Čovjekovo pravo na orgazam

orgasm-faceOrgazam  je jedno od najljepših doživljaja u fenomenu koji zovemo život. Ako pritom mislimo da je orgazam samo jedan nadasve intiman doživljaj, koji se tiče samo individue koja to doživljava, grdno se varamo. Naime, pravo na čovjekovu intimu polažu i sile izvan njega/nje same. Što je državu i/ili crkvu briga za naš orgazam? Zašto se te iste institucije boje orgazma? Državne institucije moći i manipulacije su odavno bacile oko na ono što mi radimo unutar naše privatnosti. Tako su naše misli, naša fizička tijela i naša životna energija postali “divljač za odstrijel“ ili „predmet od posebnog interesa klera/države“. Prvo je preko sistema rada i novca naša energija otuđena od strane korporacija, potom su preko koncepta osobe naša tijela zapljenjena od strane države, dok je ritualima krštenja & co. naša duša poklonjena crkvi. Preko implantiranja uma kao surogata svijesti , naša autentična svijest je pretvorena u kolektivnu (ne)svijest. Na kraju tog procesa potpune otimačine,  nama samima zapravo ništa nije ni preostalo, osim romantične iluzije slobodne volje.

Uzmimo sad, kao primjer, situaciju da seksualna energija izčezne iz naše individualne i društvene stvarnosti. Reproduciramo se iz epruvete, nema nasilja nad ženama i obratno, nema frustracija, nema svađa ni ratova, nema borbe za prestiž, nepravde i grabeži. Ukratko, nema više zla! Svi su na neki misteriozan način postali mirni i staloženi. Nestale su želje, strasti i požude. Umjetnost, kreativnost i sav kulturni rad su izčezli. Prosvjedništvo je naprosto izumrlo. Posvuda vlada atmosfera potpune poniznosti i poslušnosti. Sile državne represije su raspuštene zbog nedostatka potrebe  za njihovim intervencijama. Vizije i snovi su napustili ljudska bića. Bio bi to idealan svijet mira i reda, idealno društvo čistog morala, kakvo priželjkuje svaka vlast.

Ako je nekome opisana situacija, kao posljedica seksualnog „black-out-a“ previše drastična, može si zamisliti sljedeću „light“ variantu. Nekoliko tjedana u godini, prije dolaska proljeća, nastaju nemiri, nervoze i prepirke. Odjednom, bez ikakvog razumnog razloga, javlja se reproduktvni stres, koji kod nekih poremećenih ima sklonost da skrene u umjetničku inspiraciju. Ipak, nakon par tjedana kaosa, reproduktivni stres izčezava i svijet se opet vraća u normalu, red i mir.

Nebi li svjet bez seksualne energije bio dosadan i proračunat? Nebi li to bilo puko preživljavanje i reproduciranje „bioloških strojeva“ koje još zovemo ljudi? Ipak, upravo to je svijet ka kojemu nas  vodi institucionalizirana religija, konzervativna politika i transhumanistička znanost.

Dakle, ljudska rasa, za razliku od onih životinjskih, koji polude na određeno vrijeme, je na sreću još luda na neođredeno vrijeme. Kako u to ludilo uvesti nekakav red i tu luđačku energiju iskoristiti u svrhe koje potmomažu individualno i opće dobro? Preobraziti iracionalno u racionalno je ideal svake civilizacije. Kao što jahač nastoji da pripitomi divljeg konja, tako i sile koje upravljaju društvom nastoje da pripitome zvijer zvanu prirodni čovjek. Dokle god im on bude od koristi, one će tolerirati poneke od njegovih ispada. Kad ta potreba mine, kao posljedica razvoja visoke tehnologije i umjetne inteligencije, minut će i njegovo legitimno pravo da korača ovom zemljom. Neoliberalizmu ne trebaju besposličari, koji su čak izgubili i status konzumenta. Kraj kapitalizma je završetak legalnog prava čovjeka na život kao roba koji ima samo ekonomsku vrijednost. Bez nje, čovjek postaje tehnološki višak. Činjenica što legalno ne znači istovremeno i ono dobro, etično, moralno, ljudski, prirodno, istinoljubivo, već samo ono što podržava interese elite na vlasti, oduzima sistemu prava njegov status  apsolutnog autoriteta.

Vratimo se opet temi orgazma. On je na posredan način društveno poželjan, ukoliko je stopljen sa procesom reprodukcije. To je recimo slučaj kod muškaraca, gdje su ejakulacija i energetski fenomen orgazma vezani i time podržavaju prirodni imperativ očuvanja vrste. Stoga je muška seksualnost ona primarna, legalna i društveno poželjna. Ukoliko je malo potisnemo, možemo je uvijek transformirati u silu represije i agresije i ponovo iskoristiti za opće dobro ili zlo. Ženska seksualnost je, za razliku od muške, potpuno druga priča. Ona je bila i ostala tabu, nešto suvišno, nepoželjno i društveno nepriznato.  Pošto ženski orgazam nema dokazanu reproduktivnu funkciju, on nema ni društveni legalitet. Osim eventualno u slučajevima neuroza, gdje je ekspermentalno utvrdeno da ima ljekovitu funkciju, ženski orgazam je nekakav relikt iz prošlosti, nasljeđe naše životinjske pra-prirode, koji je zreo za deložaciju. Upravo zbog svog društvenog  „ilegaliteta“ je ženski orgazam potisnut na marginu društvene stvarnosti i biva potpuno ignoriran, čak i od znanstvenika. Koja će budala odvojiti sredstva poreznih platiša  za takva besmislena istraživanja? Ako se neki amater i usudi krenuti na taj put, odmah će mu postati jasno da postoji tajni,  vjekovni rat protiv ženskog orgazma.

Žena koja doživljava orgazam se mora stidjeti, jer ne samo što čini nešto ekonomski besmisleno i krajnje egoistično, već ujedno i ugrožava nadmoć muške seksualnosti, rušeći njen tabu o snazi i dominaciji. Dakle, ilegalna seksualnost je snažnija od one legalne i mora joj se sistemom lukave manipulacije, oduzeti taj primat. On se planski suzbija ili vjersko-ideološkim tabuiziranjem, operativnim putem, ili suzbijanjem mogućnosti koje podupiru ženu da ga doživi. Dakle, priroda je napravila grešku i ljudska ideologija smatra da se to mora ispraviti. Ideologija je uvijek ispred prirode, kao što je um ispred materije,  pogotovo ako potiče od „Boga“. Svatko tko je probao plivati uzvodno ili mokriti protiv bure, zna koliko je besmislen boj protiv prirode. Ipak naša civilizacija to sistematski čini i mi čak kolektivno obožavamo te propise, zakone  i zabrane i zovemo ih svetinjama. Ima li išta blesavijeg od toga?

Problem sa ženskim orgazmom je da je on kompliciraniji i dublji od onog muškog. On u sebi nosi onu magičnu komponentu, koja ga ovlašćuje za one apstrakne korake koje zovemo namjeravanje evolucije svijesti. Naravno da je ženski orgazam sa svojom komponentom slobodarskog duha nadmoćan onom muškom. Naravno da su zbog toga žene na polju seskualnosti nadmoćnije u odnosu na muškarca. Ipak, to ne znači da ih se zbog toga treba bojati, mrziti i nastojati staviti pod kontrolu kolektivnog uma ideoloških institucija. To samo znači da se ženema zbog toga trebamo diviti, dajući im time siguran prostor i vrijeme da one same shvate koje potencijale nose u sebi i kakvu vrstu odgovornosti to za sobom povlači. Ideja da se seksualnost mora domesticirati je ludost, kao što su pokazali mnogi društveni eksperimenti u povijesti. Bilo bi praktičnije osmisliti drugačiji pristup seksualnosti, oslođoden ideoloških predrasuda. Fenomenološki pristup, ukoliko je dosljedno proveden,  je onaj koji garantira da će se seksualnost tretirati ispravno i u skladu sa prirodnim zakonima onstran zakona uma. Sveobuhvatno pravo čovjeka i žene na orgazam, sa svim što to podrazumjeva, je jedno od najosnovnijih prava živog čovjeka (žene i muškarca).

14 thoughts on “Čovjekovo pravo na orgazam

 1. autor_itet 29/04/2019 at 16:19

  Tako sad imamo pravo i na slatko rece dolcela
  u reklami:) Sad su se locirali na djecu, kako bi se prirodnim roditeljima izbila prava, ne cudi da ce doci do toga da ce drzava sutra dozvoliti prava djetetu da na sudu kaze da zeli imat seksulne odnose sa 50 g starijim, sve je u redu ako to nije dijete, zato ih previse i ‘stite’.
  Pogledah vrtic u koji mi je kcer isla staklena prozirna vrata pri ulasku su zamjenjena zamucenim tako da dijete nevidi nista vani i prozori su zamuceni radi njihovih ‘prava’ i ‘zastite’.Danas to preskace na entu ovo od prije tako da se nakaradnost uzmahala do ludosti. To znaci da religija zajedno sa sustavom, ne prestaje u svom naumu u mjesanje covjekovog i zeninog prirodnog prava na zivot i sve sto ukljucuje u njega, pa tako i seksulnost odraslih, a i djetetova u prirodnom tijeku njegova odrastanja. Sto reci,stvaraocima ove groteskne predstave protiv svega prirodnog je, da ce im se to kad tad obit o glavu:)

 2. istina 29/04/2019 at 14:09

  3……….2…………..1……….zaploviiiiii
  https://youtu.be/HTq7vE_5un4

 3. istina 29/04/2019 at 14:04

  dopuštam si još malo komentara
  …….imamo svježeg komentatora ……Renatus Cartesius-dobro nam došao
  …….Descartes je svoje najpoznatije djelo Raspravu o metodi (Discours de la méthode, 1637) objavio na materinskom, francuskom jeziku, a ne na latinskome učene Europe, jer se ne obraća ljudima knjiške učenosti nego ljudima »zdrava razuma«. Jačanju, razvijanju i osvjetljivanju »zdravoga razuma« kao novovjekovne sapientiae universalis Descartes je posvetio ne samo svoju Raspravu o metodi nego i sva svoja filozofska i znanstvena djela, među kojima su najznačajnija: Razmišljanja o prvoj filozofiji (Meditationes de prima philosophia, 1641), Načela filozofije (Principia philosophiae, 1644) i Rasprava o strastima duše (Traité des passions de l’âme, 1649). Tim djelima valja pridodati Pravila za upravljanje duhom (Regulae ad directionem ingenii), koja su nastala već 1628. i objavljena posmrtno tek 1701.

  Potraga za jednoznačno osiguranim temeljima ljudske spoznaje čini ishodište Descartesove nove filozofije. Da bi se pak osigurala istinita spoznaja, potrebna je metoda. To je novost novoga vijeka i, posebice, Descartesove filozofije. U skladu s tim, već u svojem mladenačkom spisu Pravila za upravljanje duhom Descartes piše da je »mnogo bolje uopće ne misliti na istraživanje istine bilo koje stvari nego to činiti bez metode«, jer samo s pomoću metode ingenium ili duh jača »prirodno svjetlo« i razvija »oštrinu vida« tako da je u stanju dohvatiti istinu stvari. U novom je vijeku istina stvari i bića svedena na spoznajnu mogućnost ingeniuma, pa je otuda čovjekova najveća zadaća da svoje spoznajne mogućnosti razvije u spoznaje (cognitiones) i znanosti (scientiae) te da s pomoću njih vlada svijetom. Izvjesnost u spoznavanju novovjekovni čovjek, prema Descartesu, postiže metodom univerzalne sumnje, kojom odbacuje sve što nije jasno i razgovijetno spoznano, a što je tako očevidno i odjelito spoznano, to je izvjesno i istinito. Descartesova metoda univerzalne sumnje naziva se metodičkom skepsom zato što joj svrha nije ni puka dvojba ni ontološko nijekanje mogućnosti spoznaje istine stvari, nego, naprotiv, nastoji s pomoću razvijene metode i primjenom njezinih pravila dospjeti do »istinite spoznaje svega« što ljudski duh može spoznati. U tom je smislu sapientia universalis novoga vijeka razvijena ljudska mudrost, koja nije ništa drugo nego ukupnost razvijenih spoznajnih mogućnosti ingeniuma, koje on etablira u znanosti prema uzoru matematike i moderne prirodne znanosti kao općenite metodologije novoga vijeka.

  Nasuprot brojnim načelima i pravilima, predmetima i područjima stvari, kojima se bavila tradicionalna filozofija i znanost, svoju »pravu metodu« Descartes svodi na četiri laka i jednostavna pravila: jasnost i razgovijetnost spoznaje jamči njezinu izvjesnost poput očitosti prvih počela; drugo pravilo zahtijeva analizu odnosa lako–teško, treće sintezu koja polazi od najjednostavnijih predmeta i napreduje do spoznaje najsloženijih, a četvrto pravilo da se sve pobroji i načine »opći pregledi«. Ta četiri jednostavna i općenita pravila primjenjuju se na spoznaju svih bića i osiguravaju pravilnost puta na kojem se prema Descartesu spoznaje istina i bitak bića

 4. istina 29/04/2019 at 09:54

  ok, nemate ideja ili vam se neda pisat ali vidim da volite čitati što je napisano VisitorsToday: 224…………………….pa ova tema ima veze sa orgazmom i pokazana je u filmu sa Švarcenegerom i Sandrom Bulock koja kad on navali sa skidanjem gačica mu pokazuje da nema penetracije već se priključe na kompjuter koji im izazove električni orgazam koristeći njihove misli, dakle kakav to “fuck” stiže u ovu plantažu banana države

  …………Zašto pišemo budalaštine o 5G – nadležni nikada ne bi odobrili nešto što je štetno za ljude zar ne?
  vidimo svi neku euforiju na kineze a uzgajivači ove banane su orgazmični od energije kineza koji ko zna što snuju u svojim uzgalopiranim mozgovima i koji imaju podršku entiteta iz pustinje Gobi ….ako netko nezna i želi vidjeti koji su to i kak izgledaju nek me pita-pokazat ću…….pa se svi zapitajmo koliko nam je već kineza instalirano a firma Huawei i 5G upravo donose….k i n e zi…..Levašov je lipo objasnio tko je instalirao tu rasu na ovaj planet i po događanjima sa sučeljavanjem instalirane rase po americi se vidi da je Levašov bio dobro upućen i platio životom svoje zviždanje…..a o tome još zviždi i Fulford koji očito ima zaštitu…..evo i hrabre žene o tome:
  ….5G TEHNOLOGIJA: Samo boležljiva i stalno nadzirana stoka se može tolerirati!
  By Juba on 29. ožujka 2019.
  Autor: Ljubica Šaran

  Ovo je jedan od najvažnijih članaka koje je MW do sada objavio. Pišemo ga s nadom da će informacije omogućiti pravilnu reakciju na 5G tehnologiju i njenu zabranu.

  Bez previše pompe u “lijepoj našoj” je pokrenut pilot program 5G tehnologije, sa super brzim mobilnim internetom koji otvara mogućnosti nalik sci-fi gadgetima iz serijala Zvjezdanih staza – tako barem tvrde tvorci ove tehnologije. Mame neće više morati njuškati pelene svoje djece da otkriju je li se dijete pokakalo, pelene će imati čipirane senzore, zaboravljivi starci više neće morati misliti kad im je vrijeme da popiju lijekove, čipirane pilule u njihovom trbuhu će im signalizirati na mobitelima kad je vrijeme za “likarije”. Reklo bi se da nam budućnost zbog 5G tehnologije donosi samo “med i mlijeko”. No, zapravo stvarnost je potpuno drugačija, ova horor izmišljotina se zasniva na istim principima kao i najnovija američka oružja za kontrolu masa i suzbijanje nemira, a elektromagnetske frekvencije koje koristi 5G su sve osim sigurne, točnije zbog nje ćemo imati eksploziju najgorih terminalnih bolesti i preranih smrti.
  a za ostatak ….orgazma……
  https://matrixworldhr.com/2019/03/29/5g-tehnologija-samo-bolezljiva-i-stalno-nadzirana-stoka-se-moze-tolerirati/

 5. Melita 27/04/2019 at 22:26

  Bilo bi zanimljivo cuti Fernandov komentar o “sreci” (orgazma) koja nam je ovih dana ponudjena ravno iz Toronta ispred auditorija od 3000 gledatelja ( x $ 1500) i tko zna koliko milijunskog auditorija ( x $ 15) na drustvenim mrezama putem dvoboja tj.suceljavanja dviju naoko nasuprotnih ideologija i primjesama trece ideologije one teoloske, prezentiranih od dvaju najvecih svjetskih mislioca koji su prije svega pokazali (nenamjerno ili namjerno) koliko su se medjusobno priblizili i jos su si na tome i srdacno cestitali!!!! Slikovito se moze reci da su se protivnici u “ringu” umjesto borbe grlili i ljubili kako rekose u “petom danu”!!!! Eto pa i to je bilo vrlo orgazmicno.

 6. istina 27/04/2019 at 08:33

  Currently Online: 51
  a samo skromna 2 komentara a za očekivati je da se javi i koja osvješteno-prosvjetljena žena…i pisao sam i pokazivao da smo ušli u doba ….ž e n e……….evo predlažem da se oglasi…….t a nj a………..ta ona lipo napisa na zvonu…(a i meni se okuražila obratit da mi učini čast spomena…a tek da je skužila kako mi je ime hm,hm)…..ja osječam da bih to znala sprovesti a tako je skromna djeliti svoje spoznaje u buđenju drugih

 7. zenfjaka 25/04/2019 at 21:25

  Opet manipulacija !!!??
  ..miša mu

Odgovori

Naziv *
E-pošta *
Web stranica