Čovjek – Superiorno biće

nexusJa sam ljepota, ja sam more, sunce, rijeka, stablo, šuma, trava, cvijet, planina, oblak… Sve proizlazi iz mene i kreacija (život) nikad ne prestaje. Ja sam prvorazredni alat kreacije i nema nijednog alata iznad mene.

U suštini identičan sam stvoritelju i njegov princip moja je suština. Ne postoji nikakvo odvojeno (zasebno) biće koje treba prepoznati tu identičnost. Ljubav prema sebi (istinskom biću) je ljubav stvoritelja. Lako ju je prepoznati po tome što je neuvjetovana. Ona razumije da su kriminalac i pravednik jedno te isto. Ona je svijesna da unutar bića djeluju i konstruktivni i destruktivni principi, ali ne protežira ili umanjuje ijedan, već vidi iza njih, dalje, u samu srž bivanja gdje se sud o dualizmu  gubi, rastopljen u stvoriteljevu jedinstvu i istoznačnosti kompletne kreacije (života). Često osobe koje doživljavaju sebe pravednima, istinitima, u ljubavi, moralnima kad dođu u blizinu učitelja ili čovjeka od autoriteta smatraju kako bi ih ovaj trebao pohvaliti i podariti im više pažnje nego onima koji nemaju takva svojstva/karakteristike. Tada se jako razočaraju kad učitelj više pažnje prida „kriminalcu“ nego njemu „pravedniku“ da često i napuštaju takve učitelje smatrajući ih lažnima-nedostojnima.

Ego želja prosvjetljenja i pozicije duhovnog autoriteta neće nikada shvatiti da je sve isto i da hijerarhija dobro-lošeg ne postoji u biti, te da je stvoritelj koji održava sve na životu jedini autoritet i suveren.

Princip slobodne volje ipak po meni postoji,  jer mi nema smisla da je stvoritelj sam svojom voljom kreirao patnju i smrt ovog svijeta. Karma i reinkarnacija moraju postojati isključivo zbog principa slobodne volje. Jer ako netko nema slobodnu volju kako može odgovarati za učinjeno? Po razumu nikako.

Voljenje sebe u svim svojim oblicima i dimenzijama je preduvjet ispoljavanja ljubavi. U holografskom svemiru svaka stanica sadrži sve informacije o cjelini stoga možemo reći da je mikrokozmos istoznačan makrokozmosu. To je jedna te ista stvar bez obzira ne veličinu. Stoga je stvoritelj iz sebe kreirao varijacije, (individualnog čovjeka) i svakog bez obzira na njegova svojstva voli podjednako. U mikorkosmosu čovjek je podjelio sebe na mnogo osoba i osobnosti koje iz njega djeluju, ali na žalost ne voli ih sve podjednako. Ovom analogijom možemo čovjeka i vidljivi svijet smatrati božjim snom, dok je osoba čovjekov san. Dream with in a dream (vidi film Inception).

Da bi čovjek spoznao ljubav stvoritelja mora voliti sve djelove sebe jednakim žarom bez ijednog uvjeta. Uostalom taj kojeg voliš si također ti, također stvoritelj. Ljudi pokušavaju voliti boga, a mrze sebe. Ako mrziš ijedan dio holografski svemir to prenosi na sve djelove.

Ljubav prema sebi nije egoistično-narcisoidna opsjena već gubitak bilo kakvog kriterija rođenog u dualnom dobro-lošem svijetu koji su osnove za prosuđivanje samog sebe, a posljedično tome za voljenje ili mržnju prema istom.

Mržnja prema sebi je mržnja prema stvoritelju čiji si ti odraz. Ta mržnja se projecira u svijet kroz osobu koja mrzi određene ljude i događaje, a drugima se divi (polaritet).

Ljubiti storitelja se nemože lupanjem u srce tri puta i ponavljanjem „Moj grijeh, moj grijeh moj peveliki grijeh“ jer se time produbljava mržnja prema sebi uz jasnu naznaku da nisi vrijedan, da nisi dostojan. Mnogi bi htjeli da i dalje tako nastavite razmišljati.

Ključ je u svijesnosti.

Svijesnost je potpuna usredotočenost na sebe i sve procese koji se događaju unutar tebe, kakvog kod oblika ili izraza bili. Pažnjom usmjerenom na sebe svijest se počinje širiti na dimenzije koja nisu materijalne ili mentalne prirode, čak niti emocionalne. Svijest postaje svijesna i mnogih drugih dimenzija za koje do tada nije znala. Takvim postupanjem ne troši se energija na okolne stvari. Fokusiranjem na okolinu svjesnost se sužava, jer tako čovjek postaje nesvjestan sebe i procesa koji se unutar njega događaju. Njegov doživljaj stvarnosti je uronjen u polusneno/hipnotičko stanje te takav čovjek često postaje ovisan o vanjskim zbivanjima i postaje lutka na koncu društveno-socijalnih previranja.

Agenda sotonske svijesti je u potpunosti prebaciti svijest sa unutarnjeg na  vanjsko kako bi se spoznajni kapaciteti čovjeka minimalizirali, svijest umanjila i postala ovisna o vanjskim faktorima. Potpuna svijest je znanje i mogućnost potpunog upravljanja svim funkcijama tijela i zadržavanjem svijesnosti i u trenucima smrti fizičkog tijela. Čovjek doslovno postaje gospodar i života i smrti. Može umrijeti kad želi i „oživiti“ ponovo kad želi. To nije nikakva čarolija već čista spoznaja o smrti kao deluzionalnom elementu.

polje je lijepo, ali ja sam lijepši,

šuma je lijepa, ali ja sam lijepši,

nebo je lijepo, ali ja sam lijepši,

rijeka je lijepa, ali ja sam lijepši,

more je lijepo, ali ja sam lijepši,

planina je lijepa, ali ja sam lijepši.

Ljepota, ali i sve drugo proizlazi iz stvoritelja i ne njegovu je sliku. Čovjek je najbliži stvoritelju i neodvojiv od njega. Stoga je čovjek izvor sve ljepote (ali i ružnoće). Danas čovjek traži ljepotu oko sebe, u prirodi, u odnosima, glazbi, filmovima, knjigama, ali sva ta ljepota je samo odraz onoga tko je traži. Tek kad čovjek postane svjestan svoje ljepote i sebe kao izvora iste zasjat će unutanje sunce.

3 thoughts on “Čovjek – Superiorno biće

 1. rock 27/12/2017 at 14:25
 2. an 24/12/2017 at 14:54

  To je interesantno razmisljanje o smrti.
  U osnovi bi trebalo biti istinito.
  Medutim, problem je grijeh, i Bozja volja, za takav pristup.
  Da li mozemo odbaciti smrt? Mozemo.
  UKOLIKO nije Bozja volja da tada napustimo tijelo. Cak i tada mozemo pregovarati se njim. U Bibliji ima bas takav slucaj, dobio je 15 godina dodatka zivotu. On je dakle “gospodar smrti i zivota”.
  Ili kada se borimo za svoj zivot sa ANDELOM SMRTI. To se isto desilo u Bibliji, mozda je bio neki drugi andeo. Svakako covjek, svojom jakom voljom ga je pobijedio. Borili su se cijelu noc.
  Dakle, ako imamo grijeh na sebi, i dolazi andeo smrti-on ima vlast nad nama (Grijeh-smrt, ovisno o tezini grijeha, toliko dionica smrti u nama).
  Ali, borba je moguca, kazem ukoliko se borimo. Zato i hrabre one pred smrt – “Bori se da zivis”
  S kim se bore? Sa prvo- motivom svojim za zivot, i onda sa andelom smrti, a koji upravo i preko tezine motivcije za zivot, odnosno nemotivacije (“prepustamo se (u ruke)smrti”) nas grabi.
  Svjesnost nasa samih sebe, ljubav koja dolazi sa tim, jasno da ojacava i motivaciju za zivot i daje nam stit za pristup smrti, k nama.

  Ja na ovaj nacin pobjedujem gripu, i prije i poslije, kada me vec zahvati, jednostavno imam taktiku ojacavanja svjesnosti neceg drugog ili same sebe, i gripa se odlijepi od mene. Medutim, jednom bas nisam uspjela, gripa me svladala ” do kraja”. I dosao mi je jedan poznanik i pricao kako on pobjeduje gripu (imao je sasvim moju taktiku, ali nisam mu rekla, jer bi bilo smijesno onako pobijedena njome, da mu to kazem). I otisao je doma i razbolio se odmah, tek tako.
  Pitala sam se , kako je to sve tako se desilo, i shvatila sam da je bas to bila lekcija: postoje razlozi iznad normalnih razloga.
  Smatrala sam gripu gotovom stvari za mene. I onda…
  I tako smo i taj covjek i ja naucili lekciju. Nikada vise takve gripe dvadeset godina nisam imala. Mozda neke pocetke bas kada bi ignorirala simptome…i nista vise.

  Kazem , vise faktora su u pitanju za pristup smrti (bolest predvorje smrti-curenje zivotne energije)nama.
  Ali stav u gornjem tekstu je jedan od svakako ubrajajucih, i po Bibliji, a i nasoj intuiciji i iskustvu u narodu.

 3. FRA NE 24/12/2017 at 02:18

  I ja sam super i oran kad me volja ,a kad me nije volja samo sam super !:-):-):-):-) Zašto bi se silom ili prevarom itko morao služit ako je ta slobodna volja pizdarija ,toliki nenormalan trud kroz tisuće godina radi nečega što nije od nekakvog značaja kažu oni tebi ,a znajući da je stvarnija od ičeg više ih ne čujem što govore i sve te njihove riječi zvuče kao jata muha na …….. dajte si mašti na volju !Sretno svima sve ovo šta mora proć !:-)

Odgovori

Naziv *
E-pošta *
Web stranica