Duh vremena novog doba

zeitgeistKako spriječiti nastajanje novog doba i ljudima podvaliti lažno novo doba?

Vratimo se dva milenija unazad, kad jedna religija postaje institucija. Institucija jede tu religiju od koje onda nastaje njena suprotnost, sistem za kontrolu i podöinjavanje. Od ljubavi i tolerancije nastaje nasilje, a od ideala ne posjedovanja privatnog vlasništva nastaje kult imovine. Pseudo-religiozna institucija postaje najbogatija tvrtka na svijetu. I ne samo to, ona si usuđuje prisvojiti cijelu zemlju i sve duše na njoj kao svoju imovinu. Od prvobitne komunističko nastrojene religije kršćanstva, nastaje na kraju nakaza koja bezgranično mrzi ideju komunizma, kao pravedne raspodjele dobara, i postavljanje vrijednosti čovjeka i života uopće ispred novca i bogatstva.

slika

Fotografija: Simbioza rimskog prava (države) i rimokatoličanstva (crkve) kao iustracija moderne- sekularne-demokratske države.

Jesmo li nešto naučili iz prošlosti? Hoćemo li ponovno „popušti“ prevaru i lažnu ideologiju romantike prihvatiti kao prirodnog i istinitog Boga, ovaj put u malo dugačijem obliku? Trik je ostao isti, samo ovaj put ta prevara ima drugačiju masku.

Kakvu situaciju imamo danas? Novo doba, novo vrijeme, nova energetska vibracija je donijela novu „religiju“ i nove „Bogove“. Danas se klanjamo idealima slobode na svim nivoima, od demokracije i prava čovjeka do znanosti i interneta, prezirući autokratske strukture, diktatore i sve oblike represije i kontrole. Obožavamo pojmove tipa liberalizam i humanost, sloboda mišljenja i govora je nedodirljivo pravo svakog pojedinca, divimo se znastvenim genijima tipa Einstein i Howkins, padajući ničice pred njima. Metafizičko humanoidno božanstvo smo zamjenili fizičkim osobama od kojih gradimo kult ličnosti. Ali što je prava sloboda mišljenja, ili još bolje, što je istinska sloboda percepcije?

Zanimljivo je primjetiti da se ove nove vrijednosti, unatoč navodnoj slobodi mišljenja i govora, ne smiju dovoditi u pitanje. One su nove dogme, novi tabui, a njihovi malobrojni protivnici postaju novi „antikristi“ i teroristi. Nezamislivo je i posumljati u njihovu svetost i njihov autoritet. Zvijezde znanosti su medijalno nedodirljive i predstavljaju važne stupove na kojima stoji naša društvena stvarnost. Bilo tko, tko se usudi javno posumljati u njihovo visočanstvo, biva ekspresno redikuliziran i izguran na rub društva.

Čuvši izjavu jednog astrofizičara povodom Howkinsove smrti, doživio sam je kao grešku u matrixu, kojom je on dobio milisekundu medijskog prostor-vremena. Taj astro-fizičar je za novine mrtav hladan izjavio da je životni zadatak S.Howkinsa bio da spasi „guzicu“ (čitaj znanstvenu reputaciju) Einsteina. Svatko tko želi se može uvjeri u vjerodostojnost „jezuitskog projekta Einstein“. To je bilo vrijeme kada je svijet trebao novu zvijezdu na nebu, boga koji je čovjek, ali čovjek koji teoretski sve zna o svemiru. Upravo je „Čovjek koji zna“ jedna od srži karaktera duha ovog doba. Čarobnjaci koji režiraju našu svjetovnu stvarnost to vrlo dobro znaju.

Slučaj Einstein na najbolji način karikira proces kako je reprezentativna institucionalizirana religija „pojela“ modernu znanost, lukavo od nje napravivši ispraznu i lažnu lakrdiju, sa lijepom etiketom. U svojim legendarnim debatama sa N. Bohrom na temu kvantne mehanike, kad je Einstein izgubio svaku mogućnost znanstveno-ekperimentalne potpore, posegao je za jedinim što mu je ostalo, emocionalno nabijenom religioznom dogmom. Da u kvantnoj mehanici nema Boga ili izjavom „Bog se ne kocka!“ Einstein je pokazao svoje pravo pseudoznanstveno lice, puno predrasuda religioznog tipa. Istinska znanost može živjeti i preživjeti samo u vakuumu predrasuda, teza i špekulacija. Nju podupire svjetlo čiste svijesti, čistog promatrača. Ono što mi danas imamo kao institucionaliziranu znanost je ono što nam je podvalila institucionalizirana religija, koju je ideologija romantike pretvorila u samovažne hijerarhijske strukture, važnije od života samoga. Na isti je način taj isti „virus“, u posljednjih par stoljeća, znanost pretvorio upravo u njenu suprotnost: instrument uništenja života. Jedna od rijetkih praktičnih primjena matematičkih formula za teoriju relativnosti, koju su osmislili pronicljivi Einsteinovi prijatelji, bila je konstrukcija atomske bombe. Istovremeno taj isti znanstveni monstrum nije imao ni sekundu vremena da primi, a kamoli podrži istraživanja W. Reicha na polju energije života, čija je svrha da liječi, umjesto da briše živote. Spektakularna eksplozija atomske bombe je zanimljivija i unosnija od polaganog procesa evolucije svijesti, ozdravljenja tijela i rekuperacije energetskog tijela.

Jedan od prominentnijih kritičara ove ortodoksne ili jezuitske znanosti je bio i E. Husserl. U svom djelu „Kriza evropskih znanosti i transcendentalna fenomenologija“, on tvdi da institucionaliziranu znanost ne zanima ni čovjek, ni život, ni svijest ni aktualni problemi. Stoljeće kasnije biolog Rupert Sheldrake artikulirana još jednu trezvenu kritiku ortodoksne znanosti.

Ideja i disciplina Husserlove Fenomenologije danas je prisutna samo na polju istraživanja u umjetnosti. Ipak u slavnim „šezdesetim“, zvijezda fenomenologije je zasjala na polju antropologije u djelima C.Castanede. Čitava poplava koju danas nazivamo „New age“, nastala je razvodnjavanjem i bezobzirnim rasparčavanjem njegova opusa. Ako možemo za nekoga reći da je pravi nasljednik Husserla i onaj koji je Fenomenologiju digao na sasvim novi, praktičko-pragmatični nivo, onda je to upravo Castaneda. On je modernu fenomenologiju spojio sa drevnim šamanizmom i takoreći zatvorio krug znanja, spojivši istinsku modernu znanost sa znanstvenom tradicijom starih kultura naših predaka . Praktična fenomenologija Castanede je pokazala što je istinska znanost, koji su pravi instrumeni znanstvenih istraživanja i kamo trebaju biti usmjerena ta istraživanja. Husserl, Kvantna mehanika i Castaneda su nam ostavili ključ sa kojim možemo istopiti lažni dualizam romantike i usmjeriti našu životne resurse, da ponovno uđemo istinski energetsku sadašnjost ili „u carstvo nebesko“, kako to Romantika voli reći. Ono što je Jeshua nekad mislio sa „ponovnim postajenjem djetetom“, nije ništa drugo doli postajanjem nevinim i trezvenim promatračem bez predrasuda. To je ono što od dosade pakla rasuđivanja poznatog, stvara raj na zemlji, raj nepoznatog. Trik romantike je od čuda svijesti i života na zemlji napraviti patnju raskola, pa onda izmisliti besmisleni koncept neba punog djetinjastih koncepata sentimentalne ljubavi, oprosta i spasenja. Sada je taj trik preveden u vjerovanje u spas koji će doći od znanosti, koja će nas učiniti vječno mladim, zdravim i nadasve lijepim fizičkim osobama.

Trik je od pamtivjeka ostao isti, ali zašto ga ne koristiti ako i dalje tako dobro funkcionira?

 

25 thoughts on “Duh vremena novog doba

 1. Berna 30/11/2018 at 21:32

  Kako je nastao imaginarni Zakon po Aristotelu : bolje da “zakoni” vladaju ljudima nego drugi ljudi

 2. FRA NE 29/11/2018 at 15:20

  Bravo za novinarku i dnevnik hr. 🙂

 3. FRA NE 29/11/2018 at 14:59

  Brojke i slova nikome nisu ništa dobra pripravili ,oli se ne vidi,i jope’isto,koja je ura koji je broj posjetitelja,ili posjetilaca,jel kasni ili rani,ajde bogati ostavi se sata i pusti internal clock to do that thing ,play that funky music white boy 🙂 🙂 kažeš ko su poslanici ? Ja sam dobri duh pobune 🙂 poslan da uznemiruje ostale duhove u okolini ukoliko se ne ponašaju kako propovjedaju,to mogu radit kad ja nisam u blizini, a kada stignem počne zabava dizanja živaca i krvnog tlaka svim visokoškolovanoobrazovanoučenima 🙂 zato jer seru kvake i blokete na usta 🙂 i za to imaju bogovske plaće 🙂 svemir je stvoren zvukom,čovjek je živ jer vibrira,kada vibracija oslabi i napokon prestane,čovjek se zove MRTAV,pa isto šeta 🙂 ako si shvatija ,odličan si nadasve 🙂 čisto iz zajebancije 🙂

 4. istina 29/11/2018 at 11:49

  eto i Dražen proučava dio priče iz ovog priloga……aaaaaa koji je ovo danas datum aaaaa ? igle ti samo prilog počinje sa 6 grbova…pa i kažu masonska tvorevina i od istih rastočena na djelove da koska ne zapne slučajno u grlu…..prisjetimo se neradnog dana s puno ????????????????????????
  https://youtu.be/FSKo38c7lJo

 5. istina 28/11/2018 at 10:42

  i dalje duh vremena………….= Hong kong…….. Rezultat napora profesora Hea i njegovog tima je zdrava trudnoća i rođenje, početkom mjeseca, dviju zdravih djevojčica koje su prirodno otporne na HIV, rekao je prof. He, koji je o svojem postignuću izvijestio u nedjelju putem YouTubea.

  He, koji se obrazovao na prestižnome američkom Stanfordu pojasnio je da je gene embrija modificirao na način da postanu otporni na zarazu HIV-om. Kazao je da je »eliminirao gen pod nazivom CCR5 kako bi djevojčice postale otporne na HIV ako s tim virusom ikada dođu u kontakt«.

  Objasnio je i da je ‘operativni zahvat’ na oplođenim jajašcima izveo koristeći CRISPR/cAS9 sustav za prepravljanje genoma koji omogućuje obavljanje zahvata na genomu živih bića dosad neviđenom i preciznošću i lakoćom……………………….

  • istina 28/11/2018 at 10:45

   Vilhelm Rajh: Čuj, mali čoveče!
   eto vidiš da čujem…osjetia sam da si s druge strane svjedoči tajmer

   • istina 28/11/2018 at 10:51

    tajmer nije realan kad otvorim bilo je minut i dok prođe piše 4 min više -znači da je server preko bare…eeeee i imam negdje pozicije servera i kako ide internet -postavila jedna pametna “baba” ima više od 8o i uređuje najintrigantniji blog na internetu moga bi je i predstaviti jer ima i te kako veze sa kontrolom uma…prvo svog kojeg je dobrovoljno dala unaprijedit, tako je sama napisala

    • FRA NE 29/11/2018 at 07:52

     Tik,tak,tik tak,tik,tak,kak pa tak 🙂 Sve satove triba preštimat na krivo vrime jer matrix ne more radit kako triba ako nisi sinhroniziran sa satom 🙂

     • istina 29/11/2018 at 11:27

      …..Change is resisted, and for many the Earth is still flat……..(dobiveni tekst je servirala upravo spomenuta doista intrigantna “baba” preko 80 )
      nisi ni beknia a meni “slučajno” ponuđen pronalazak tog teksta -prelako..pa te častim i ostale ko otvori i pjevanjem čovjeka koji nam napisa o Poslanicima Svjetla a da nam piva i uči o Božanskom Svjetlu zahvala ide upravo poučenom Sarajliji -pomagaču Poslanika i tada je vodia dječje sirotište koji ovog pjevača nakon koncerta spašava od ubijanja-srbi su ga tili koknuti jer je amer…a biti sinhroniziran….EEEEEEEE ako nauk od Poslanika ne upali kod većine tada i ne zaslužimo da se ljudski glas čuje na Zemlji..jer i Semir mi je odgovoria …da se moramo izboriti da bi se i dalje čuo ljudski glas na Zemlji br.606 u ovoj galaksiji…nadam se da si ti shvatio tko su Poslanici……ima nešto o tome i kod Tota-Hermesa Trismegistosa-triput se pojavio zato ide Trismegistos i to o njemu djeluje istinito kao i vječne ploče koje je ostavia pa tako i James Twyman…..usput ću samo tebi prišapnuti….evo nam bure i hladnoće i sitia se noći1994 bura -snig sj.dio Velebita a ja cvokoćem na straži od 2-4h crna noć ni svoj prst nevidiš a kamoli išta…dakle umočen u tamu cili a neka čudna energija goni strah i pokazuje svitlo na kraju tunela ,vidiš danas to prepoznajem zahvaljujući James-u a tada mi je maglu činia kalašnjikov i metak u cijevi s prstom na obaraču da iz guzice dođe u glavu…….pa nek piva
      https://youtu.be/ygtqTEB9Lvo

     • istina 29/11/2018 at 11:38
 6. istina 27/11/2018 at 12:50

  i kad sam već načeo AL-a o ovome razmišljam od kako je Velimir Abramović pustio ovo…..Ako bi netko utjecao na Šumanovu rezonancu………………prilog =
  Postoje naučni dokazi da se nešto dešava na planeti što izaziva nevolje, a ovaj dokaz je sa ruske internet stranice koja prati Šumanovu rezonancu.

  Šta je Šumanova rezonanca?

  Šumanova rezonanca je globalna elektromagnetna rezonanca nazvana po fizičaru Vinfridu Oto Šumanu, koji ju je matematički predvideo 1952. godine.

  Zvaničan opis sa Vikipedije je…

  “Šumanove rezonance (SR) predstavljaju skup frekvencija koje se nalaze u samom vrhu ekstremno niskih elektromagnetnih frekvencija (ELF) u Zemljinom elektromagnetnom polju. Šumanove rezonance su globalne elektromagnetne rezonance, generisane i pobuđene od strane električnog pražnjenja munja u šupljini koja se nalazi između površine Zemlje i jonosfere.“

  Kao što možete videti, objašnjenje Vikipedije kaže da smo u poslednje vreme imali mnogo munja, ako pročitate grafikone koje ćemo prikazati.

  Bez obzira na to da li ono što se dešava na planeti zaista uzrokuje više “munja“ ili to uzrokuje da oprema pokupi nešto drugo, naučni dokazi pokazuju da nešto uznemirava ili izaziva elektromagnetnu frekvenciju na planeti.

  Hiljadama godina je Šumanova rezonanca merena na 7,83 herca ili unutar površinskih skokova, zavisno od toga koliko ima oluja na planeti u to vreme. Ruska internet stranica (http://sosrff.tsu.ru) je jedna jedina javna stranica koja objavljuje dnevne podatke o trenutnim Šumanovim fluktuacijama. Razlozi za to su nejasni, ali izgleda da ukazuju na kontrolu držanja podataka dalje od očiju javnosti.

  Kako Šumanova rezonanca utiče na ljude?

  Kao duhovno biće spojeno sa ljudskim telom, mi smo se takođe spojili sa svesnošću i energetskim sastavom Zemlje kada smo rođeni u ljudskom telu. Da bi ostalo sinhronizovano sa planetarnom kompozicijom i frekvencijama, ljudsko telo ima sistem auto-korekcije koji se može ponovo kalibrisati u okruženju kada je to potrebno.

  Međutim, kada polje aura čoveka nije sinhronizovano, teško je za emotivno, mentalno, duhovno i eterično telo da se sinhronizuje sa fizičkim telom i frekvencijom Zemlje.

  Istovremeno, eksplozija u frekvenciji magnetih frekvencija Zemlje može dovesti do bilo kakvih energetskih blokada u polju aura, što može izazvati to da fizičko telo ostane na niskom ili stagnirajućem ELF-u (ekstremno niske frekvencije).

  Eksplozije viših frekvencija su dobra stvar za čišćenje čovekovog polja aura, sve dok se to radi umereno. Na primer, ako bi osoba doživela strujni udar iz električne utičnice u domaćinstvu, ona bi možda imala bolju šansu da se oporavi nego da je udari grom.

  Duhovno i metafizičko objašnjenje podizanja frekvencije fizičkog tela je to da što je frekvencija veća, čovek će doživljavati manje zagušenu realnost. Cilj je transformisati zagušenu, kontrolišuću stvarnost koju doživljavamo na način koji ujedinjuje čovečanstvo u višoj svesti zasnovanoj na ljubavi, dok još uvek postoje u fizičkom telu.

  Ovo se može postići samo oslobađanjem energetskih blokada prošlosti i detinjstva koje čoveka drže zaglavljenog u ponavljanju iluzije zagušenosti i oslobađanja u fizičkoj stvarnosti. Ovo će fizičkom telu omogućiti da harmonično vibrira sa planeternom frekvencijom i da ima zdrav protok energije u telu koja sprečava starenje i bolesti.

  Ako je čovek zaglavljen u starim obrascima i uverenjima, ili je možda zadovoljno uljuljkan u nisku frekvenciju, onda eksplozija frekvencija može učiniti jednu od dve stvari. Ako je osoba podigla svoju svest dovoljno da shvati da se nešto dešava i u stanju je da otvori um i srce, onda će osoba početi da apsorbuje ove frekvencije koliko god mnogo i brzo joj to dozvoljavaju njen um i duh.

  Apsorbovanje ovih frekvencija dovodi do toga da voda u telu počne da vibrira na frekvenciji vrhunaca. To bi moglo prouzrokovati mnoge neugodne simptome, ali na kraju je to takođe dokaz da se nešto zaista dešava našoj planeti i našoj svesti.

  Neki od najčešćih simptoma ovih vrhunaca u elektromagnetnoj frekvenciji su:

  Naleti vrućine – kad telo brže vibrira ono generiše toplotu
  Zamagljen vid
  Vrtoglavica
  Nepravilni otkucaji srca, ili otkucaji sa prekidima
  Neobjašnjivi bolovi koji se mogu otezati da budu priznati, ili mogu misteriozno doći i proći
  Zvonjava u jednom ili oba uveta. Visoke frekvencije, harmonični tonovi, i/ili ponekad privremeni gubitak sluha
  Promene raspoloženja jer emocionalne blokade dolaze do rešavanja
  Ekstremni umor ili nalet ekstremne energije u zavisnosti od vrste frekvencije koja se oseća u to vreme i načina na koji se osoba nosi sa njom
  Povećana intuicija, osećaj poznavanja ili pamćenja stvari koje vas vode kroz poteškoće, i povećane sposobnosti šestog čula (pored dodira, ukusa, osećaja, sluha i vida)
  Mučnina
  Simptomi slični gripu
  Problemi sa crevima
  Ekstremna glad ili nedostatak gladi – drugačije nego obično
  Anksioznost i povišen režim “bori se ili beži“ u telu

  Kao što možete videti, ako se neki od ovih negativnih simptoma nastave bez da osoba uradi nešto kako bi pomogla telu da se prilagodi, svakako bi mogli osećati kao da telo počinje da pokazuje sve više dokaza o otkazivanju i može vam se činiti kao da umirete.

  Zapravo, ono se čisti kako bi moglo da se prilagodi, vrlo slično onome kako se nosi sa gripom ili virusima.

  Ako je osoba potpuno nesvesna i ne mari, saosećajan čovek, (ili čovek koji uopšte nema dušu), onda će ove frekvencije iritirati i uznemiriti, i najverovatnije neće biti integrisane. Stoga ova vrsta ljudi ostaje na niskoj frekvenciji i neće imati koristi od dolaznih talasa energije.
  To bi čak moglo izazvati da njihovo fizičko telo počne da se gasi, jer neće moći da ostane u harmoniji sa frekvencijom planete. Nažalost, neki ljudi fizički to ne podnose dobro, pa vidimo ljude kako “odlaze“ u ovom trenutku (umiru).

  Svakako ne postoji presuda po pitanju ovoga, jer neki ljudi nisu odabrali da prođu kroz ovu promenu u frekvenciji ili jednostavno nisu imali dovoljno preostale energije da to reše, a u svakom slučaju, niko nikada ne “umire.“ Oni jednostavno pređu na drugu frekvenciju izvan ograničenja fizičkog tela i odlaze tamo gde treba da odu kako bi nastavili svoje putovanje.

  Kako prilagoditi telo da prihvati više frekvencije

  Postoji mnogo načina da vam pomognu da se prilagodite energijama, ali evo nekoliko najčešćih:

  Meditacija – ne vrsta meditacije koja se povezuje sa astralnim bićima ili da se imaju iskustva izvan tela. Mir, pauza i meditacija disanja i fokusiranje na tok energije najbolje funkcionišu, a medicija otvorenih očiju je takođe dobra.
  Prizemljenje, ili uzemljenje – Bose noge na tlu, provođenje vremena u prirodi, kupke sa morskom soli, plivanje, konzumiranje namirnica iz zemlje.
  Upitati vaše više biće ( više ja/izvor/tim vođenja) da vam pomogne u prilagođavanju, posebno ako patite.
  Pijte mnogo čiste vode! Bez fluorida.
  Odmor – telo ima čudesnu sposobnost da veliki deo svog ponovnog podešavanja načini dok spava ili miruje.
  Volite sebe i brinite za svoje telo.
  Lagana vežba – pomeranje energije kako bi se oslobodili blokada i podstakli pravilan protok energije.
  Neprerađena hrana – za razliku od prerađene ili GMO hrane
  Masaža
  Duhovni savet ili Životni trening sa stručnjakom koji razume uzroke i holističke tretmane
  Slušajte svoje telo i činite ono što se čini ispravnim kako bi se osećali ugodno

  Kako čitati Šumanovu rezonancu

  Oni koji su osetljivi na energiju su bili u mogućnosti da se povežu kada osećaju nešto zaista drugačije, i potraže grafikon kako bi videli da li se javlja “talas.“

  Evo i slike onoga kako je Šumanova rezonanca izgledala na ruskom internet sajtu 9. novembra 2018. godine.

  Na levoj osi ćete videti herce a na donjoj osi ćete videti vreme tokom dana po UTC +7. Gornja osa prikazuje datum. Zeleno pokazuje ono za šta pretpostavljamo da su normalni impulsi elektromagnetne frekvencije.

  “Belina“ je prikazana u korelaciji sa hiljadama ljudi koji su sposobni da osete fluktuaciju u svom fizičkom telu. Što je širi opseg beline, duži je talas koji dosledno pogađa.

  Onaj koji je prikazan ovde je veliki, počinje oko 18:00 8. novembra 2018. godine i traje nekoliko sati. Igleda kao da su vrhunci bili na oko 24 herca. Da napomenemo, moguće je da ste se u to vrme osećali izuzetno pospano i da je vid počeo da vam se muti toliko da niste mogli dobro čitati na kompjuteru.

  Evo istog grafikona sa strelicom koja pokazuje gde je kriterijum od 7,83 herca.

  Pogledajte ovaj grafikon od 7. septembra do 9. septembra 2018. godine, gde vidimo da je 9. septembar bio neverovatan!

  Shvatamo da je slike ovih grafikona malo teže videti. One su samo u obrazovne svrhe. Molimo vas, posetite ruski internet sajt kako biste videli grafikon u relnom vremenu i mnogo jasnije.

  Ne znamo tačan vremenski period za koji su Šumanovi grafikoni pokazali ove divlje fluktuacije.

  Ako bismo pogađali, rekli bismo tokom poslednjih 40 godina, polako su počele da izbijaju sve više i više, a u poslednjih 6 godina su se ubrzale, kao da smo išli nizbrdo u frekvenciji i intenzitetu do kraja, gde smo doživeli čvor za manje vremena i brže, dok smo putovali.

  Izabrali smo nekoliko nasumičnih grafikona koje smo nedavno sačuvali, kako biste mogli da imate sveže pamćenje o tome šta ste možda osetili u to vreme, radi poređenja.

  Šta to znači?

  Frekvencija znači koliko se talasnih ciklusa dešava u sekundi. 1 Hz znači 1 ciklus u sekundi, 40 Hz znači 40 ciklusa u sekundi, amplituda je veličina vibracije, koliko je talas velik, a grafikon prikazuje varijaciju frekvencije u Hz i amplitudu koristeći belu boju.

  Možemo logično zaključiti da će veliki naleti bele boje u elektromagnetnim frekvencijama dugo vremena uticati na naša fizička tela!

  Ovi naleti energetske frekvencije pomažu čovečanstvu da se probudi iz čarolije kojom niska frekvencija može osobu držati zaglavljenom. Svi se možemo vratiti u neko vreme u našim životima kada smo se našli hipnotisani kroz zabavu ili čak kroz robovanje poslu koji smo mrzeli, iz potrebe za novcem za opstanak.

  Mnogi ljudi, naravno uključujući i one koji čitaju ovaj članak, shvatili su da nešto nikako nije u redu sa onim što se u ovom trenutku dešava na planeti. Ovi ljudi koji su pogođeni kroz talase energije ili vibraciju, svetlost i zvuk, će im pomoći da se oslobode haosa i nesreće u kojoj se mogu naći.

  Na “matriks“ nivou, postoji 1% ljudi na ovoj planeti koji bi želeli da kontrolišu 99% ljudi na planeti. Oni nemaju svest ili sposobnost da prolaze kroz ove promene u frekvenciji kao neko ko je budan, svestan i napravio je svestan izbor da ne bude pod sistemom kontrole.

  Na kraju, oni koji podižu njihovu frekvenciju tela na njihovu višu svest će moći da prevladaju, nadmudre i izigraju one koji žele da ih kontrolišu na više nivoa. Nova shvatanja, sposobnosti i više dimenzione veze će se dogoditi pojedincima koji mogu da se prilagode.

  Kako frekvencija nastavlja da eksplodira, odmara, zatim eksplodira, polako (ali u skorije vreme ubrzano) povezujemo fizičko sa višim dimenzijama, gustinama i svesnošću, koji su izvan onih koji su dugo vremena kontrolisali ljude na planeti. Povećanje frekvencije takođe pomaže ljudima da se probude.

  Ovaj članak je pojednostavljeno objašnjenje fluktuacije Šumanove rezonance koja pokazuje korelaciju sa načinom na koji ljudsko telo doživljava ovo dok istražuje naučni dokaz u povećanju frekvencije putem grafikona pronađenih na ruskom internet sajtu.

  Namenjen je tome da pomogne da se ublaži strah od promena koje se dešavaju tako što pruža logične zaključke. Nije namenjen tome da ikoga navede da ne traži medicinsku pomoć, niti je to potpuno objašnjenje veće slike o tome zašto se to dešava i odakle potiču talasi energije.

 7. istina 27/11/2018 at 12:28

  rječ migranti….zanimljiva naravno i ova je uspješno migrirala
  https://youtu.be/d33x1HyJZ10

 8. Melita 27/11/2018 at 08:42

  Ps. A ono sto naprosto zapanjuje jest nevjerojatna jednostavnost trika kako u religiji tako i u znanosti. I to konstantno isti princip. Dakle svi moguci oblici unistavanja kako bi nas se moglo spasavati!!!!!! “Spas” se naravno mora platiti ili na bilo koji nacin otkupiti i nije nimalo jeftin!!!!! Cijena je ili mentalna pripadnost (odnosno dogmatska zatvorenost/zacementiranost stavova koja se smatra vrlinom) ili financijska pljacka. Ili najcesce kombinacija jednog i drugog. Pa izvolimo izabrati!!!!!!

  • istina 27/11/2018 at 12:05

   Pa izvolimo izabrati!!!!!!
   isto znakovito označeno što me podsjeća iz Draženova reportoara na crtež di ovca stoji ispred lijevog i desnog ograđenog poluvisoka prolaza i kao razmišlja kojim je bolje ići a na kraju se oba spoje ispred klaonice……….
   dobro si posložila komentar i dobro je da nisi se eee kak se ono kaže e da,nadurila-čestitam…malo smo se primjetili kad ja napisa da Bog ima pomoćnike ali to je level u postignutoj osvještenosti itd itd da ne vraćam to jer i tad rekoh da si dovoljno bistra po mojoj procjeni i na tome i na sve boljim komentarima jer postići razumijevanje drugoga nije baš iz prve ili tek olako u ovom pa već ludom okruženju dilanog smišljeno kojeg imate vjerujem i vi već uočeno koji ovdje pišete i čitate šta ima?
   izdvajam i ovo dobro ukomponirano………”Umjetna inteligencija učinit će, a čini već i sada da ste uvjereni i mislite da mislite svojom glavom, a bit čete navodjeni od strane umjetne inteligencije poput zombija. ”
   na ovo bi spomenia da ima opisa Al-a već na dosta mjesta( Casiljas -odličan) i nedavno je javljeno da su kinezi napravili novo superračunalo nevjerojatnih mogućnosti di već čitamo da uvode sulude kontrole i kad se nadoda učinak harp-a…čovjek je najeba baš ka žuti……također zapinje za oko i nevjerojatan napredak kine u 50 god pa se postavlja pitanje tko stoji iza toga..(upravo tu se spominje pustinja Gobi i njene tajne )no povjest svakako nudi dio odgovora ako se gleda u….t r a g o v e……i to po ciloj nam majčici no da se ne udaljim jer kad me primi ispisa bi roman. Pitao bi vas sve……..
   .dali osječate ispred kompjutera da niste sami ?
   znamo da nam mozak ima i frekvencije i elektricitet kao i ekran ove škatule na struju i mislim da je tu ostvareni kontakt s Al-om i znamo da nam se po I P adresi prati svaki klik i eto I-podi i sl.već u vrtiću kod neke djece napuhanih roditeljskih ega…….da spomenem i ova razna kanaliziranja koja su u tom điru…ali mi upalo u oko onaj kojeg znate kao Dratzo koji se dila već puno god i koji ga uporno tupi đir duboke države o gesara i nesara promjeni po onoj sad će ovo sad će ono……..da ćemo svi biti odvedeni u svjetlosne komore na prilagodbu…..u moru bedastoća ovo mi zuji upravo u ovoj rasprostranjenosti i dostupnosti upravo kompa raznih formata s kojima se sigurno čini utjecaj na naš mozak i to uviđam i na sebi kad čučim predugo ispred ove škatule i imam već neke uvide ………eh,eh ala fini

 9. Melita 27/11/2018 at 08:11

  Trik bilo ortodoksne bilo jezuitske institucionalizirane znanosti ocito i dalje funkcionira. On je stalno isti kako prije tako i od vremena kad je u Knjizi Postanka 12: 1, 2 bog rekao Abrahamu: “Idi iz zemlje svoje, i od roda svojega i iz doma oca svojega u zemlju koju cu ti ja pokazati.” O osvajackim pohodima, pokoljima izvrsenim nad “neznabozcima” ne treba posebno govoriti. Mozda je izraz “idi u zemlju koju cu ti pokazati” takodjer “krivi prijevod” poput upravo aktualnog “krivog prijevoda Ocenasa” gdje Papa tvrdi da Bog ne moze nikog “uvesti u napast”. Samo sto nije uzeo u obzir da ako Bog nikog ne uvodi u napast, tada nikog ni ne izbavljuje iz nje ili od zla!!!!! Dakle ocito nije stvar u krivom prijevodu nego o potrebnoj promjeni paradigme o Bogu!!!! Jednako tako je potrebna i promjena paradigme o “zemlji”. Mi na zemlji ne mozemo otici u neku drugu “zemlju” i osvojiti je. Mi vec jesmo na zemlji i ne postoje dvije zemlje. Mozemo osvojiti samo drugu drzavu. Posto je drzava lazan oblik/iluzija, njemo osvajanje je takodjer iluzija. Trik mora ici dalje pa tako vise nije nuzno potrebno osvajati neku drzavu da bi se manipuliralo njenim ziteljima i sredstvima. Umjetna inteligencija ucinit ce, a cini vac i sada da ste uvjereni i mislite da mislite svojom glavom, a bit cete navodjeni od strane umjetne inteligencije poput zombija. Umjesto osvajackih ratova bit ce dovoljno stvoriti migrantski kaos i ubaciti “ljekovita” sredstva farmaceutske industrije da vas efikasno unisti bez osvajackih ratova. Nije samo Einstein posegnuo za posljednjom slamkom spasa. To stalno cine svi koji na pr “uspjesno vode” razne psihijatrijske klinike diljem svijeta i svoje vodece strucnosti i diplome stekli na pr na bazi Freudove psihoanalize koja je budimo iskreni u najmanje 50% slucajeva nekorisna i neucinkovita za razliku od nekih drugih metoda znatno uspjesnijih, jeftinijih itd….. Ocito je trik sposoban ici do u nedogled…… od covjeka stvoriti osobu od osobe zombija…

 10. istina 26/11/2018 at 19:56

  piše fernando…….. I ne samo to, ona si usuđuje prisvojiti cijelu zemlju i sve duše na njoj kao svoju imovinu……ma samo na papiru a uživo imaš ????’?
  to ti je djelomično suglasno gledajući nas u prolazu jer je dio izostavljen koji nije dostupan ali je prisutan……….svakako bi ti bia koristan jedan đir sa”šatlom”ako si važna-bitna persona…..a pošto pišeš raji valjda i jesi……
  EEEEEEEEE nisi čuja baš bubnjeve do kraja imaaaaaa toga za čuuuutiii…….a ima li na Zemlji za koje se nezna a ?????e vidiš i kad se misli da se nešto zna slobodno u prikrajku ostaviti ? pa tako da bi provjerio zašto ti je ovo ispisano virni malo šta to ima u pustinji Gobi-imaš i na gugleart-u za vidit kao i na tromeđi Indija-Kina-Butan……..di ni mrave ne puste “recimo”

 11. tanja 26/11/2018 at 14:53

  podvala lažnog novog doba je skup lažnih podvala. lažnog obrazovanja. lažnog liječenja. lažne komunikacije. lažnog jezika. lažnog poimanja sebe i svojih moći.
  točke između kojih se vrtim zadnjih par tjedana su upravo husserl, castaneda i kvantna mehanika.
  to su točke preko kojih shvaćam…. i prihvaćam.
  sve ima smisla, i dobro je.

 12. FRA NE 26/11/2018 at 10:45

  https://m.vecernji.hr/vijesti/najdivlji-ljudi-i-narod-koji-zivi-u-svom-svijetu-1284963 ovo su jedini istinski i u svakom smislu slobodni i suvereni ljudi na zemlji 🙂 Tako se čuva otadžbina 🙂 aj njima prodaj new age da te vidin 🙂

  • istina 26/11/2018 at 11:54

   ajmo malo i do zena…uspava se a on voli ovo ka i ja a eto baš i pročita o tom ubistvu onog mladića koji je iša ih pokrstit objavit im Božju rječ pa dobia kažu malu strelicu-jednostavno i učinkovito-briši…. kaoi prije njega…ostavite nas na miru tu smo svoji na svome i Indija odredila da se nesmi prić bliže od 5 km…no evo zena…..a o ostalom kad stigne na red
   https://youtu.be/RqPVZoIyKi8

 13. FRA NE 26/11/2018 at 08:29

  Nanošenje žbuke i piture na sebe čini čovjeka ružnijim nego što zapravo je(na zidu je žbuka i pitura ok,jer je goli beton siv i ružan,samo zato jer tesari ne naprave dobru oplatu) 🙂 izvana lijepo ožbukani,a unutra su kao grob pun kostiju i svakojake nečistoće 🙂 ima tu nešto…….. 🙂

Odgovori

Naziv *
E-pošta *
Web stranica