovo zapadnjačko društvo već dobrano nalazi u neo-feudalizmu i pritom slavi svoje destruktivne orgije nad onim medijski nijemim narodima, javljaju se novi trendovi koji pokušavaju stvoriti temelje za jedno novo pravedno i održivo društvo po uzoru na drevne predkršćanske kulture slavena i indijanaca. Okosnica tog društva je koegzistencija čovjeka i prirode, umjesto superiornosti čovjeka nad prirodom.

Dakako da postoji alternativa neofeudalizmu, dakako da postoji drugačija paradigma, ali ona nije u našim posuđenim „majmunskim“ umovima (jer oni vrište „Pogani! Pogani!“), već u našim genima (fizičko-energetskom tijelu) i našoj zemljici, koja pamti i koja nam to neprestano govori. Ukoliko smo dovoljno mirni i čisti od smeća romantike te poruke možemo osjetiti i razumjeti.

 

18 thoughts on “Dvije paradigme

 1. tanja 28/09/2018 at 12:14

  ovo je jedina stranica kojoj se veselim, bliska je mome srcu i mom zdravom razumu, dusi mojoj je kuca. vec dugo ne gledam tv, ne obilazim index, net i jutarnji, miris knjiga i raspolozenje ovih tekstova me umiruje i cini smislenim sve o cemu razmisljam. veselim se komentarima jednako kao i tekstovima, pomislim: to su ljudi s konvencije, razumiju, reci ce nesto, naucit ces nesto…. a onda shvatim da je od 16 komentara, 18 komentara napisao istina (a svih 18 komentara nemaju veze s tekstom).
  istina, pocinje mi to ici na zivce. s kim ti pricas?

  • istina 29/09/2018 at 08:33

   Lipi ti pozdrav tanja !
   HVALA TI na osobnom obraćanju i dopunjavanju već uočene kod mene ljepote tvoje duše,iskrena srca i zahvalan sam ti na tvom vremenu posvećenom mojoj malenkosti di te pamtim iz tvog komentara sa završnim rječima…”Ja bih to znala provesti”……. i mogao bih napisati roman iz tvog komentara ali ću probati kraće jer kad me primi kako reče i Frane to teeečeee i teečee…..teško mi se fermat.Razmjena mišljenja u ovoj virtuali je korisna i poželjna ali eto zna biti zajebana a u kojem će smjeru ići ovisi o tebi i meni a ja bih da bude prijateljski jer i ja sam nakuren od uočenih nepravdi -manipulacija-laži koje se čine čovječanstvu i jako sam gladan ..i s t i n e.
   TESLA: Napišite da se Tesla igrao cijeli život i da je u tome uživao……..ovo zato što sam se i ja s tobom malo igrao pa valjda si i zato ušla u kontakt s mojim promišljanjima jer ti je i zadnji koment pao meni zgor glave pa ja to drukčije vidim od tebe-valjda si pročitala što sam ti napisao da se ne ponavljam o mom pozivanju da se javiš na sajt nakon dugo ne pisanja……a dalje……uzmi bilo koji komentar pa ću ti rado pomoći u dohvatu poante istog i nastojati povezati sa vezom postavljena posta…….ja nastojim vidjeti širu sliku svega….i povezati sa zbivanjem u ….sada…..pri čemu sam jaki nevjerni Toma……..i volim dokaz kao i Semir kojeg cjenim a i ti negiraš ili nisi ni pogledala intervju di je ušao hrabro sa svojom spoznajom…………..a ti spominješ rječ konvencija……
   Konvencija može značiti:

   Konvencija (zasjedanje), veliko okupljanje ljudi koji imaju neki zajednički interes …..
   ….”istina, pocinje mi to ici na zivce. s kim ti pricas?
   po mojoj prosudbi i saznanju to je problem onog kome nešto ide na živce jer nije sebe još dovoljno osvjestio-izgradio…. jer meni nitko od komentatora ne ide na živac i u svakom komentaru vidim nešto korisno u ispisanom mišljenju.Moj pristup je naučno-poučni te često dvosmislen s čitanjem između redova što je zahtjevno i vuče nerazumjevanje koji to ne dohvaćaju i ne razumiju kao ja sa sklonošću zajebanciji a nevolim nametanje okvira što i kako bi ja to trebao iznositi svoje promišljanje-uvide i poglede…..pa izvoli ovo je u skladu sa mnom..
   ….”….Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. ‘Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice’
   Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

 2. istina 27/09/2018 at 10:41

  Hai !………
  priložena fotka ovog posta podsjeća na već spomenuto ime….A N A S T A Z I J A……i zapne za oko malo detalja ugrađenih i odabranih sa svrhom jer znamo da je rječ o Višem biću koje je boravilo na Zemlji….pa ovak……….A……..NA………….stazi……..J A……………..NAPOMENULA JE DA ĆE DOSTIGNUTI U SPREMNOSTI PRIMITI …ENERGIJE ……….
  dakle izlazimo na stazu-put i to upravo navedeno u dva slova J A….sa svojom sviješću-dušom koja se obogaćuje duhom u spoznavanju …s e b e….
  idemo malo i u dijalekt
  ANA……….šta…………..zija (ime Ana šta zove-viče-glasno poziva) pa koga to ona poziva na probuđivanje…..pogledajmo u sebe…….i jedan citat……..
  …………………Ljudi su počeli razmišljati o tome kako živjeti bolje. Danas ima sve više i više ljudi koji misle o dobrome. To znači da će na Zemlji pobijediti dobro. Tebe su i napadali zbog knjige, a i zavidjeli su ti. Ali si ti, tata, napisao još jednu, pa još jednu knjigu. Neki su te počeli još više napadati. A drugi, koje si susreo, su ti čestitali. Oni su shvatili što si napisao. Oni su osjećali da će ti knjige pomoći pisati energija Ljubavi koju još nisi prepoznao. Ja sam se rodio jer si me tako jako želio, a to je željela i Ljubav. Tata, ti si pisao knjige jer si želio da u svijetu bude dobro prije nego što se ja rodim. Jedino što u tome baš nisi posve uspio prije nego što sam se ja rodio. To je zato jer je svijet vrlo velik. Mama Anastazija kaže da bih ja trebao biti dostojan tebe, a trebao bih i opravdati svoje postojanje u svijetu. Trebat ću narasti i sve shvatiti. Mama je još rekla da se ona na tebe nije nikada naljutila. Ona je odmah osjetila energiju Ljubavi. Zatim ti je mama Anastazija pročitala knjigu koja nije bila pisana tužnim riječima. Ona ti nije pročitala cijelu knjigu. No ono što ti je pročitala ti si uspio napisati shvatljivo da to mogu shvatiti mnogi ljudi. Gotovo si posve u tome uspio.
  -Kakvu knjigu? Rekao si da ti ju je mama pročitala. Kako se zove ta knjiga?

  -Ona se zove «Stvaranje».
  +
  još malo i od Eržeebeeet……….
  ………
  ….” Dakle, šta sad? U svakom slučaju mogla sam se trenutno utješiti činjenicom da sam još veoma mlada i da je smrt još uvek verovatno daleko. Bila sam zdrava. Svi moji preci su doživeli veliku starost. Ove činjenice su mi dale novu hrabrost. Do vremena kad budem ostarila, mislila sam, mnogo toga Prvi susret sa smrću još može da se dogodi. Naučnici koji stalno otkrivaju nove činjenice o životu će jednog dana sigurno otkriti tajnu besmrtnosti. Uhvatila sam se za tu misao i dobila podstrek i energiju da nastavim da živim, radim i želim. Bila sam potpuno u pravu! Besmrtnost je otkrivena, samo ja to nisam znala u to vrijeme, da je to “otkrivanje besmrtnosti” ustvari nešto što ću morati ja da učinim za sebe, da otkrijem da smrt ne postoji, i da sva ljudska bića – uključujući i mene -jesu i biće besmrtna! Jer svako mora da otkrije besmrtnost u sebi i za sebe. Nijedna druga osoba ne može da mu prenese ovu istinu. Ako neko ne veruje u neku istinu, čak i savršeno očiglednu činjenicu, ona jednostavno ne postoji za njega bez obzira koliko mnogo drugih ljudi ju je već otkrilo. Svako ljudsko biće mora da prepozna činjenicu da smrt nije ništa drugo do sam život i da čovjek ne samo što ne mora da umre, nego čak ne može da umre! To je potpuno nemoguće!
  > U to vreme, nisam znala ništa od svega ovoga; za mene, smrt je bila
  > veliki, crni zid u koji sam udarala glavu ogromnom snagom.
  > Ipak, bila sam mlada, pa sam se smirila koliko sam mogla.
  > Odložila sam celo to pitanje i odlučila, dokle god je to ljudski
  > moguće, da ne mislim o problemu smrti. Takve misli bi me samo
  > oslabile, a ja sam više volela da pravim planove za budućnost…………………………………..

  • istina 27/09/2018 at 10:48

   …..-Ali, tata, ti nećeš pisati svoju devetu knjigu. Devetu će knjigu stvarati puno ljudi, odraslih i djece. Ona će biti živa. Činit će je mnogo prelijepih poglavlja – rajskih kutaka na rodnoj zemlji. Ljudi na Zemlji će pisati tu knjigu i služit će se slovima, riječima Oca koje će stvarati osjećaj radosti. Ta će knjiga biti vječna. Mama me je naučila čitati ta živa i vječna slova i stvarati iz njih riječi.”

   ***

   -Možeš li mi donijeti tu knjigu koju čini skup slova od kojih se slažu različite riječi koje će stvoriti osjećaj radosti?

   -Tata, ne mogu ti donijeti cijelu knjigu. Mogu ti donijeti samo neka mala slova. Ne znam samo zašto bih ih donio kad je za njih bolje da ostanu na svome mjestu. Želiš li, tata, mogu ti sada izgovoriti slova. Samo što ja ne mogu čitati tako brzo kao mama.

   -Pokušaj ih izgovoriti onako kako možeš! – Volodja je ustao pokazavši prstom kao da na nekoga pokazuje pa je počeo izgovarati riječi iz knjige «Stvaranje»: «Moj Sine, Svemir predstavlja misao, a putem misli je stvorena mašta, tragovi koje se mogu dijelom nazrijeti u materijalnoj stvarnosti… Moj sine, ti si beskrajan i vječan! Tvoje stvaralačko maštanje je tvoj dio!”……………………..
   -Tata, zar ti ne vidiš onu tamo brezu, bor, cedar i jarebiku?

   -Vidim ih, ali ne vidim riječi.

   -Pa to i jesu slova kojima piše naš Stvoritelj!

 3. istina 27/09/2018 at 09:00

  evo naaas – probuđeni……ž
  ………I koliko se god raznih varijanti teorija zavjera pojavljuje, nekako stalno nedostaje šire povezivanje u neku, smislenu cjelinu, bar i samo kao radno hipotetička vježba, unutar koje bi se u razmatranje uzelo sve, ali baš sve što nam je kao informacija do danas dostupno.

  Ali događa se, da se ili ostaje u okviru borbe dobra i zla, bogova i demona, koji su ili naši spasitelji ili napadači, loši vanzemaljci ili dobri vanzemaljci, ili se sve svodi na nužnu «učeću evoluciju» ili nas se pak navodi na put, koji kaže da mi jesmo bogovi, ali smo to zaboravili ili nismo još dovoljno bogovski – da bi bili, a što li drugo nego – Kretaori.

  Ili se čeka događaj, koji je eto veći od svega, a koji će nas – opet ovisno o tome što smo uspjeli spoznati, lansirati u novo postajanje. Na ovaj ili onaj način, transformacijom ili apokalipsom.

  Da je ovaj nam znani svijet, kojim slučajem Bosna – rekla bih da se kuhamo u jednom raznovrsnošću bogatom bosanskom loncu, u kojem se eto tu i tamo pojave i razne «Geneze», koje se sve od reda trude reći nam, što je sve u njega stavljeno, a i kako je nastao sržni primarni sastojak. Pa je možda dobro, postiti ponekad i ne baviti se samo samim loncem, već i kuharom, a i skuhanim. Što je teško u svijetu u kojem smo stalno upozoravani velikim duhovnim istinama, kako treba samo pozitivno razmišljati, te kako svako promišljanje o zlu isto priziva.

  Unutar tih raznih varijacija na temu «bosanski lonac» – pojavljuju se i svi naši «neprijatelji», ali i «prijatelji», neprestano se provlače i na «prvu» različite nijanse istovjetnosti, kako smo danas, za ovo «loše» stanje bivanja, mi ti koji ne možemo ili nećemo učiniti za sebe ono što trebamo.

  Suptilno se pojavljujući i da smo (ipak) sve sami krivi, jer pogrešno djelujemo/ne djelujemo.

  I gura se stalno to nesretno pitanje krivice, čak i u slučaju kada se kaže da je sve što živimo sasvim objašnjivo. Ovakav razvoj je stoga sasvim normalan, te je nužno da postoje naši mučitelji, jer su oni naši pomagači! I tu smo krivi, jer to ne shvaćamo.

  Nadalje objašnjava se i da spavamo, ali i da, možda i nismo sasvim krivi jer smo pod djelovanjem hipnoze ili eto programirani, a najčešće se kao zajednički faktor provlači, da smo u datom trenu, na svom početku, možda genetski izmanipulirani ili smo «pali» jer smo se dali prevariti. Točnije sve je kriva Žena, a onda i Muškarac. I to je to! I baš ta krivnja žene i muškarca kao Para – postaje danas u fokusu događanja vrlo važna.

  No, izgleda da smo od tada, od tog navodnog genetičkog, manipulativnog trena našeg postanja, ovako ili onako u stalnom programiranju, na ovaj ili onaj način. Bez sigurnosti da smo išta shvatili.

  I nije to loša opcija, biti bez one stopostotne sigurnosti da sve Znamo, te ići korak po korak, upitno. No, koliko zaista idemo koracima, ako se stalno trudimo uvidjeti samo koji su sastojci lonca, bez da pažnju usmjerimo, ne samo na kuhara već i na okus onoga što gutamo? I kako to, na koncu osjećamo? Ne samo u smislu da nam je ukusno ili neukusno, već da li nam je zaista probavljivo?………………………………
  https://youtu.be/z7-12iJ8xTM

  • istina 27/09/2018 at 09:05

   ………………..naše preoblikovanje ili poboljšanje. Danas to zovemo programiranje!

   I sve su to, sve te razne teorije, korisne informacije, naravno ako ih se ne promatra kao istinu i samo istinu. Već kao nešto moguće. Kao nešto što daje okus onom «loncu». I dalje je, ipak mudrije, bar za početak, pažnju usmjeriti na onoga tko trenutno, dakle sada, drži kuhaču.

   Nemojte me pogrešno razumijeti, zaista smatram da su sve teorije u konačnici poimanja vrlo korisne, jer ponekad, koliko vam se god čini ludim, laž govori o istini. O lažima možemo pričati, raspravljati, a istinu svatko sam otkriva, riječi je ne mogu izreći. I ona nije zadana, niti konačna. Razvojna je, pa su samo pitanja zaista važna, taj tok koji nam se nudi, iznova i iznova. Problem je, međutim što unutar svih tih teorija i geneza leži ona, prije spomenuta klica straha (ojačana i podprogramima) – koja polako lučenjem dovodi do mogućnosti, da jednostavno «smetnemo s uma» – onog pravog Uma – da je riječ o nečemu što je možda malo drugačije od samo te – najčešće korištene fraze «programiranja uma».

   Mislimo da o programiranjima uma općenito, imamo sasvim solidne informacije. O njima se uglavnom zna da se izvode raznim načinima, a koji se najčešće spočitavaju vojsci, tajnim družbama, zločestim Sivima ili reptilima, subliminalnim porukama, te svime što već poznajemo kao oblike kontrole nas, s zadatkom samo djelovanja na naš mozak – tog vladara na tronu! Ah taj mozak, koje li će iznenađenje biti kada se jednom – utvrdi, da on nije «krivac».

   Jer svi oni zaista, ti programi i njihova djelovanja – čine samo jedno: blokiraju i preoblikuju našu Svijest. A ona nije mozak sam. Pa bi se u skladu s novim i starim teorijama, o raznim djelovanjima nad ljudima, transhumanizam mogao zaista nazvati ne novim, već upravo suprotno: najstarijim načinom djelovanja i manipulacije.

   Koliko starim, toliko i uspješnim, uvjeravajući nas na sve moguće načine, da smo nešto što nismo, ali trebamo postati bolji, jer nismo dovoljno dobri.

   Od toga sve počinje – a nastavno dalje djeluje, ne samo kroz stalno nam «pomaganje» već i kroz naše preoblikovanje, koje nema veze s razlučivanjem ili promijenom i odrastanjem nas samih, a sve kako bi nas se i dalje držalo u uvjerenju da smo nešto što nismo! I baš zbog toga postajemo ovisni. Ovisni o nečemu što je stalno negdje eto, kao na vrh jezika ili na dohvatu. I postoji da nas spasi u raznim oblicima. Najčešće navodno od nas samih.

 4. zenfjaka 26/09/2018 at 23:16

  …za laku noć 🙂
  https://www.youtube.com/watch?v=_8u4VLk0iTI
  …nikada ne zaboravite, nije sve kako se čini.
  Hai:)

 5. zenfjaka 26/09/2018 at 16:52

  Bacin očadu kad ono u visitors puno šestica a Currently Online: 57 prečesto… izgleda gazdi malo popustila koncentracija…hu nouz… a šta se tiče Franinog “O” asocira na vinčani prsten ali i na Tolkiena:)…” One ring to rull them all”… zanimljiv bljesak dekoncentracije…

  https://www.youtube.com/watch?v=07dessiW7n4
  Hai:)

  • FRA NE 26/09/2018 at 18:47

   Koncentracija je precjenjena,a sad vriska iz vatrenog jezera,sponzor zna se 🙂 https://m.youtube.com/watch?v=UOWzsfZn-TA O je krug života,a malo jih je uspilo izać otale(selo mi se zove KRUG)nije namjerno,pitaj onega di su završili,a može simbolizirat antigravitacijsko kolo za hrčka,na anti materiju 🙂 mislin se ja bezveze,da je izbacit određena slova iz az buke ,kao npr. S (srbi,sotona,sekularno,socjalizam) ,pa U(ustaše,ubojstvo,umiranje), onda E,pa tako redom dok se ne pročisti jezik https://m.24sata.hr/lifestyle/sokirala-se-zbog-antibiotika-joj-izrasle-crne-dlake-na-jeziku-591898 farmaceutika 🙂

  • FRA NE 26/09/2018 at 19:27

   Lijepo je meni govorio tata ,mani sotoniste,važna je škola,energije su u komešanju ,vidit ćemo kad se namiste na šta će ispast ,O liepa,o slatka,o jebena slobodo,da se tako izrazin 🙂 epur si miče 55

   • istina 26/09/2018 at 20:56

    eppure si muove……….pa vi ste zbilja mlađahni(55) pa pogledajmo vam letećeprste….
    https://youtu.be/QgbgUrp1a70
    za – upoznaj svog prijatelja

   • FRA NE 26/09/2018 at 21:38

    Moderator moderira,stari roker klasiku svira evo malo prave težine https://m.youtube.com/watch?v=B7P3zt11vQQ ako mi sad bude moderira dva dana ,odustajen od linkova 🙂 inače je 43 ,a trenutno je 45 na brojčaniku trenutnih duhova koji opsjedaju ovu stranicu,bilo je 55,a fjaka je bloka na 57,to ti dođe ka lutrija,oli bingo,šta ko voli 🙂

    • istina 26/09/2018 at 22:08

     Čitajte, vjerovali il ne, samo čitajte.Vibracija pronađena unutra probudit će odgovor u Vašoj duši.U kosmičkoj harmoniji.Doreal

     • istina 26/09/2018 at 22:09

      at 12:32

 6. autor_itet 26/09/2018 at 15:07

  …ribe su na suhom svakako za ove dvojne paradigme.Nego šta s nami, ostalima, koji nemoramo bit, čini mi se nekako da smo i mi na sve sušjem… evo primjerice danas je nebo kako treba bit ono za pravo PLAVO,(ne svjetlo plavo ili svjetlo sivo ili kad je oblačno cili dan pa nema kiše ili nevremena s kišom)je li vam to postalo rijetkost ili samo meni? Mora da san (samo)ja sve više na suhom, pa biće porad toga OVI bacaju udicu na suho:)

 7. FRA NE 26/09/2018 at 12:32

  Smaragdne tablice tota atlantiđanera 🙂 znaj O čovječe,da kada napreduješ ka ciklusu,što produžava se iznad,sam život prijeći će u tamu,i samo esencija duše ostat će .Tragaj da saznaš stazu što vodi preko granice.Koračaj putem što u Svijetlost vodi .Kada Dva postane Jedan,i Jedan postane Sve,znaj da su granice nestale,i slobodan si svakog puta.Izrasti iz obličja u bezobličje.Slobodan bit ćeš od puteva .(i od bavljenja turizmon i uslužnim djelatnostima) 🙂

 8. FRA NE 26/09/2018 at 06:57

  Sigurno je da nije sigurno,šta ti je to sigurno 🙂 sigil https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sigil_(magic) Urna https://sh.m.wikipedia.org/wiki/Urna ovako je sigurno 100% ,a onako je samo sigurnost i povjerenje 🙂

 9. zenfjaka 25/09/2018 at 22:37

  …zaista dosadi palamudit, a opet čovjek ima potribu reagirati na , šta god…
  “There is one path in the world that none can walk but you. Where does it lead? Don’t ask, walk!” ~Nietzsche
  ..naravno više o tomena… jer mi je dopjezdušilo tip karanje … odavno

  Fuck Security! Take the Hero’s Journey

  https://themindunleashed.com/2018/09/fuck-security-take-the-heros-journey.html

  Hai !

Odgovori

Naziv *
E-pošta *
Web stranica