Atomski slijeva! Baci se udesno kretenu!

nukeŽivimo u nestabilnom svijetu. Nestabilnost je uvijek bila naznaka nadolazećih promjena i stoga nepoželjno stanje za one sile koje vladaju i vole stabilnost. Zato te konzervativno-regresivne sile sada daju sve od sebe da zbune i zavedu moderne „buntovnike sa razlogom“ i njihove uzburkane strasti transformiraju u sebi poželjne vibracije i ciljeve. Svjedoci smo tihog restrukturiranja čitave političke arhitekture, promjena dobro zakamufliranih u sjeni zaglušujućih društvenik spektakala, poput migrantske krize.

Nije potrebno biti jasnovidac i primjetiti da se, u većini zemalja evropske zajednice, u zadnjih nekoliko godina,  atmosfera u vladajućim sferama politike radikalno promijenila, bez puno halabuke. To je uvijek znak da iza toga stoji jedan dobro smišljen plan. Pažnja javnosti se putem medija skrene i umjetno stvoren emocionalni naboj sprovede u prethodno isplanirano „spontano rješenje“.

Politička ljevica, koja se tradicionalno zalagala za bolje uvjete rada i života onih nevlasnika sredstava za proizvodnju (robova) je doslovno nestala sa političke scene. Autoriteti lijevih stranaka su redom, ne samo napustili svoje političke stolice, već su neki čak potpuno rezignirali, napustivši politiku u potpunosti, naljepivši tako svojim stranakama etiket neozbiljnosti i neodgovornosti. Slučaj Milanović  nije unikat. Scenarij je prodan većem broju evropski država, poput nekog televizijskog   show-a tipa, „postani milijunaš“ ili „pleši sa zvijezdama“.

Mora se biti i slijep i gluh do zdravih očiju i ušiju, a ne primjetiti da iza toga postoji jedan dobro promišljeni plan. Odakle dolazi i koji mu je cilj, pitamo se? Svi planovi dolaze od onih čarobnjaka romantike, nevidljivih vođa iz pozadine, koji su izmislili i proveli u djelo cijeli projekt političkog ustrojstva demokracije u kapitalizmu.

Prazno mjesto na političkoj sceni Evrope, koje je nastalo deložacijom tradicionalne evropska ljevice, zauzelo je jedno novo lice: populistička desnica.  Ta struja u sebi skladno ugošćuje i radikalne desničare okićene zastavom i križem, i one umjerenije vjernike,  koji su izgubili povjerenje u institucije društva. Pošto je sumlja u progresivnost znanosti i demokracije otvorila novo tržište sila na političkoj sceni, tim tkz. „bijesnim biračima“ je ponuđena alternativa jakog vođe, patriota i zaštitnika lokalnih interesa, koji sluša želje naroda i kroz kojeg taj narod govori. Stvoren je koncept nove direktne autokracije (neke vrste lažne direktne demokracije), sa ciljem kontroliranog ispuhavanja nezadovoljstva birača. Tako su se pojavili novi tipovi poput Trumpa ili Orbana, tipovi jednostavnih prostaka, koji govore jednostavnim jezikom, bliskim prostom životu prostačkog puka. I dok ta nova prosto-popularna struja zauzima svoj položaj na krajnjoj desnici, dosadašnja klasična neoliberalna desnica počinje se prikazivati kao nova ljevica sa puno smisla za humor,kulturu, humanosti i nadasve zdravog razuma. Za razumjevanje razvoja situacije u evropi, opet nam tu pomaže slika stanja u USA, gdje dvije tradicionalne stranke, od kojih je jedna više a druga manje radikalno desna, se samo kroz povijest mijenjaju na vlasti, bez da to ima ikakvu vidnu promjenu na globalnu politiku USA.  Sad se taj provjereno uspješni sistem pseudodemkracije, sa svojim lažnim antagonizmom demokrata i republikanaca, polako ali sigurno, utemeljuje diljem evrope. Svemu tome doprinosi dobro izrežirana migranstka kriza, koja služi samo da emocijama zamagli uvid u stvarne rošade na politickoj sceni evrope. Ne treba se začuditi, ako se kao novo ime za evropu uskoro pojavi ovako nesto: USE (united states of europe). Tako, malo po malo, ta pseudodemokracija polako osvaja Evropu, uništava njenu inteligenciju, podebiluje većinu stanovništva, ostavljajući  im da biraju između dva zla: između zastave i križa (nacionalne desnice) i transhumanizma (globalne neoliberalne desnice). Regresivni vladari falsificirane prošlosti stoje nasuprot progresivnim vladarima silom nametnute budućnosti.

Potaknute raznim scenarijima ugroženosti, tabori desnih stranaka se posvuda po Evropi pune gomilom novih članova. Polako stasava jedan novi bratski dvojac na njenoj političkoj sceni: narodno-konzervativno-suzdržana klerodesnica i populistička „linč“ desnica. Taj moralno -konzervativno – homoseksualni par, sastavljen od dvije desne stranke ne-svijesti, zamjenio je bivši nesnošljivi hetero bračni par konzervativno-nepravedne desnice i društveno progresivne ljevice (evropskog tipa). Taj novi homo-dvojac nastoji  u potpunosti zavladati političkim životom i uspostaviti jedan novi lažni dualizam pseudodemokracije, koji poznajemo iz primjera USA. Taj novi, zapravo  jednopartijski politički sistem „zdravog razuma“,  iz sebe u potpunosti  istrijebljuje humano-buntovnu inteligenciju koja odlikuje sve ljude sa srcem i osjećajem sa prirodnu pravdu i jednakost. Zato mediji ne prenose program i ciljeve „žutih prsluka“ iz Francuske. Taj  aktivizam se ne želi svrstati ni lijevo ni desno, jer unutar korupnog sistema lažne demokracije, nikakav istinski napredak nije moguć. Štoviše, taj sistem je izmišljen nebili se sve progresivne ideje prirodne čovječnosti dugotrajno blokirale.  Potraživanja  „žutih đileta“ sročena u 25 stavka, nisu nikakvi „teroristički“ ciljevi bezumnih uličnih siledžija, koji hoće bezvlašće i kaos. To su 25 ideja za uspostavljanje pravednije i humanije zajednice, što ih naravno čini istinskim nasljednicima  evropske lijeve tradicije, koji iz  Evrope zauvijek mora nestati. Ledeno doba ignorancije, koje se širi Evropom nošeno zapadnim vjetrovima, treba postati jedna nova društrvena atmosfera, jedan novi normalitet.

Između te dvije nebulozne političke struje, koje predstavljaju dva iluzorna vremena (prošlost i budućnost), nazire se jedna nova politička sila koja predstavlja trezvenost sadašnjosti, tj.  jedino vrijeme koje zaista postoji. Svijest, energija i život mogu biti samo sada. Umjetna inteligencija uma može prebivati samo u ne-vremenu. Zato je cijela ideologija romantike protiv onog sada i protiv života samog, kao životne energije svijesne same sebe. Njen kult je kult podrške umjetnim vrijednostima i uništavanje prirodnih vrijednosti.

Kao strategiju demontiranja novih aktivističkih struja, onstran političkih etiketa ljevice i desnice, treba spomenuti i  svrstavanje svih sumljivaca u znanost i sistem vlasti (teoretičari zavjere, ravnozemljaši, antidarwinisti) u košaru sa kleropopulistima i radikalnom desnicom. I opet smo svjedoci scenarija stvaranja kaosa i fragmentacije, nebi li se nove progresivne sile istrošile u međusobnim prepirkama. Ta fragmentacija društva je vrlo uspješna taktika otupljivanja transformativne sile stanovništva,  vidljiva u digitalnim svjetovima društvenih medija ala facebook. Ono što je prije zvučalo kao “zavadi pa vladaj”, sad se šapuće kao (fragmentiraj i počisti).

Mora se odati počast svim tim režiserima razasutim po tvornicama misli i njihovim podrumima, jer svoj posao dosljedno i predano odrađuju. Ne kaže se bez osnove da je hladna zloća sistematske i strpljive inteligencije, nadmoćnija onoj emotivno nabijenoj. Tako je i suvišno pitanje tko od te dvije gore spomenute desnice zapravo kolo vodi. To je uvijek ona koju odlikuje više šarma, dobrote, empatije i vjere u budućnost.

„Ili si samnom, ili si protiv mene!“, odjekuje sa svih strana.

28 thoughts on “Atomski slijeva! Baci se udesno kretenu!

 1. zenfjaka 16/01/2019 at 03:52

  … zar ti @istina ne shvaćaš, da nisu svi baš blesavi, da si….. znaš genije, kad prodaš dušu, nemoožeš zaebat onog koji je živi čovjek….

 2. istina 14/01/2019 at 10:53

  ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨
  ……..”Lama Rabi Alardi Dini Endavur Esa Kunis Alim”
  https://youtu.be/Iy7NzjCmUf0
  ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨
  pa kad je za čiste…….zaplovimo maaaloooo

 3. istina 14/01/2019 at 10:35

  ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨
  https://youtu.be/YNi97BMVdMc
  ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨

 4. istina 14/01/2019 at 10:22

  https://media.nature.com/w800/magazine-assets/d41586-019-00007-1/d41586-019-00007-1_16383826.jpg
  ……Znanstvenici upozoravaju da Zemljino magnetsko polje Sjeverni pol je počeo Moving „neizvjesno” pri brzinama tako brzo da se moraju izdati Hitna Update na kartama koje se koristi u elektroničkih navigacijskih sustava
  10. siječnja 2019
  a koji dan ranije uz vruću vijest………s R T-rusija tudej
  Ruski lider i istina! “postoji mišljenje da se globalna klimatska promjena ne može povezati s ozloglašenim ljudskim utjecajem na prirodu, naime, s promjenom kosine Zemlje. Štoviše, sve prirodne anomalije ukazuju na taj faktor.” “Svi ljudi koji vole domovinu moraju biti zajedno jer ulazimo u kritično razdoblje u ljudskoj civilizaciji. To se već može vidjeti golim okom. Morate biti slijepi da ne primjetite približavajuće strahopoštovanje trenutaka u povijesti o kojima su apostol i evanđelist Ivan razgovarali u Otkrivenju. “
  …….. tko se mača laća,.eba ga čaća lipo napisa i Fra ne

 5. zenfjaka 12/01/2019 at 23:52

  …kat ana bolje leži u ruci 🙂
  ..a ni boken nije za bacit:P

  • istina 14/01/2019 at 10:29

   halo, ma halooo……ma izem ti tuu tač kutiju-ne javlja se……also Her Zen mit fjaka, hajcen zi nur…. mit dir ist šen fligen…..jemand vird doh dih heren……….ha,ha.ha-ta nebo je za čiste
   ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨
   https://youtu.be/dfe8tCcHnKY
   ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨

 6. zenfjaka 12/01/2019 at 15:13

  … po mojoj doktrini (dotureši) pari mi se da je boje laćat se vina nego atomskog skloništa… moga bi pošten čovik doć u napast da razbija atome… o mačovima nebi u ovon osjetljivon momentu jer san dežbjego momentalno i monumentalno…
  https://www.youtube.com/watch?v=xisuPR_2uts
  … a e

  • FRA NE 12/01/2019 at 16:58

   Imaš pravo ,da izgledaju zdravo,obrazi rumene,navuci rukavice gumene,mač je odlićan za nataknit ćevap kad nemaš čačkalicu 🙂

 7. FRA NE 12/01/2019 at 14:54

  https://www.magicus.info/sadrzaj/naslovnica/skriveno-znanje tko se mača laća,.eba ga čaća 🙂

 8. FRA NE 12/01/2019 at 09:59

  A koji će ti đava sve to u životu ? Školovanje je postalo,ako je ikad bilo za išta drugo prilagodba za sistemski jezik i razmišljanje,odnosno nerazmišljanje 🙂 Svi su većinom svjesni kako stvari trenutno rade ,ali imaju izvanredna opravdanja zašto to nastavljaju raditi i samim time održavati to isto s čime se kao ne slažu i nije u redu ali…………ima se jako ozbiljan razlog da se gondoleta ne zatrese,da se ne bi kogod neplanirano okupa ,a zašto bi ih i mrda 🙂 ako im se ispravno argumentira(apsolutno je jasna i čista podjela ,odnosno, ja nisam oni,niti su oni ja ) svjesno te pokušaju proglasiti nenormalnim uz pokušaj glumatanja nekakvog autoritativnog stava ,što mi izgleda kao kada noj izvuče glavu iz ……usrane….guzice 🙂 sve što se ima desiti ,desiti će se,ma koliko tko mislio ili htio da se ne desi,kakve veze ima itko sa time ?,nitko osim onih koji hoće da to živi dalje u nepromjenjenoj formi,a kako su kao takvi izabrali formu bez značenja ispod ,kada im ukloniš formu ispod nema NIČEGA 🙂 Ljudima je zajedničko jedino biološko tijelo,a sve ovo su želje i bolesti tijela 🙂 UM je kroz mozak vezan za tijelo,tijelo je prožeto duhom da bi moglo biti živo i trčkarati po zemlji 🙂 kada tijelo vozim na posao ujutro sve što vidim su napuštene igračke ,odnosno hrpe smeća,koje kada drugi ponesu svoja tijela i sjednu u invalidska kolica na motorni pogon,nekakvim čudom ožive,pa se te igračke kreću okolo,dok se ne napusti igračka koja je opet mrtva što je jedini istinski karakter igre koju zovete životom 🙂 život je umiranje,samo traje toliko da se moramo zabavit nečim da prikratimo vrijeme, jer je jebiga dosadno samo sidit i ne radit ništa 🙂 Sam čin razmišljanja u bilo kojem smijeru je dovođenje te primisli u vlastitu stvarnost,kako se kaže ;pazi što želiš / misliš možda se i ostvari 🙂 Glupanu valja ostaviti njegovu glupost,a čovjeku kraj takvih nije mjesto 🙂 Lipo je MEŠTAR govorija,neću “tripice” (policija,pravosuđe i politika) u svoju butigu oštija 🙂 Nedavno mi jedan stariji gospodin koji je imao srčani udar, jako dobar,da je jedva preživio,ispričao što je vidio s one strane(naravno da je po medicinskom programu efekt morfija,nekakva iluzija umirućeg tijela/mozga) ,taj čovjek nije više onaj isti od prije,dobio je dodanu vrijednost,koju još ne može prihvatiti potpuno, jer ga muči da je to što je vidio bilo tako stvarno kao i bilo kome ustajanje ujutro za bavljenje “životom” 🙂 Kažeš jedino je sadašnji trenutak stvaran,je ,ali jedino trenutak bivanja u Duhu,sve ostalo je NIŠTA 🙂 Rat je, nema šta da brineš ,sigurno će da pogineš 🙂 Atomski s obe strane diš onda da te vidin ………….biži u atomsko sklonište luđače i ne gledaj u svitlo jer ćeš oslipit idiote jedan 🙂

  • istina 12/01/2019 at 10:06

   https://youtu.be/mv3jKiDVFCk
   ajde daj koji detalj iz priče tog starijeg gospodina-baš me zanima pa ću ti reć koju iz usporedbe.

   • istina 12/01/2019 at 10:11

    evo i on je “gore” i rado djelim njegovu pismu …i nisam tražio da ju je snimio prije odlaska a sad mi se nudi video
    https://youtu.be/3pUyeVe1q78

   • FRA NE 12/01/2019 at 10:44

    Kada njemu detalji budu jasni moć ću ti reć,ali nisam čuo ništa slično do sada,i nema veze s ničim poznatim ! Uglavnom pošto te vidim zanima ona strana,mogu ti reć iz vlastitog iskustva,jer mi se dobar prijatelj bavi iscjeljivanjem (kanaliziranje može biti bilo čega),da po njegovom radu većina ovoga nije niti blizu istine,ali mi je prilikom zadnje seanse rekao da ga nešto unutar mene blokira 🙂 Stvarno ne znam ,a bome ni on mi nije mogao objasniti što bi bilo razumno prihvatljivo,a ako mi je itko mjerodavan za duhovno,taj je relativno blizu 🙂 Đavo se nalazi u detaljima,a duha jedino možeš pustit da radi bez da mu smetaš ,jer jedino tada se sve složi kako treba,kao što koristiš struju,kompjuter,ili bilo šta što na površini koristiš i upravljaš,dok ti je pozadina nepoznata ,kao i svakome 🙂 Stvoritelj je u svojoj mudrosti ,a kako ga ljudi ne poznaju,osim mogućnosti da se za vrijeme života organizma,može napustiti ovaj svijet,smrt je konačna šaka u glavu da se probudiš 🙂 Uglavnom nije bilo uzašlih majstorija,ni 12 ni 72 ,već po riječima barbe nešto predivno što ne možeš objasniti riječima 🙂 i onda se probudio u bolničkom krevetu 🙂 Je san politički razgovoran,toliko da se koji put sam sebi znam zgadit 🙂

  • FRA NE 12/01/2019 at 10:11

   http://fenomeni.me/dugo-sam-posmatrao-zeleno-drvece-tema-harms/ malo poezije da ne činimo samo buku 🙂

   • istina 12/01/2019 at 10:16

    imaš pravo-priložia sam i video u tu svrhu jednog dobrog i prosvjetljena čovika……ovo atomska…me samo podsjeti na tu glupost koju sam morao otrpjeti ali im se nisam baš cili pustia-malo je bilo i mojih začina od toga da bar idem u predjele po svom izboru a ne di me odpušu

    • FRA NE 12/01/2019 at 10:49

     Kada ga sretnem ponovo na samo pitat ću ga opet ,da može ispričat slobodno jer smo bili na jednoj proslavi ,pa ako bude prista da se u formi teksta da njegovo viđenje rado ću ga proslijediti draženu da objavi,naravno uz uzajamni pristanak jer raditi nešto na što netko nije pristao stvara prokletstvo 🙂

 9. zenfjaka 12/01/2019 at 01:10

  Ista priča … “Kojim putem sad da krenem ravno dvoru uzvišenom koji nastanjuje pravda ili da krenem strmo nizastranu nebih li tako proživio do kraja” ?
  ..e neko je reka.. a tko,čini se zagonetka… čini su nezgodne,jel da?

 10. istina 11/01/2019 at 22:27

  ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨
  no ljudiiii…ajmo glave goooree….imate mozak…..imate misli…..a misli su moćne…zar ne? a o učiteljima kako se koriste te energije sam već pisao……12 god.su bili kod Ličko Petrovo selo uostalom svaki more naći o Melkisedeku jel taaakooo?…evo malo od jednog zviždača….
  ….Način na koji se može otkriti izgled Velike slike je vidjeti koji se dijelovi dokaza uklapaju s drugim dijelovima. Gdje početi?

  ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨
  Prvi korak: prije nego što donesete bilo kakav zaključak, proučite što je više moguće dijelova slagalice………………………………………….
  ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨
  ………………. Sve će se promijeniti kad ljudi shvate energije koje imaju u sebi.

  Sposobnost da shvati je smrtnom čovjeku putovnica za Raj. Spremnost da vjeruju je ključ za Havonu. Prihvaćanje posinjenja, suradnja s unutarnjim Božanskim Duhom, je cijena evolucijskog preživljavanja.
  MUDROST=UPUĆENOST

  Komunikacija u svijetu ne odvija se u vidljivom prostoru Newtona, nego u subatomskom svijetu Heisenberga. Stanice i DNK komuniciraju preko frekvencija. Mozak prepoznaje i bilježi vlastitu snimku svijeta u pulsirajućim valovima. Svemir podupire temeljna supstancija koja sve registrira, teomogućava da sve komunicira sa svim ostalim. Ljude nije moguće odvojiti od njihove okoline. Živa svijest nije izolirani entitet. Čovjekova svijest povećava stupanj reda u preostalom svijetu i ima nevjerojatne moći – možemo liječiti sebe i svijet, i u određenom smislu učiniti ga takvim kakvim želimo da bude.
  ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨

 11. istina 11/01/2019 at 20:58

  ha,ha,ha,ha….e Gordaaaaan…..ma taj tvoj Fuk i tol se širi..
  pa oko ove galame evo mi pri ruci još jedan kojemu su umetnuli he,he,he Fukitol pa ću nalipit malo tog teksta jer je mišlju na Černobilu-Fukušimi-Haiti-indonezija- te posebno se vidi intervencija nlo-a slučaj…č e lj a b i n s k…evo našao sam taj video
  https://youtu.be/0OrkiPkGvSY
  a svi vladari ovega sVita su ….K L O N O V I………i ne proizvode ih samo ….sivi bademastih očiju… besramno nam je napisano da je aktivno oko 40 različitih skupina…….pa gle samo onu pijanduru Junkera……i da ne nabrajam i zar ne kažu da je junk dnk bezkorisna-da za neznalice! no hoćemo li se stići….z b u d i t i……???????? poigravanje s klimom-vulkanima-tektonskim pločama….ma evo vam….. svaki ki će malo čeprkati…….humming boxes sri lanka-Oregon……..i bajke o zuji kutije…jer da nebi slučajni čovik zna pravu namjenu ali ima + i –
  ajmo s tekstom………
  Danas na Zemlji boravi stalno 12 civilizacija sa dvanaest različitih zvijezdanih sustava i inisu sve donbonamjerne. Ali treba stalno imati na umu da tu borave i visoke civilizacije koje su stvorile čovjeka i koje ljudskom rodu žele svako moguće dobro. No zbog osjetljivosti naše atmosfere i opasnosti od zagađenja naše planete te visoke civilizacije ne mog poduzeti ratna djelovanja protiv tih manjih civilizacija. A i ljudi bi vidjeli dvije grupe svemirskih brodova koje se bore što bi izazvalo veliki strah i naknadnu štetu jer ova bića koja su na našoj strani (u Bibliji -Starom zavjetu to su bića koja su došla od Boga) vlade na našem planetu ne priznaju i prave se da ne postoje te ljudi, osim velike manjine, ne znaju zašto su na Zemlji. U jednom od narednih postova detaljnije ću pisati o posjetama bića sa zvijezde Tau Ceti (udaljena od sunca 11 svjetlosnih godina) u periodu oko 1920 godinama.

  Za sada je bitno znati da se Zemlja jako mora čuvati bića sa sustava zvijezde Retikuli udaljene 37 svj.godina od Zemlje. A ima i drugih.

  Ljudi ne razumiju, ne prihvaćaju i odbijaju činjenice da se ponekad desi napad na našu planetu kao nedavno (15.02.2013) kada je „meteor“ ušao u našu atmosferu i eksplodirao snagom 30 puta većom od atomske bombe bačene na Hirošimu a isti takav naknadno eksplodirao iznad Kube. Kada bi se reklo ljudima da su to bile letjlice-svemirski brodovi koji nemaju dobre namjere prema prema životu na našem planetu Zemlji, većina ljudi će radije ismijati takvu izjavu nego prihvatiti istinu. Istine se većina boji, većina se ponaša kao noj koji pred opasnošću zabije glavu u pijesak. Mislite o tome. Sada je potrebno upijati znanje o civilizacijama iz svemira, učiti o onima koji nam pomažu ali također sakupljati znanje o onima koji nam ne misle dobro.

 12. Pobuk 11/01/2019 at 20:20

  Da se stvari odvijaju “spontano” onda svenarij ne bi bio svugdje jednak tj. desnica ne bi harala po cijelom svijetu tako reci vec mozda samo negdje, u par drzava. S obzirom da je potres izazvan umjetno, tsunami ce pokrit cijeli svijet. Na putu je samo nitko ne izdaje upozorenje. Zasto recimo imamo tog prostog seljaka, narodnog covjeka na vlasti? Covjeka kojeg narod razumije i poistovjetuje se s njim? Govori za narod i radi za narod. Ako idemo ne tako daleko u proslost onda mozemo vidjeti kako se recesijski namjerno unistila srednja klasa a kroz lose ili nikakvo obrazovanje stvorila se siromasna masa ljudi. Mozda ne toliko novcano ali duhovno pa i umno jako siromasna. Novca nikad nije ni bilo za raju. Amerika slovi kao napredna drazava ali zadnje desetljece njihovi profesori su dovedeni na margine drustva. Ne trebamo ici preko bare vec nam je pogledati nase skolstvo i sve ce biti jasno. Scenarij je jednak. Kada obrazovanje zavrsi ucenik je pripremljen za narodnog covjeka na vlasti i njegovo lako razumijevanje vlasti samo pokazuje tj dokazuje mu da je sve u stvari kroz godine skolovanja dobro proslo. On u stvari ne shvaca da je postao obican glupan koji slusa malo sposobnijeg glupana. Danas je u modi biti budala sto imamo prilike vidjeti po prasecoj glavi koja se prikazuje po portalima ovih dana.

Odgovori

Naziv *
E-pošta *
Web stranica